moju strastiplnú cestu do Gastadonie.
Rodičov som nepoznal, odkedy sa pamätám bol som stále sám. Sám som sa flákal po meste, sám som sa flákal v lese a v horách a bol som slobodný, ale nie šťastný.
Raz som išiel cez les v krajine Dharathul, krajine trolov... he, teraz viem, že to je krajina trolov, ale v tedy som to nevedel a na svoju nevedomosť som skoro doplatil životom.
Lovil som na zajaca, ale neulovil som, namiesto toho trolovia ulovili mňa.
Obklúčili ma traja mohutný a páchnucí trolovia a ja som vedel, že moja posledná hodinka už udrela.
Zatvoril som oči, dušu odporúčil bohu a čakal som, kedy ma začnú trhať.
Po dvoch minútach ticha som začul strašné zarevanie. Rýchlo som oči otvoril, aby som zistil čo sa deje a na môj údiv jeden z trolov sa zvýjal na zemi a z ľavého oka sa snažil vytiahnúťťťť šíp.
Ostatní dvaja sa vrhli k nemu, aby mu pomohli, ale šípy s obrovskou rýchlosťou sa zabodávali jeden za druhým do ich ozrutných tiel.
Obzeral som sa, kto ich napadol a na môj úžas asi tak na 50 metrov stálo mladé elfie dievča s dlhými vlasmmi a iskriacimi očami ich ostrelovala a pritom sa radostne smiala.
Bože, aká len bola krásna, ako anjel pomsty.
Za pár minút ich zneškodnila a zamierila ku mne. Som Bianka. Usmiala sa a podala mi ruku. Nemohol som sa dostať k slovu, len som tam tak stál a vypliešťal na ňu oči.
Heeej chlapče, to mi ani ruku nepodáš? Zasmiala sa a potiahla ma za ucho.
Konečne som sa spamätal a chytil som jej ruku do oboch dlaní. Usmieval som sa na ňu od ucha k uchu a srdce mi išlo z hrude vyskočiť.
Som Night, predstavvil som sa a pustil jej ruku.
Dali sme sa do reči a bavili sme sa bezprostredne, uvolnene, ako by sme sa poznali odjakživa.
Zistili sme, že obaja sme siroty a obaja hľadáme miestečko kam by sme zapadli, tak som jej navrhol, aby sme putovali spolu ako súrodenci.
Najprv sa tvárila, akoby sa jej to nepozdávalo, no potom sa rozosmiala s tým svojim zvonivým smiechom a dala mi pusu na čelo na znak súhlasu.
A od tej chvíle sme sa od seba nepohli ani na hodinu.

Teraz sme tu v Gastadonii a stali sme sa bojovníkmi proti zelenému drakovi

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár