Nezdá sa vám to niekedy zvrátené, kam až ľudia dokážu zájsť, keď chcú vyzerať krajšie, mladšie... Dokážu riskovať vlastné zdravie, pretrpieť všetku tú bolesť len pre kúsok umelej hmoty vo vlastnom tele, či iným spôsobom robiť zo seba neprirodzené kreatúry. Podľa mňa je to šialené.

Uznávam, je to len môj subjektívny názor a snažím sa takýchto ľudí neodsudzovať. Ale nech sa akokoľvek snažím, neviem to pochopiť. A čo sa týka všetkých tých rečičiek o zvyšovaní sebavedomia, jednoducho im neverím. Ja mám sebavedomie tiež niekde hlboko pod bodom mrazu, ale nikdy by som sa nedokázala znížiť k plastickej operácii.

Nie len že nestačia všetky tie druhy implantátov pŕs, ktoré si vyberáte v katalógu ako kúsky oblečenia...ľudia zašli ešte ďalej. V dnešnej dobe sa už dá na človeku kvôli kráse prerobiť snáď čokoľvek. Tvár, viečka, nos, pery, zadok, uši, brucho... Ale aj umelé nechty, predĺžené vlasy, umelé riasy, rôzne lasery na všetko možné... A takto môžem pokračovať snáď donekonečna.

A keď si pomyslím koľko najmä známych ľudí, ktorých denne vídame v časopisoch a v televízii takéto zákroky podstúpili...akoby nemali iné problémy než zahrávať sa s vlastným telom. Čo majú potom povedať tí, ktorí inú možnosť nemajú? Sú chorí, alebo utrpeli vážne zranenia? Čo by dali určite za to vyhnúť sa operáciám a lekárom.

Pripadá mi to celé ako z filmu Smrť jej pristane.

 Je to možné?
Komentuj
 fotka
flussica  8. 4. 2009 19:23
A obycajna riasenka, make-up, dake ocne tiene, strojcek na zuby.. To vsetko nie su zbytocnosti? Ktore nas maju iba spravit "krajsimi ludmi"? A to sa berie uz ako celkom bezna zalezitost. Vlastne uz sa za normalne zacina povazovat pomaly aj vsetko to, co Ty zatial beries ako nejaky typ extremu. Ale tiez nesuhlasim s tym celebritnym prehananim, ved na podaktorych hollywoodskych kraskach uz je viac plastu, ako prirodzeneho rastu.
 fotka
lilu  8. 4. 2009 21:43
@1 Je veľký rozdiel medzi strojčekom na zuby a silikónami, na to prvé je aj zdravotná indikácia / a preto to čiastočne hradia zdravotné poisťovne / a to druhé je závažná operácia robená v narkóze, a už len tá predstavuje riziko.
 fotka
bluepanter  8. 4. 2009 22:35
Toto by malo mať niekde svoje hranice...ja som zástancom prirodzenej krásy (nekrásy)
 fotka
matwejo  9. 4. 2009 01:02
nápodobne súhlasím, ale zas je to o tých ľudoch, keď to chcú ich vec, mne to môže byť jedno, nikto na nenúti pozerať sa na ňu/neho, hnusí sa mi predstave, že by som sa mal napríklasd bozkávať s niekým kto ma kolagénom napustené ústa, však to rovno sa môžem s kusom gumy doma a nápodobne aj ostatné vylepšenia, a strojček je úprava nenásilná a dobrovoľná taktiež, so šminkami to tiež netreba prehánať (to sa mi taktiež hnusí) atď.
 fotka
finwaell  12. 4. 2009 01:34
To bol dobrý film... ale bohom žiaľ sú na svete aj šialenejšie veci než preoperovaní ľudia.. takže sú tak nejako na okraji môjho záujmu aj keď je mi to cudzie...



Plastikej chirurgií ale treba nechať to že vie zachraňovať.. keď máš autonehodu, alebo popáleniny... dokážu vrátiť človeku tvár... ale takéto samoúčelné upravovanie je no.. zbytočné prinajmenšom. Ešte keď si vezmeš aké obrovské prostriedky na to vynakladajú...



A to nehovorím o genetickom inžinierstve ešte. O chvíľu nebudú potrebovať silikón.. nechajú si ešte ako embryo zakódovať do DNA že chcú mať väčšie to alebo ono... od IQ cez prsia po rôzne svaly.



Možno je to len nutné zlo (aj keď to je tak otrepaná fráza až to bolí)

Väčšina technológie ktorú teraz bežne používame vznikla na vojenské účely... A väčšina medicínskych techník sa vyvinula pri takýchto "skrášľovacích" pokusoch... aspoň na niečo je to dobré.
Napíš svoj komentár