Temný závoj noci visel nad mĺkvou krajinou. Bezvetrie. Vysoké topole nehybne stáli ako strážcovia lesa. Spoza tmavých oblakov vykukol mesiac a jeho striebristé svetlo zalialo les.
Medzi stromami sa mihol tieň, Muž v stredných rokoch rýchlo, no opatrne kráčal lesom. Mal naponáhlo. Chýry vraveli, že v noci les nie je bezpečný. V ruke držal sekeru, na opasku mu visel dlhý nôž a jeho nervózny pohľad skákal z tieňa na tieň, zo stromu na strom. Nedokázal sa zbaviť pocitu, že ho niekto sleduje.
Niekde za jeho chrbtom sa zrazu ozvalo zašušťanie. Rýchlo sa zvrtol. Nič. Les bol stále rovnako nehybný. Úsudil, že sa s ním zahráva strach a otočil sa späť. To čo uvidel mu vyrazilo dych.
Len niekoľko metrov pred ním stálo zviera. Vyzeralo ako vlk, ale čosi mužovi našepkávalo, že obyčajný vlk to nie je. Pod snehobielou srsťou, ktorá v mesačnom svite vyzerala ako tekuté striebro, nedočkavosťou hrali svaly. Štíhle telo bolo mierne prikrčené, prichystané na skok, z vycerených tesákov kvapkali sliny. Oči. Muž razom vedel čo mu na tom zvierati nesedelo. Jeho oči mu pripadali tak ľudské, aj keď plné posmechu a krutosti.
Muž podvedome cúvol a v ruke pevnejšie zovrel sekeru. Druhou opatrne nahmatal rukoväť dýky. Opäť cúvol. Pod nohami mu zapraskali suché konáre.
Tvor zrazu skočil. Bez varovania, bez akéhokoľvek zvuku. Dvoma bleskurýchlymi skokmi bol pri mužovi a už sa chytal k poslednému. Odrazil sa a silnými labami zrazil muža z nôh. Ešte v letku rozdľavil pysk a smrteľné tesáky zaboril do mužovho krku. Vystriekla krv. Nočné ticho preťal srdcervúci výkrik, ktorý sa vzápätí zmenil na chčanie nasledované dlhým vytím.
Po okolí sa rozľahlo ťaživé ticho.

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
azizi  28. 4. 2009 12:37
Dobre, len nerozumiem tomu nazvu. Preco temny mesiac? Ved mesiac 7tc striebristo ziaril na les. Ci to ma byt ako metafora?
 fotka
black_raven  28. 4. 2009 12:41
No skôr metafora. Chcela som pôvodne názov krvavý mesiac, kvôli tej hmm..vražde. Ale ono toto je istým spôsobom nejaký prológ k jednému dlhšiemu príbehu a zistila som, že am už mám kapitolu s takým názvom. Tak kamoška vymyslela toto
Napíš svoj komentár