Začiatok býva väčšinou ťažký, ale podla môjho názoru veľmi krásny.
Všetci sa tešia, keď sa narodí dieťa a bežné bývajú vety typu "Aké je zlaté..." alebo "Aké je krásne". To preto, že novonarodené deti sú ešte nevinné a nepoškvrnené, bez hriechov. Ešte nestihli spoznať všemožné neresti tohto sveta. A aj to dodáva pocit tomu, že sú krásne.
Mojim ďalším príkladom toho, že začiatky vedia byť krásne je zrod dňa. Východ slnka vidíme málokedy, pretože väčšina z nás si ráno dopraje dlhého spánku až kým je slnko už vysoko na oblohe. A aj keď už musíme vstávať skoro do roboty alebo do školy, tak východu slnka málokedy venujeme pozornosť. Ja osobne východ slnka milujem. A najkrajší býva v zime, keď sa pozeráte ku vzdialeným horám ponad ktoré sa valia oblaky a korunku krásy im robí vychádzajúce slnko.
Mnoho ľudí tvrdí, že majú radšej západ slnka, keď sa deň chýli ku koncu. No málokto si pri phľade na západ slnka uvedomí, že sa vtedy rodí noc. V istom zmysle títo ľudia majú radi tento zrod aj keď si to neuvedomujú.
A taký je svet, ktorý poznáme. No nielen svet, ale aj vesmír. Nikdynekončiaci. Stále uzavretý vo večnom kolobehu. Keď sa rodí a umiera deň. Keď zaniká hviezda a na druhej strane galaxie sa iná rodí. A tak ako raz vesmír vznikol, tak raz aj zanikne, no verím, že nový znova vznikne. A v ňom hviezdy, galaxie, planéty a život...



 Blog
Komentuj
 fotka
marleymt  24. 6. 2012 18:42
mi pripomenulo takú pesničku
Napíš svoj komentár