Neviem, komu sa v hlave zrodila veta "Little things matter", ale čím som starší, tým viac sa s touto myšlienkou stotožňujem. V poslednom čase mám pocit, že sú to hlavne maličkosti, ktoré ma tešia najviac.

Jeden deň by vyzeral ako druhý, keby nebolo tých pár detailov, ktoré ho môžu zmeniť. Stačí jeden smajlík v e-maile v práci, úsmev od cudzieho človeka na ulici alebo nezištná pomoc, keď sa vám na zem rozsypú veci.

Drobná pochvala alebo mnohokrát iba malé uznanie či slovo "ďakujem" môže z neutrálneho alebo zlého dňa spraviť skvelý deň.

Uvedomujem si, že o pár rokov si ani nespomeniem, ako som niečo vyriešil v práci alebo škole. Spomeniem si však na pocity, na to ako som sa ako dieťa túlal po lese so psom a objavoval nové územia, na bezstarostné ležanie v tráve alebo na nádherné výhľady z kopcov.

Môžeme si stálym opakovaním do hlavy vryť Pytagorovu vetu, ale silnejšie sa nám do pamäte zapíše pocit. Keď máme to šťastie a podarí sa nám znovu objaviť ten istý pocit, prídu aj spomienky na tie pekné veci z minulosti.

Využívajme naše zmysly naplno a ak sa do dá, snažme sa čo najmenej využívať syntetické náhrady akými sú napríklad rozhovory cez internet alebo cestovanie prstom po mape. Mať tak viac času, teleport a odvahu osloviť tých správnych ľudí, tak rozhovormi a výletmi s nimi strávim aspoň tretinu života

 Blog
Komentuj
 fotka
snehovavlocka  5. 9. 2013 23:39
akurát dnes som myslela na to, že si už dlho nič nenapísal



inak, viac času by ti podľa mňa nepomohlo a teleport ti netreba, popracuj na tom sebavedomí a pouvažuj, či by to nechcelo vylepšiť zoznam
 fotka
bluepanter  5. 9. 2013 23:42
@snehovavlocka dnes som dostal chuť



aký zoznam máš na mysli?
 fotka
snehovavlocka  5. 9. 2013 23:50
lebo naše mysle spolupracujú



zoznam k naplneniu tvojho posledného odstavca
 fotka
bluepanter  5. 9. 2013 23:52
@snehovavlocka cool



však posnažím sa, v najbližšom období budú "akcie", na ktoré sa teším a budú tam super ľudia
 fotka
snehovavlocka  5. 9. 2013 23:55
tak to využi naplno, a potom neupadni do letargie
 fotka
lukeeusk  6. 9. 2013 21:15
syntetické náhrady to pomenovanie sa mi páči...
 fotka
bluepanter  7. 9. 2013 18:59
@lukeeusk tak nazývajme veci pravými menami
Napíš svoj komentár