Vyjebaná zima otiera okná rámov a iných vecí. Zapríčinila, že radiátor už nie je tým kovovým studeným telesom, ktoré celý rok zavadzia na stenách. Už sa naň dá oprieť riť a cítiť sa príjemnejšie. Nastal november.

Skrz golier, presne na krk pešieho človeka, prší nechcený jesenný dážď. Vietor ničí sedavosť jeho klobúka. Príroda je kokot, mrmle si ponad bradu. Ten človek sa čuduje, prečo znie v novembri slovo pičovina oveľa vtipnejšie než slovo blbôstka. Osem písmen nie je jak osem písmen. Systematické vzdelávanie je na úkor zásoby slov a celkovej slovotvorby. Stáva sa zas chlapcom, ktorého učia počítať. A buranom, ktorý učí iných počúvať.

Ten moknúci chodec je sakra asi ako ja.

A pointa?
Nepodstatný výmysel.

Prezentovať čerstvé hovno v galérii nemá pointu. Niekto ho vystavuje. Niekto ho dodal. Niekto sa naň prišiel pozrieť. Niekto ho zaradil do všeľudskej súťaže a ďalší zaň hlasoval. Iný mu udelil cenu. Zhotoviteľ hovna cenu prevzal. Je ocenený, má pointu (vraví oceňujúci).

Z hovna pointa.

Ah, vlastne, nechcel som písať o abstraktných veciach, ale o jednej konkrétnej žene. Je zaujímavá tým, že sa o ňu zaujímam. Pretože má zvláštne vlastnosti. Pretože by dokázala kohokoľvek oceniť hovnom. A to si na nej cením.

Najmä v období, v ktorom je hovno oceňované.

 Blog
Komentuj
 fotka
lubobs  5. 11. 2012 15:55
Zapime to hovnovicou.
 fotka
alpynus  5. 11. 2012 17:43
@lubobs Veľmi rád to skúsim. O dva týždne tam za rohom?
 fotka
lubobs  5. 11. 2012 19:32
Tak platí, presne o dvanástej, ber aj lekárničku.
 fotka
radiophonic  6. 11. 2012 22:50
@Lubobs



Alpynus sa zaujíma o konkrétnu lekárničku? Tá mu dala iné látky, preto je taký srdnatý asi.
 fotka
lubobs  7. 11. 2012 03:21
@radiophonic Úplne netuším. Možno preto, že nemá 8 písmen, ktovie..
 fotka
otvoreneokno  24. 2. 2013 23:48
závidím ti jednu vlastnosť: dokážeš používať krátke vety na obsiahnutie tak obšírnej problematiky (pointy, abstrakcie, projekcie.. blablabla...)



ja na vyjadrenie jednej emócie potrebujem hromadu (zbytočných) slov.
 fotka
delica  2. 7. 2014 21:02
jéj, ja som myslela, že si tento blog vymazal
Napíš svoj komentár