I. - DENNÍK alebo nekompromisné putovanie Ivana Ivanoviča

Úvod, pretože som nepochopil začiatok.

Je tomu už asi rok. Pamätám si to celkom presne. Bola streda štrnásteho. Už týždeň som si neumýval vlasy. Došiel mi šampón a von sa mi nechcelo. Tento deň bol pre mňa klaustrofobický. Úplne vážne. Uzavrel som sa do seba.
Jemným dotykom ruky som si prehrabol vlasy. Robievam to zcela bežne. Lenže v tento deň sediac za počítačom som tam našiel niečo vyrastať. Niečo iné ako vlasy. Bol to hríbik. Áno, hríbik vo veľkosti približne sedem milimetrov. Taký maličký. Na nete som zistil, že takéto vlasové hríbiky sú už pár storočí vyhynuté. Ako som sa dozvedel mohol za to nejaký Číňan. Zomrel už pred rokmi. Kde, to už nepíšu. Pomenoval ich príznačne.
Adamusy.
Tieto adamusy sa tu vyskytovali odjakživa. Teda od prvého ľudského obyvateľa planéty. Tak aspoň píšu na týchto zakázaných web stránkach. Istotne ste si už domysleli, že milujú prostredie extrémne mastných vlasov. Takisto tam bolo malými písmenkami takmer nečitateľne napísané varovanie. Niečo o tom, akonáhle objavíme niekde nejaký hríb, hneď ho treba zabiť. Zo zvedavosti, čo sa stane som kašľal na to. Pekne som si ho zasadil a čakal čo sa bude diať. Zalieval som ich presne tak ako bolo písané v článku Starostlivosť o adamusy. Teda absinthom. Pár dní na to by sa mali živiť už aj cesnakom. Tu píšu, nejaké druhy sa môžu živiť aj mäsom. Žiaľ nie je to dokázané. Prvé dni sú pre adamusy náročnejšie na starostlivosť. V niektorých prípadoch dokážu pri dobrých podmienkach za týždeň narásť aj viac ako o pol metra. Nuž, som zvedavý. Myslím, že je to asi všetko čo som chcel povedať. Ešte jedna vec.
Volám sa Ivan Ivanovič.




18.7.2008 - Piatok
Adamusom sa darí. Dnes som ich opäť zalieval. Narástla im mala hlavička z ktorej sa šíri divný zápach. Je znesiteľný ale v malom množstve.. Zatiaľ sa živia iba...čím sa zatiaľ živia to neviem lebo som im zatiaľ nič nedával. No chýba mi brat. No tak uvidíme zajtra. Podľa návodu by sa mali živiť cesnakom.

24.7.2008 - Štvrtok
Je to teraz presne 6 dni potom ako som naposledy uvádzal zmienky o adamusoch. Za tých posledných 6 dni som ich pravidelne zalieval v náhodnú dobu, teda hocikedy ( o 12 na obed) mojim vlastným zalievacím prostriedkom. Zloženie Vám nepoviem lebo je to Top Secret. Je to niečo ako miešanina absinthu s novou naturálnou drogou typu J.
Hlavička adamusov naberá už rozpoznateľný tvar hlavičky. Dokonca vidno malé asi 8 centimetrové zúbky na lovenie hmyzu. Oči im zatiaľ nenarástli. Je to škoda lebo lovia úplne naslepo. Po otvorení jedného otvoru, pracovne som to nazval avavavua, preniká zápach spôsobujúci halucinácie a niekedy aj halucinácie spojene s halucináciami vo forme tancovania na stole. Zatiaľ všetko.

(pokracovanie nabuduce)

 Rozprávka
Komentuj
Napíš svoj komentár