Ľudia sú stvorený pre lásku. Potrebujeme ju k šťastnému životu a existencii. No zabúdame na to a mnohý sa radšej nechávajú strhávať nenávisťou a falošnou hrou, ktorá nemá z láskou nič spoločné. Iba málo z nás chápe, že nenávisť je prejavom slabosti človeka bojovať s problémami. Nenávidieť je také ľahké, že asi ani nič ľahšie na svete neexistuje. No milovať je veľmi jednoduchý cit, ktorému sa však netreba brániť. Ja viem, že prináša mnoho problémov, ale nenávisť ich prináša viac ako si myslíme. Sú však skryté a objavia sa neskôr. A ironicky ľudia potom povedia, že načo milovať, veď láska nám priniesla iba problémy a z tých problémov ďalšie. Nejde však nenávidieť a zároveň milovať. Kto nenávidí niekoho tak jeho láska k inému človeku nie je čistá a častokrát ani nie je pravá. Pretože kto dokáže nenávidieť ten nedokáže milovať, milovať srdcom a dať do toho seba ako celok. Jeho časť totiž stále patrí nenávisti, ktorú prechováva vo svojom vnútri a tá ho pomaličky ničí. To mi však nevidíme a z nejakého dôvodu si to vysvetľujeme tak, že nám ubližuje láska. Ale nie, láska nedokáže ublížiť. Ubližujeme si sami tým, čo nemá čo hľadať v našom srdci. Nenávisťou, zlobou, klamstvami a bezcitnosťou. Bezcitnosť nie j nepomôcť "bezdomovcovi, ktorý však vyzerá úplne čisto a dobre. Ale bezcitnosť je nepomôcť človeku v núdzi. Tj. naša nevšímavosť voči okoliu. Mi však vidíme problémy no väčšina sa tvári akoby ich nevidela a iba mávne rukou. veď prečo by sa práve on/ona mali do toho zapliesť? Prinesie to iba problémy. Ale život je problém, ktorý mi musíme riešiť. Keby sa zmenili ľudia a pomáhaloi by tam kde je to potrebné tak by tých problémov bolo omnoho menej. No ľudská nevšímavosť dohnala tento svet tam kde je dnes. Vojny, hladomor, vraždenie, sexuálne násilie a podotýkam, že aj na deťoch, tyrania. Ale toto sa stať nemuselo. nič s toho sa stať nemuselo. Na svete je však príliš málo ľudí ochotných bojovať a bojovať aj proti prúdu a nie sa ním nechať strhnúť. Tento prúd nás raz všetkých zabije, ale kedy to nevie nikto. Láska je jednoduchý cit, ktorý mi odmietame, pretože si ho predstavujeme príliš komplikovane. Ale nie, on nieje komplikovaný. Je taký jednoduchý, že si to ani neviete predstaviť. Život z láskou je krajší, jednoduchší a hlavne zmysluplný. Dávame všetko a nečakáme nič. No ono sa nám to raz 100 násobne vráti aj z úrokami úrokov. Láska totiž neostáva nič dlžná. Láska vám totiž dá samú seba. Nehovorím, že je to jednoduché a na začiatku to jednoduché určite nieje. Ale každý sa musí učiť a kto sa naučí ten vyhráva hlavnú cenu a tou je láska. Milujme všetkých a staneme sa hodnýmni lásky ako takej. Tá skutočná stvorená pre nás, ten jeden jediný človek, ktorý nám je súdený si nás potom napokon nájde.

Nenávidieť je až príliš ľahké, ale zároveň aj príliš prízemné. Hovorí sa, že od lásky je len krôčik k nenávisti. Ale to nie je pravda. Ten, kto miluje úprimne ten miluje vždy. Dá sa to vôbec všetko? A odpoveď znie áno, dá sa to. Treba iba chcieť a mať odvahu postaviť sa všeobecnému myslenie tohoto sveta a nenechať sa unášať prúdom a bojovať proti nemu. A stále si kladiete otázku, či to má vôbec cenu. A aj na túto otázku je veľmi jednoduchá odpoveď, áno má. Cenou ste vy sám a vaša duša, vaše ja. Odmenou je šťastie tých, ktorým pomôžete. Raz vám to možno vrátia a možno nie. Najkrajšie a najpravdivejšie na skutočnej láske je, že človek musí dať zo seba všetko a nečakať nič. Potom človek príde na to, že život je skutočne prekrásny a má cenu žiť. Ak si myslíte, že nemá cenu žiť pre seba, tak žite pre tých druhých, ktorý vašu pomoc určite potrebujú.

 Blog
Komentuj
 fotka
houseofwolves  1. 4. 2011 19:15
Cenou ste vy sám a vaša duša, vaše ja. Odmenou je šťastie tých, ktorým pomôžete. Raz vám to možno vrátia a možno nie. Najkrajšie a najpravdivejšie na skutočnej láske je, že človek musí dať zo seba všetko a nečakať nič. Potom človek príde na to, že život je skutočne prekrásny a má cenu žiť. Ak si myslíte, že nemá cenu žiť pre seba, tak žite pre tých druhých, ktorý vašu pomoc určite potrebujú.



neskutocne pravdive... a krasne...
 fotka
adsy  1. 4. 2011 19:17
@houseofwolves napísalo srdce
 fotka
althinka  7. 4. 2011 13:03
mam skratka pocit, ze to nie je o jednoduchsej volbe, ale laske vseobecne nepraje lahostajnost ... a svet je lahostajny, nech uz ide o utrpenie ci problemy inych .. v duchu filozofie "nehas co ta nepali" skratka malokto riesi problemy inych. To co hovoris, je sice uslachtile .. lenze zavana utopiou. Nikdy svet nebude vseobecne milovat, ani vseobecne nenavidiet. Ti co budu milovat bezhranicne a pomahat, budu pre svet vzdy trochu nepochopitelni. Povedzme si pravdu (a hovorim z vlastnej skusenosti ) , ked clovek spravi nieco dobre, cim oddemonstruje fakt, ze lubi .. dobro, ludi a pomoze im ... okolie sa automaticky spyta "preco? Co z toho mas?" Cize na zamyslenie velmi pekne .. a snad si ozaj pestujes ideal vseludskej lasky a zaujmu o to, co sa okolo teba deje, pripadne myslienkou ... ako mozno malymi skutkami a laskou zmenit svoj svet ... ale nenavist nie je lahka, prave preto aka je zhubna .. a rovnako ako zavist, ci ine vlastnosti typicke pre vztahy .. su skratka stare ako ludstvo samo ale to bolo len tak .. snad moje slova nebudes vnimat kriticky, skratka som len v tomto zamysleni "prispela svojou troskou do mlyna" pekny den
Napíš svoj komentár