Freud hovori, ze sny su kralovska cesta do nasho nevedomia a velakrat nam chcu napovedat ako sa mame zachovat a ako mame vyriesit to co nas v hlbinach duse trapi. Je to vsetko v nas samych, nikto nevie tak dobre poradit ako my samy. Moj dnesny sen mi pomohol pochopit nieco, co som si nedokazala nahlas priznat, pritom som citila, ze som nestastna. Uz poznam odpoved.

Som v utulnej miestnosti a citam si nejaky casopis. Zrazu sa objavi postava neznameho muza, ktory sa mi snazi nieco predat. Odbijem ho, ze nemam cas a musim studovat mienkotvorny casopis, ktory mi v tej chvili sluzi ako slusna vyhovorka. Stale mi nieco ponuka a ja to uz nedokazem vydrzat, tak sa pysne postavim a odchadzam. Dramaticky po nom hodim casopis. Zrazu sa nachadzam v malej predajnicke kozmetickych vyrobkov. Pri vyberani spravneho odtienu ruzu tam opat stretavam zahadneho predavaca, ktory ma velmi nenapadne sleduje cez ten slavny casopis a ja lutujem, ze som takto nestrategicky pouzila svoju zbran hned nazaciatku. Nervozne zrychlim krok a smerujem k predavacovi v drogerii a podavam mu tovar, za ktory chcem zaplatit. Muz ma stale prenasleduje a mne tuhne krv v zilach. Uz som zaplatila a chcem odist; ale nie! Miestnost nema dvere, neda sa odtial uniknut! Som v pasci! Muz je len par krokov odo mna, letmo sa obzriem a badam nieco leskle v jeho ruke. Nozik? Rozbity crep zrkadla? Bezmyslienkovite nahmatavam nieco co mi je najblizsie po ruke a moze posluzit ako obranna zbran. Je to neidentifikovatelny predmet, ktory sa trosku podoba na pudrenku, no to mi tak pomoze! Zabratu myslienkami ma muz napadne, odchrbta sa na mna vrhne, ale...ale namiesto toho, aby ma zacal skrtit alebo bodat nozom, ma zacal vasnivo bozkavat. A ja v nom zrazu spoznavam muza, ktoreho milujem. Ktoreho milujem tak dlho, ze uz som zabudla na to kto to je. Ktoreho poznam tak dlho, ze mi je obcas otravny, tak ako ta moze zacat otravovat po case farba vlasov, styl obliekania, hudobny zaner. A ja som pred nim zacala utekat, namiesto toho, aby som si uvedomila ze utekom nic nevyriesim. Zahajila som defenzivny postoj pricom som zabudla, ze on je osoba, ktora ma najviac miluje a nikdy neopusti...

V snoch treba vediet citat, na co nam urcite nepomoze snar. Pre kazdeho je vyklad sna individualny. Staci sa nad nim len poriadne zamysliet a pospajat pavucinky.

Tak pripijam na sny!

 Vyznanie
Komentuj
Napíš svoj komentár