..ehm, toto bol sloh pre moju sestru. Btw, radšej ho neodovzdala

Prečo som si vybrala práve túto tému?
No jednoducho preto, že ma tá (ne)spravodlivosť v tejto spoločnosti začína poriadne štvať.
Takže hovoriť tu teraz o tolerancii, by bolo predčasné.
Začnime teda jej opakom.
Netolerancia. Vec, s ktorou sa stretávam denne. V meste, v škole, či doma. Netolerancia vo vzťahoch medzi ľuďmi. Začína pri národnosti alebo farbe pleti, pokračuje vierovyznaním a končí sexuálnou orientáciou.
Ale čo, preboha vám tak strašne vadí? Koľko z tých agresívnych Žilinčanov sa v živote stretlo s Maďarom, že na každého jedného tak surovo a neslušne nadávajú? Veď ono je to celkom jedno. Ľudia ako ľudia. Že sa nespamätali z toho, čo sa stalo pred neviem koľkými rokmi?
Choďte prosím niekto do Budapešti a spýtajte sa normálneho maďarského občana, nezainteresovaného do politiky, čo si o tom myslí. Čo vám na to povie? Ja by som tipovala niečo ako „je mi to jedno“. A možno by stačilo navštíviť mestá, kde Slováci žijú bez problémov a v absolútnej harmónii s tými, ktorých nazývate idioti.
Možno by len stačilo rešpektovať sa, vtĺcť si do hlavy, že hranice sú len pomyselné a ten cudzinec je váš sused.
Že sa práve bozkával s chlapom? Čo vás je do toho, s kým sa bozkáva? Čo vás je do toho, že sa mu nepáčia baby?
Absolútne nič!
Zase sa budem opakovať. Koľko z vás, pozná nejakého homosexuála, že ich toľko urážate? Koľko z vás, sa s nejakým stretlo, nejakého videlo? Koľko z vás, nejakého pozná, stretáva sa s ním, má ho rád a rešpektuje a žije v nevedomosti, že práve tento jeho priateľ je gay?
Je to len o názore. Je to len o tvrdohlavosti tento názor zmeniť. Je to len o tom, ako sa schovávame za chrbtami tých, čo sa nebáli „otvoriť si hubu“.
Nie je každý homosexuál nadržaný, nie je každý gay pupuš.
S čistým svedomím si dovolím tvrdiť že väčšina z nich sú lepší ľudia ako my, heteráci.
Prečo teda týmto ľuďom brániť v žití? Prečo im nedovoliť sobáš? Veď oni sa ľúbia. Dokonca krajšie, sinejšie ako my, lebo musia tajne.
Prečo na nich zazerať, keď sa držia za ruky? Nepáči sa? Tak si zalepte oči páskou, zašite ústa a tvárte sa, že nie ste. Pretože nie ste. Oprosti týmto ľuďom ste maximálne tiene.
Nesúhlasíte? Tak sa na seba pozrite!
Máte v sebe toľko sily, aby ste zapreli samého seba, alebo toľko odvahy, aby ste sa, poeticky povedané, tak nahí ukázali pred celým svetom? Odpovedzte! Nahlas! Aj keď viem, že odpoveď ste poznali ešte skôr, ako ste dočítali otázku.
Prečo im nedovoliť adopciu? Nehovorte mi, že by sa o to dieťa nevedeli postarať. Toť argument „jak hovado“. Rozbila by som vám za to hubu.
Všetkým tým deckám, čo teraz čakajú v domove, by v rodine, aj keď homosexuálnej, bolo lepšie. Tým deťom, ktoré vlastní rodičia doma mlátia, by bolo u nich lepšie tiež.
Ja osobne poznám len jeden dôvod, prečo im adopciu nepovoliť. A síce, že by si tie decká v puberte veľa vytrpeli.
„aha! On má rodičov buzerantov!“
Lenže ani tu nie je problém v homosexuálnych pároch, ale v tejto skurvenej spoločnosti.
Že ten partner vášho suseda- gaya je hnusný černoch?
Tak za prvé, nie je hnusný a za druhé, čo zase máte?
Nie, ďakujem, neprosím. Na vety o ich inteligencii vážne nemám náladu. To by som sa musela s vami pohádať o tej vašej.
Takže aký je môj záver? Ži a nechaj žiť! (neber si ostatných do papule a porozmýšľaj, čo ti z nej doteraz vyšlo)

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár