Dobrá partia so spoločným cieľom – to sú skvelé 4 dni v Prahe. Hneď na úvod treba poznamenať, že 4 dni v Prahe je ako odísť z kina v polovici filmu. Ak máte tú možnosť, rozhodne choďte na dlhšie.

Stávka na istotu – Pražský hrad
Návštevou Pražského hradu rozhodne môžete len získať. Toľko expozícií pokope za tak výhodnú cenu som ešte nevidel. Všetci štyria „účastníci zájezdu“ sme dostali študentské lístky, aj keď dvaja z nás nemali študentské karty – aj to svedčí o pokrokovosti.

Pražský hrad z Karlovho mosta

Centrum plné turistov a horse shitov
Karlov most, Pražský orloj či Prašná brána, všade ruch, turisti, umelci, život. Ľudia, zapamätajte si z tohto článku len jedno – Poľky! Ak sa dá, sledujte poľské skupiny s ich sprievodkyňami. Väčšinou sú pekné a vtipné.

Jeden deň sme chceli ísť na neskorý obed a ako správni študenti sme chceli čo najlacnejšie a najsýtejšie jedlo. Aj za cenu dlhého chodenia. V jednom takom divnom „vozidle“ (všade jazdili také a okrem nich aj rôzne veterány) sme videli sprievodkyňu a rozhodli sme sa, že sa jej spýtame na jej odporúčania.

Poľka sa zamyslela, prepla pre istotu do angličtiny a navigovala nás k nejakému podniku. Navždy mi v hlave ostane útržok z jej vety: „...turn left after horse shit. There will be horse shit, literally!“ Reštauráciu ani horse shit sme nenašli. TRUE STORY.

Toto je iná teta, možno tiež Poľka

Pražská Eiffelovka
V jeden deň sme sa rozhodli spraviť si turistiku na Petřín, kde bratia Česi úspešne výškou predčili aj Eiffelovu vežu pri zachovaní takmer pôvodného dizajnu. Samozrejme, samotný kopec považujú za súčasť stavby.
Každopádne výhľad z veže bol nádherný na všetky strany – videli sme z diaľky Pražský hrad, Žižkovskú věž, Karlov most a obrovský vztýčený stredný prst kapitalizmu v podobe socialistického štadióna Strahov (najväčší na svete!).

Dáme si Spartakiádu?

Čaro Žižkova
V tejto časti Prahy sme boli ubytovaní a veľmi sa mi tam páčilo. Bývali sme v takej pokojnej bočnej uličke, potraviny na každom rohu a rovnako aj krčmy (verím však, že tie sú všade). Len tak uprostred bežných budov zastrčený nádherný kostol a na vrchu kopca obrovská Žižkovská věž.

Kostolík, ktorého názov som si nezistil.

Každý večer sme neprekvapivo zakotvili v nejakej krčme a naplno som si užíval české pivo. V noci som väčšinou sám vybehol behať len tak po Žižkove, navigovať miestnych na zastávku električky a pod. Vďaka týmto nočným vandrom som objavil sochu koňa na kopci. Keď sme sa tam boli ďalší večer prejsť, objavili sme Národní památník a na koni to sedel Jan Žižka.

Pri ceste späť sme narazili na pomerne schované Armádní muzeum, ktoré bolo zadarmo! Len škoda, že bolo po polnoci a bolo zatvorené. Naše študentské srdcia ostali sklamané touto zmeškanou bezplatnou príležitosťou.

Na záver musím uznať, že bratia Česi sú príjemní ľudia a hlavne veľmi vtipní. Verím, že to dosvedčuje posledná fotka tohto blogu.


Možno má oboje jeden majiteľ

P.S. Okrem vyššie spomínaných miest sme navštívili aj Múzeum sexu. Pomer cena/výkon nebol veľmi dobrý, za rovnakú cenu sme mali skoro celý Pražský hrad. Každopádne popozerali sme si zaujímavosti aj nechutnosti a obdržali sme rôzne vzorky. No dobre, vzorky sme neobdržali. Našťastie.

 Denník
Komentuj
 fotka
aprilynne  23. 2. 2014 15:00
sa mi to páčiii a v tom kostolíku na Žižkove som bola na noci kostolov.. ale tiež si nepamätám ako sa volá
 fotka
burn  23. 2. 2014 16:25
je to kostol sv. Prokopa
 fotka
thrwtchr  23. 2. 2014 16:32
zaujimave, zaujimave, aj pri zhliadnuti len fotiek bez kontextu

a ano. 4 dni je malo. velmi malo. nabuduce by som preto odporucal skusit aj nejake mimo-turisticke venues (galerie sukromne, cajovne apod., tymi sa to tu len hemzi)

volakedy som robil tiez fotoblog, napr. o fungovani v bratislave (bez slov), aha!
» www.birdz.sk/webka/thrwtchr/...

» www.birdz.sk/webka/thrwtchr/...
 fotka
bluepanter  23. 2. 2014 16:38
@Aprilynne noc kostolov? to je niečo ako noc múzeí?

@burn vďaka!

@thrwtchr no áno, nabudúce už nemusíme absolvovať mainstreamové veci (lebo sme ich videli) a môžeme sa zamerať na také okrajovejšie. Mňa by zaujímala napr. aj pivná turistika po nejakých lokálnych pivovaroch
fotoblogy si pozriem, vďaka
 fotka
aprilynne  23. 2. 2014 16:42
presne presne náhodou som vtedy bola v Prahe, kam sa ja dostanem raz za dva roky a tento bol najbližšie
 fotka
snehovavlocka  23. 2. 2014 23:51
bývanie v pokojnej uličke? a čo tie psy na dvore?

a chcem ešte takto verejne pozdraviť istých skvelých turistov, ktorí ťa len tak v noci zastavia a darujú ti cestovné lístky, že ďakujeme! (ak by to náhodou čítali :-S )
 fotka
alysia  24. 2. 2014 23:58
v Prahe som bola asi 5x, ale múzeum sexu som stále nevidela!
 fotka
bluepanter  25. 2. 2014 17:45
@snehovavlocka nj, ale ulica vonku bola pokojná, to len dvor vnútri nebol

@alysia to ma u teba dosť prekvapuje
 fotka
alysia  25. 2. 2014 17:54
@bluepanter sakra, rozmyslam co vsetko o mne vlastne vies
Nebol cas nejako vtedy :/
10 
 fotka
snehovavlocka  1. 3. 2014 22:45
možno práve kvôli tomu bol problém dostať sa vôbec do budovy cez kód
Napíš svoj komentár