Vždy, keď si myslím, že sa to už obracia k lepšiemu, nájdem niečo, čo ma zhodí zo stoličky.
Gothická subkultúra je v dnešnej dobe pomerne často nepochopená. Ani nie tak okolím ako tými, ktorí sa sami nazývajú gothikmi. Ako tak prezerám rôzne blogy a stránky, takmer všetci takzvaní gothici počúvajú Evanescence, Nightwish, Mansona a Within Temptation. Takmer všetci majú na blogu, najčastejšie hneď pod rubrikou Gothic aj rubriku Satanizmus. A pravdaže nesmiem zabúdať na "gothické" obrázky. Čiže čím krvavejšie a depresívnejšie, tým viac gothic.
Prečo? Prečo sa ľudia vydávajú za niečo, čo nie sú a o čom ani nič nevedia?
Gothic nie je o krvavých obrázkoch, gothic nie je o smrti, gothic nie je ani o chodení na cintoríny a iné pochmúrne miesta. Nie je ani o depresiách a už vôbec nie o sebapoškodzovaní a samovraždách. Ale to niekorí nedokážu pochopiť a mnohokrát tým prezentujú gothickú subkultúru v nie práve najlepšom svetle.
Gothic je najmä o hudbe...Nie o metale, nie o skupinách typu Nightwish, Epica, Within Temptation, Marylin Manson alebo Evanescence.
Ale o žánroch ako gothrock a deathrock. Kapely ako Sisters of Mercy, Bauhaus, Fields of the Nephilim, Skeletal Family, Faith and the Muse, Cinema Strange, Christian Death, Siouxsie and the Banshees to je gothická hudba. Ale mnohým dnešným "gothikom" tá hudba nič nehovorí, nevie ich osloviť.
A depresie? Zájdite si niekedy na nejakú gothic party alebo gothic fest. Nájdete tam veselú kopu dobre sa zabavajúcich ľudí. Každý môže mať sem-tam depresiu, každý môže spáchať samovraždu, či je to goth alebo hiphoper.
Niektorí by sa mali vážne spamätať, zistiť si o čo ide a nie hádať sa o niečom o čom nemajú ani šajnu.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
mixelle  27. 7. 2008 15:02
no booože... všetko je to hlavne o tom,že ludom sa páči byť v maske.. o tom su hudobne štýly ked vybočia zo smeru : hudba.. pretože to dávno nie je len o hudbe

aj tak je to len maska.. takže je jedno, či je premakaná a hrubá alebo pospájaná z tenkých mitiek
 fotka
mixelle  27. 7. 2008 15:15
hlavne,že v Tvojom fotoalbume nechýbaju sexi foty na cintoríne
 fotka
black_raven  27. 7. 2008 15:26
Hlásiť sa k niečomu, čo sa mi páči a na čo sa cítim je jedna vec. Prečo by to mala byť maska? Ale hlásiť sa k niečomu o čom nič neviem, len sa tvárim, že viem je vec druhá.



Okrem toho,myslím,že to si niekto raz vyjde na cintorín a to, že tam niekto chodí len kvôli tomu, že je to "gothic" je rozdiel.
 fotka
schizofrenik  27. 7. 2008 15:41
perfektne si to vyjadrila, ja sám zbožňujem mansona, ale jeho hudbu neradím ku goth, to je skvôr jeho image, s tou hudbou máš úplnú pravdu, stačí za započúvať do textov a možno by aj niekomu došlo že o čom vlastne tej goth je, potom ako niekto povedal, goth nenadáva na svet ale zmieril sa s tým že je už aj tak nahovno, potom goth presne nieje o depresiách poškodzovaní a neviem o čom je to o melanchólií(ale to chápe len málo kto) k tým krvavým fotkám, sú všade kde sa spomenie goth, viem že goth nieje o chodení a fotení po cintorínoch ale ja sám by som to robil keby sme tu mali nejaký krajší a bolo by s kým ale k tej subkuptúre by som to neprirovnával, horšie je to že si ľudia mýlia goth z EMO, čo ma niekedy až dožiera, aj tie krvavé obrázky niesú prirovnávané ku goth ale zrazu je všecko EMO, už sa mi neraz stalo že sa ma niekto pýtal či som emo, už len čakám kedy ma za to niekto zbije, to je fakt kokotský systém toto, človek sa snaží byť sám sebou a oni ho zaškatuľkujú do niečoho čo mu nieje vôbec proti srsti, ale to je fakt na iné rozprávanie, evanesence či nightwish, keď mi niekto povie že je to goth tak mu mám chuť jednu vraziť........
 fotka
black_raven  27. 7. 2008 15:50
Som rada, že niekto chápe moje myšlienkové pochody. Ako, ja nemám nič proti tým kapelám. Popočúvam aj metal, aj starý Nightwish aj WT. Ale tu je ten rozdiel..v živote by som to nezaradila medzi gothickú hudbu. Vlastne ani ku gothic metalu.

..Manson..no..to je kapitola sama o sebe.
 fotka
miskazteska  27. 7. 2008 17:07
nielen gothic ale skoro vsetky hud.styly su podrobene takej deformacii....bud si to ludia zle vysvetlia alebo sa to stale nejakym komercnym tahom...
 fotka
black_raven  27. 7. 2008 17:09
To máš pravdu. Je to až smutné, čo sa dnes robí...
 fotka
pawlo  28. 7. 2008 09:42
Áno nerozumiem sa tomu - a ani ma to netrápi. Ale zato do toho nikomu nekecám.
Napíš svoj komentár