Praví priatelia vidia naše chyby a upozornia nás na ne. Falošní priatelia vidia naše chyby, ale upozorňujú na ne ostatných. Tu vzniká prvý rozdiel medzi pravými priateľmi a tými, čo sa za nich len vydávajú. Ako ich môžeme rozoznať?

Ľudia si čoraz menej všímajú svoje okolie a neuvedomujú si skutočné hodnoty. Myslia len na slávu a peniaze. Niekedy si myslíme, že oni sú tí praví, ale prava je iná. Osoby, ktoré si mýlime s priateľmi, veľakrát nevedia povedať pravdu do očí. Vtedy platí, že pravda má cenu zlata.

Falošní priatelia zvyknú o sebe hovoriť, akí sú úprimní a každému vždy povedia svoj názor priamo do očí, ale je to pravý opak. Len čo sa otočia, hneď začnú ohovárať, nadávať a správať sa povýšenecky. Vtedy je to najhoršie, lebo ten, koho sa to týka, sa nemôže brániť. Často sa stáva, že falošní priatlia sú len vtedy vľúdni a priateľský, keď niečo potrebujú. Keď sa situácia otočí a ten druhý ich požiada o pomoc, tak sa mu obrátia chrbtom. Ako sa dokážu takto pretvarovať? S čistým svedomím sa pozerajú do zrkadla a nevidia tam svoj egoizmus. Prečo to tak robia? Pravda je asi taká, ze oni sami si svoje nevhodné správanie ani neuvedomujú, lebo inak sa ich konanie nedá rozumne ospravedlniť. Nevedia, že môžu človeku veľmi ublížiť? Asi im niekto zabudol vysvetliť, že najskôr sa treba pozrieť na seba, a až potom hľadať chyby druhých. Ľahko je súdiť iných, keď na to nemá právo nikto. Vždy treba začať od seba a naučiť sa byť aj k sebe kritický.

Koho teda môžeme nazvať priateľom? je to človek, ktorý príde, keď všetci odišli. Zároveň priatelia sú= na to, aby nás naučili lietať, keď to naše zabudnú. Je to skutočne ten praý význam slova? S pravými priateľmi môžeme vždy rátať, lebo oni sú vždy pri nás, keď sme hore, aj keď sme dole a nielen vtedy, keď sa nám darí,

Aby sme odlíšili pravých priateľov od tých zlých, nestačí mať otvorené len oči, ale je potrebné, aby bolo otvorené aj srdce!!!!!!

 Blog
Komentuj
 fotka
kalthys  26. 6. 2007 19:14
Hmm..ano ale ono to pri ich rafinovanosti nebyva vzdy lachke ale v zasade s tebou suhlasim..ludia uz davno stratili pojem o otm co je to skutocne priatelstvo.
Napíš svoj komentár