Často rozmýšľam nad slovíčkom šťastie. Čo vlastne šťastie znamená? Toto slovíčko asi u každého vzbudzuje pocit radosti úsmevu si však každý môže vysvetliť inak. Niekto si predstaví hrbu majetku, peňazí či auto. Iný vysnívanú kariéru, dovolenku alebo iné veci. Ja však mam iné pocity.
Niekedy si len tak vyjdem na ulicu a sledujem ľudí vôkol mňa. Niekedy mám naozaj pocit že ľudia idú len za peniazmi. Za niečím čo možno aj šťastím je ale pominuteľným. Ľudia zarábajú stále viac a viac no zabúdajú na rodinu. Zanedbávajú to, čo je najpotrebnejšie. Úprimne je mi tých ľudí ľúto. Pretože si myslím že šťastie sa nedá kúpiť. Prichádzajú o ten čarovný pocit šťastia ktorý sa nedá nahradiť ani novým mobilom, autom, domom dokonca ani šperkom z novej kolekcie. Pocit šťastia ktorý môže vdýchnuť len milujúca rodina či priateľ alebo kamaráti… Nič sa nevyrovná pocitu že ma niekto doma čaká že niekto ľúbi či miluje.
Niekomu na mne zaleží napriek všetkým mojim chybám ktoré mam!!! A nemám ich najmenej.
Ako tak pozerám skoro nikto nekráča po ulici s úsmevom na tvári. Málokto si uvedomuje že šťastie za skrýva za úplne niečím iným ako sú peniaze.
Pre mňa šťastie znamená robiť ľudí naokolo šťastnými . Napríklad pomôcť im s úplnými maličkosťami. Úprimne sa usmiať, podať ruku, dodať nuvú silu.
Ako som spomenula, rozdávať šťastie je ďalej sa obetovať pre iných. A to ma robí naozaj šťastnou. Niekedy to nie je až také ťažké byť šťastným. Treba si však nájsť tú správnu cestu ku šťastiu. Už len to je šťastie že žijem, že žijem s ľuďmi ktorí ma nadovšetko milujú na ktorých sa môžem hocikedy obrátiť. Šťastie je keď viem pre čo a pre koho žijem. Šťastím ma napĺňa aj myšlienka že nikdy neostanem osamelá. Nemusím sa báť, pretože viem, že so mnou bude stále niekto, kto vnáša do môjho srdca radosť a pokoj. Niekto kto ma napĺňa tým skutočným šťastím…láskou.
Viem niekedy je ozaj ťažké nájsť šťastie aj v tých ťažších chvíľach. Pretože žiadna cesta nie je úplne jednoduchá ale každé prekonanie nejakej prekážky tiež môže viesť k pocitu šťastia.
Najväčším šťastím je keď môžeme žiť pre to začo by sme boli ochotný zomrieť. Ja sa tak aj snažím žiť a obetovať sa pre tých ktorí majú v mojom srdci prvotné miesto. ĎAKUJEM Vám. Vám, vďaka ktorím môžem byť naozaj šťastná.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár