Za tým, čo tvrdím v nadpise, si budem stáť, aj keby zlaté tehly z neba padali. Vaša prvá mienka o mne, súdiac podľa nadpisu, je určite taká, že som materialista a mamonár. Musím povedať, že máte pravdu. Avšak iba na 50%.

Pokúsil som sa vás nachytať a dúfam, že sa mi to podarilo. Škodoradosť je totiž môj dobrý priateľ, chodievame spolu na pivo (ak nemáš 18, tak čítaj "na kofolu"). Neurčil som však, aké bohatstvo je lepšie. Bohatstvo neznamená len majetkové vlastníctvo.

Každý okrem hmotného majetku máme aj duševný majetok. Máme city a rozum. Ja tvrdím, že takéto bohatstvo je lepšie ako peniaze a dokáže zabezpečiť lepší život.
Ak má človek veľa duševného majetku, môže získať aj ten hmotný. Každý, kto má dobrý rozum, môže pomocou neho zarobiť peniaze. Pri vhodnej kombinácii vlastností a rozumu je to ešte ľahšie. Nemali by sme však zabúdať na ďalší dôležitý faktor, a to šťastie. Niektorí to možno volajú osud, no ja to nepovažujem za osud a volám to šťastie.

Patrím k ľuďom, čo veria na šťastie. Niekedy sa môžete pretrhnúť ako guma v trenkách a nespravíte nič poriadne. Inokedy nerobíte nič a máte to, po čom túžite a čo sa vám práve hodí. Šťastie takisto ako nešťastie nechodí na turistiku po horách, ale po ľuďoch.

Zajtra idem na turistiku do hôr, takže šťastie tam asi budem hľadať márne. Možno však šťastie vykoná parašutistický výsadok a unavené si sadne na mňa.
Práve to je pekné na šťastí. Nikdy neviete, či a kedy si na vás sadne. Možno to bude vtedy, keď to vôbec nebudete potrebovať alebo aj vtedy, keď to budete potrebovať tak nutne ako kyslík k životu.

Ako sa tak teraz pozerám na môj text, tak som zistil, že nadpis by mal byť asi o šťastí. Ale nejdem to meniť, čert to ber! (Nie že mi to fakt nejaký čert ukradne! ! ! ) Možno budem mať šťastie a vám sa to bude páčiť aj s týmto nadpisom . Rozhodol som sa to risknúť, lebo risk je zisk, ak mu dopomôže aj šťastie.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
snehovavlocka  20. 11. 2009 22:20
nemáš ty náhodou tiež len 17?

bez šťastia niet duševného bohatstva...a hádam budeš mať ty zajtra šťastie na dobré počasie
 fotka
narazuvzdornaa  21. 11. 2009 15:48
Hoci som toho názoru, že primitívom sú všetky dvere otvorené a prepytujem veľké hovno vyššie skáče, nadpis je perfektný
 fotka
bluepanter  21. 11. 2009 21:55
@snehovavlocka mám, ale tak ja som autor

díky, mal som šťastie na počasie, ale nohy ma bolia



@narazuvzdornaa díky, ale tak to hovno skáče vyššie, lebo má šťastie
 fotka
nicmanenapada  3. 12. 2009 10:24
Lepšie som od teba snáď ešte nečítal
 fotka
johnysheek  3. 12. 2009 16:21
šťastie je relatívny pojem v minimálne dvoch významoch, kde jeden neuznávam ako faktor náhody a druhý podporujem, ako vnútorný psychický stav človeka

a keď za bohatstvo pokladám to vnútorné šťastie, ktoré je vlasnte súhrnom všetkých fyzických a psychických stavov človeka, tak s nadpisom súhlasím..



a teraz k veci.. super blog
Napíš svoj komentár