Viete, prečo sú články, videá a iné médiá populárne, keď obsahujú také slová?

Pre odpoveď sa musíme vžiť kľudne aj sami do seba. Všetci chceme poznať odpoveď na otázku s "ako". Ako zabiť svojho priateľa, ako oprať topánky v potoku, ako odstrániť odtlačky zo strelnej zbrane či ako trafiť Justina Biebera do hlavy.

Existuje toľko vecí, na ktoré sa dá opýtať týmto slovom. Ak si zadáte do Google frázu "how to" (niečo ako naše "ako"), vyhľadávač nájde takmer 4 miliardy výsledkov! Iste, sú slová s viac výsledkami, ale "how to" patrí k tým vyhľadávanejším.

Slovo "ako" je teda úspešné preto, lebo ľudia chcú vedieť, ako niečo spraviť. Chcú to dokonca vedieť, aj keď to nepotrebujú. Veľa ľudí klikne na nadpis obsahujúci toto slovo, aj keď v skutočnosti až tak veľmi nechce vedieť robiť vec opisovanú v článku.

Poďme sa ale pozrieť na slovo "prečo". Toto slovo signalizuje, že článok alebo video bude niečo vysvetľovať, objasňovať nejaký problém alebo proste odpoveď na určitú otázku. Napríklad sa môžete pýtať, prečo ju zabil nožnicami, keď mal revolver; prečo si kúpil kravatu, keď nenosí obleky; prečo si Amíci vyhodili do vzduchu dvojičky alebo prečo krava nedojí kakao.

Mágia slovíčka "prečo" sa skrýva v ľudskej zvedavosti. My ľudia proste chceme vedieť, prečo je to tak a furt sa v niečom rýpeme. Slovo "prečo" navodzuje záhadnú atmosféru a vzbudzuje nesmiernu zvedavosť v človeku, ktorý doslova túži vedieť odpoveď na otázku, aj keď ho pred chvíľou trápilo ešte niečo iné.

Ľudia chcú proste vedieť, "prečo" a "ako" sa niečo deje či robí. A preto také veci vyhľadávajú, čítajú články a pozerajú vlogy s týmito slovami. Zaujíma vás, prečo ešte nekolonizujeme vesmír a ako bude vyzerať Zem o 100 rokov? Samozrejme, že by asi každý rád vedel odpoveď, ale niektoré "prečo" a "ako" zostanú zatiaľ nevypovedané.

To je asi všetko o pôvabe týchto dvoch krátkych slov. A potom že písmená, slová a vety nie sú úžasné . Uplatnite aj vy silu týchto slov vo svojich dielkach a dielach.

 Blog
Komentuj
 fotka
mrcionka  11. 8. 2010 21:13
"prečo ju zabil nožnicami, keď mal revolver" ... ja plačem od smiechu
 fotka
bluepanter  11. 8. 2010 21:15
@mrcionka toto spojenie vymyslel život, raz sa niečo spodobné spýtal kamoš pri filme
 fotka
majo  11. 8. 2010 21:16
ty si šéf!
 fotka
bluepanter  11. 8. 2010 21:22
@majo zatiaľ iba miestneho podsvetia
 fotka
baggy  11. 8. 2010 21:55
preco v kazdom filme policajt polhodinu mieri na vraha , rozprava sa s nim , necha si zobrat pistol a potom ho zabije rucne ? ako je to oci ?
 fotka
bluepanter  11. 8. 2010 21:56
@baggy lol, to sú ešte lepšie prečo a ako

najviac ma však dostal Google: "ako sa to robí"
 fotka
baggy  11. 8. 2010 22:09
@bluepanter preco je pecivo vzdy na konci kazdeho obchodu ?
 fotka
bluepanter  11. 8. 2010 22:12
@baggy nie je pravda, u starkej na dedine v obchode je na začiatku
 fotka
baggy  11. 8. 2010 22:14
v hypermarketoch
10 
 fotka
bluepanter  11. 8. 2010 22:17
@baggy ahá...na to je ale ľahká odpoveď cestou po pečivo si človek všimne aj iné veci a hladný nakupuje všetko jedlé XD ideš po pečivo a bum 10€ platíš
Napíš svoj komentár