Pre lepšie pochopenie riadkov napísaných nižšie vám odporúčam prečítať si predchádzajúce časti, ktoré nájdete tu (príbeh však dáva zmysel aj tak):
Cycle trip 2009 aneb blázni končia vedľa vozovky
Cycle trip 2009, časť druhá
Cycle trip 2009, časť tretia

Keď sa v ten večer ukľudnili všetky „vášne“ a zavládla opätovná pohoda, mohli sme konečne uvažovať nad tým, ako prespíme. Ono problém bol v tom, že nás toho dňa bolo u starkej 8 vrátane jej. No a my 8 ľudia sme sa mali vopchať do 2-izbového domu s obmedzeným priestorom kvôli nábytku.
Problém to ani nebol (zatiaľ), lebo sme mysleli aj na to a zobrali sme si stan.

Stan sme s otcom postavili za pár minút, to bola hračka. Potom všetci dospelí okrem starkej odišli preč a preto sme si v dome spravili dámsku jazdu s jedným mužom na palube, teda so mnou . Pustili sme si film na DVD, taký fajný film s kopou násilia a sexu. Drogy chýbali. Našťastie.
Ako som už spomínal, sesternica má 12 rokov a neviem, či som pre ňu vybral vhodný film, ale polovicu prespala, takže dúfajme, že prespala tie horšie scény.

Vonku pod postaveným stanom sa zatiaľ usalašili 2 mačiatka, ktoré si spravili riadnu zábavku-hrali sa s naším stanom. Tu vidíte ako vo výchove zlyhal pes Dino, ktorý si nevedel na dvore spraviť poriadok, ale tak kto by mu vyčítal takú srdečnosť, že?

Niečo po 23:30 prišli rodičia a rozmiestnili sme sa na spacie miesta. Starká s tetou každá vo svojej izbe, sesternica aj s jej mamou u starkej, moja mama u tety. Do stanu som išiel ja s otcom, i keď by sa tam zmestila azda aj mama, ale mal som doma podmienku, že 2 osoby sú v stane maximum. Ja sa totiž rád rozvaľujem a potrebujem miesto.
Najväčšiu smolu mal strýko, ktorý chcel ísť spať najprv do auta, ale sme ho prehovorili, aby si ľahol vonku pod prístrešok na plážové lehátko.
V takejto zostave sme sa teda vybrali spať.

V stane najprv vládla dusná atmosféra, keďže vonku bolo stále okolo 30 °C. Keď už sme takmer zaspali, prišiel zazvoniť ujo Tibor a vzal si svoj bicykel z dvora a išiel kade ľahšie. Keď sme už druhýkrát takmer zaspali, pod stan a do stanu liezli mačky, tak sme ich museli zo stanu doslova vyhodiť. Tak a teraz už sa nám fakt nedalo poriadne spať a do tretice prišla tá najhoršia vec. Cez steny stanu bolo vidieť, ako sa blýska. Začal fúkať strašne silný vietor a strýko, ja+otec sme sa dohodli, že vonku to asi zabalíme, kým neprší, lebo stan sa nám sušiť naozaj nechce. Navyše to nebolo pohodlné.
Takto sa teda skončila naša stanovačka v „divočine“. Som rád, že som sa doma nepresadil s návrhom ísť stanovať mimo starkinho dvora niekam na kopec.

To však ešte nie je koniec tohto príbehu. Svojim konaním sme zobudili asi celé osadenstvo domu a začalo tak prerozdeľovanie miest. Ja som si s nafukovačkou ľahol na zem v izbe, kde predtým spala teta s mamou, ktoré tam aj zostali. Strýko ostal na lehátku, ale tentoraz v kuchyni. Som rád, že mi nebolo treba v noci ísť na WC, lebo strýko blokoval cestu. Najhoršie miesto schytal otec. Paradox je, že namiesto strýka išiel do auta otec.

Môj „spánok“ bol slabý, lebo stále mi okolo hlavy bzučal komár a ležať na nafukovačke tiež nie je nič príjemné.
Ráno sme všetci ako dolámaní vstali a začali sme si rozprávať zážitky z noci. Nikto sa dobre nevyspal a najhoršie na tom bol fakt otec. A to sme sa ešte v ten deň išli kúpať, ale neboli sme dlho, čomu som rád.

Tak takto sa teda skončila tá zaujímavejšia časť mojich prázdnin u starej mamy. Zažili ste niečo podobné aj vy? Bolo to nebodaj horšie?

p.s. milujem slovo "nebodaj" .

 Napínavý príbeh
Komentuj
 fotka
snehovavlocka  5. 8. 2009 20:19
ale spanie na nafukovačke v horúčave poznám, to som zažívala zakaždým pri návšteve jednej časti rodiny a ozaj to nie je dvakrát príjemné...málo miesta a buď sa to vlní pri každom pohybe alebo je to tvrdé ako skala - ak ti náhodou do rána nesfukne
 fotka
bluepanter  5. 8. 2009 20:29
@snehovavlocka presne si to vystihla...ja som mal tvrdú ako kameň
 fotka
cherrylka08  5. 8. 2009 20:41
jéj, ja som si zažila svoje na nafukovačke pre 4 osoby no a zabíjanie 1 komára do 2 rána..už neviem čo je horšie
 fotka
bluepanter  5. 8. 2009 20:42
@cherrylka08 oboje je hrozné XD
 fotka
jana2710  5. 8. 2009 23:30
hh..si spal na nafukovačke?..ja som to zzila dvakrat..raz som vstala cela dolamana..ze som si chrbat necitila..a raz som sa odkotulala z nafukovačky. a zobudila som sa na to..ze spim na zemi..ale zvlastne ze nohy som mala na nafukovacke..no cudna poloha spania
 fotka
cherrylka08  6. 8. 2009 19:10
@bluepanter asi tak...muselo byť zaujímavé, ako ste sa nakoniec poskladali na spanie
Napíš svoj komentár