Kam kráča ľudstvo? Odpoveď je jednoduchá a jasná. Do záhuby. Kvôli hlúposti zvanej civilizácia už zničilo takmer všetko. Kam kráča, zanecháva za sebou spúšť. Zničené lesy, znečistené vody, mŕtve zvieratá. Nič, len bezútešné stavby vytláčajúce každý kúsok zelene.
Ľudstvo len ničí a zabíja. Koľko lesov už zmizlo kvôli cestám, diaľniciam a mestám? Koľko zvierat už vyhynulo kvôli ľudskej hlúposti?
Ľudia si myslia, že sú niečo viac. Že sú dôležitejší ako iné tvory. Že sú dokonalejší. Pravdou však ostáva, že ľudia, sú tiež len zvieratá.
Vlkov označili za krvilačného pretože zabíja. Vlk však zabíja zvyčajne len pre potravu. Človek zabíja často len pre zábavu.
Ľudia sa snažia zmeniť svet, zbaviť ho zla a vytvoriť lepšie podmienky. Pritom sú to však práve ľudia, kto vo svete predstavuje najväčšie zlo. Sú to práve ľudia, kto sa pričiňuje o úpadok a zničenie života na Zemi.
Zem zomiera ale mnohým je to jedno. Čo sa stane, ak bude na Zemi príliš málo zelene a nebude dostatok kyslíka? Čo sa stane, ak nebude zvierat, ktoré by poslúžili ako potrava? Čo sa stane, ak už nebude ani kvapka čistej, neznečistenej vody? Čo bude potom? Ako ľudstvo prežije? Alebo bude možno svet zničený ľudskými vynálezmi.
Ľudia raz kruto doplatia na skutky svojich predkov. Možno nie dnes, možno nie o desať, sto, či tisíc rokov. Ale raz určite.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
17shano  29. 7. 2008 17:48
pekne si to napísala...a bohužial je to pravda
 fotka
addo  29. 7. 2008 17:51
zaujimave...hmmmmvsetky tie mrtve zvierata, znecistene rieky a lesy su danou za taku vec, ktorej sa hovori pokrok...keby nebol pokrok neboli by lieky,elektrina ludia by stale zili v jaskyniach....takze bez toho ustavicneho zabijania a nicenia by si ani ty nesedal za pocitacom a nepisala tento clanok...vdaka tomu zabijaniu a znecistovaniu si tam, kde si ale vyhrabavas korienky zo zeme a aby si sa zohriala pri ohni, tak cakas na blesk...vsetko ma svoju cenu...aj pokrok a blahobyt ludstva...a ked sme uz pri tom...vies kolko oxidu uhiciteho uniklo do ovzdusia, len tym, ze minas elektriku na pisanie takychto enviromentalnych clankov? a vies kolko splodin bolo uvolnenych do prirody pri vyrobe pocitaca, z ktoreho pises?
 fotka
black_raven  29. 7. 2008 17:57
Vieš addo, nepísala by som tento článok a nesedela za compom, keby som mala kam ísť. Ale nemám kam bohužiaľ. Pretože veľa nám tu toho z prírody neostalo. Zvieratá..aký zmysel malo vyhubiť toľko druhov zvierat? To nebolo pre pokrok ale len pre ľudskú hlúposť.

Uznávam, istý pokrok je potrebný, ale niektoré (zlo)činy voči prírode boli úplne zbytočné...
 fotka
addo  29. 7. 2008 18:02
ja zas uznavam, ze mas v niektorych veciach pravdu...ked ti jebnuti japonski rakosnici zabijaju veleryby, pritom je ich malo, a robia s toho krmivo pre macky tak to je chore...no a prestan prosim ta, ze vela prirody tu neostalo...to kde si niekde kilometer pod zemou izolovana?...sak vidi von, nasadni na autobus a hybaj do lesa na hriby a srnky kuknut...
 fotka
grietusha  29. 7. 2008 18:06
život bol na zemi už viackrát zničený a nie ľuďmi, pretože sa to stalo dávno, pradávno. a ak sa to stane znvoa, tak sa v podstate nič nestane. lebo sa obnoví znova. ja nevravím, že je správne znečisťovať ovzdušie alebo čo, ale zasa... odtál potál, nemám rada extrémistov, čo píšu takéto srdcervúce články... akože nič osobne proti tebe
 fotka
black_raven  29. 7. 2008 18:07
Jediné čo vidím v lese na zemi je bordel a odpadky a namiesto zvierat tu pobehujú bezdomovci a úchylaci
 fotka
bigman23  29. 7. 2008 19:33
kazda civilizacia od nepamati mala svoj VZOSTUP a svoj PAAD takze aj tuuto to cakaa, akurat teraz to bude vacsii pad ako ked padali v minulosti tie mensie, izolovane, a potom pride dalsi vzostup...neboj sa nic

a nenadaval by som na cesty a na vsetky mozne vydobitky , nikto z nas by sa nevzdal elektriny pre blaho prirody, ani by nesiel pesi 20 km aby nedymil autom ... CIM NEHNES TO NERIES
 fotka
jeseter  29. 7. 2008 21:04
mňa osobne štve iba premnoženie ľudstva...ľudia sú fajn, ale nie masy ľudí...a práve čím viac ľudí tým viac potrieb...svet bol pripravený uniesť približne 2 až tri miliardy ľudí, ale ako to tak vyzerá blíži sa to takmer k trojnásobku...veď príroda si poradí
 fotka
andy486  31. 7. 2008 13:05
tak tak, ľudstvo sa ženie do záhuby, a to len preto, že ľudia nevedia rozumne využiť to čo príroda ponúka,ale len všetko bezhlavo ničia
10 
 fotka
black_raven  31. 7. 2008 13:13
@andy486 no..pekne si to jednou vetou vystihol
11 
 fotka
postelny_svab  4. 3. 2009 11:12
úúúúúplne mi hovoríš z duše...do bodky.Presne zo všetkým sa stotožňujem
Napíš svoj komentár