Ja som teraz mala strašnú "nočnú" moru. Preto je to v úvodzovkách, pretože ešte nebola noc. Snívalo sa mi, že som mala dvojdňové dieťa (nepamätám si ako tento sen začal..) a bolo v spálni u nás doma. Otec bol v tej spálni - spal tam - aj keď reálne býva na druhej strane Slovenska, pretože moji rodičia sú rozvedení a túto izbu obýva moja babka. Otec mi položil dieťatko na vyššiu poličku aj s takou prenosnou postieľkou, určite si vieš predstaviť akú postieľku myslím. Pár krát som sa na neho išla pozrieť. Stále spinkalo. Bola nejak pol noc. Bolo také zlaté a chutné, také krehké. Raz som prišla a videla som, že sa zobúdza - predtým tak dlho spinkalo, že som mala pocit, že je mŕtve.

Napadlo ma, že ho treba prebaliť, tak som ho chcela vybrať z jeho "postieľky" no bolo príliš vysoko. Akurát prišla mama s kamarátkou, kľudne mi mohli pomôcť alebo aj otca som mohla zobudiť - ale nie - ja som si bábo chcela vybrať sama! A ako som ho vyberala tak mi padalo trošku, udrelo sa medzitým o inú poličku a potom spadlo až na zem. Ja som sa ho celý čas snažila zachytiť no ale nepodarilo sa mi to. Bábätko neplakalo. Na počudovanie sa zdalo, že mu nič nie je, no behalo mi mysľou, že by som na ďalší deň mala ísť k doktorke s ním na prehliadku alebo ešte túto noc na pohotovosť.

No čo sa nestalo? Bábo sa zmenilo na mačku. Viem, že Ti to pripadá smiešne..ale mne to v tom sne veru smiešne nebolo :/ Mačka bola prv nejaká malá, miestami biela a niekde čierna. Začala utekať po dome. Zrazu uvidela, že sú dvere otvorené tak vybehla von. Potom behala nejak okolo výťahu a spadla z prvého poschodia na prízemie. Bola ako šialená. Ja som utekala za ňou. Nanešťastie i vchodové dvere boli otvorené - čo je tiež blbosť, pretože oni sa vždy sami od seba zatvoria. A tak mačka vybehla von. Už sa mi zdalo, že bola nejaká väčšia. Ja som utekala za ňou ako o život. Hlavou mi behalo, že ju musím chytiť, veď som ju predsa porodila - nesmej sa . Bola tma, boli rozsvietené svetlá. Pri jednom vchode som zazrela väčšiu mačku, ktorá vyzerala ako tá moja a pri nej boli maličké mačiatka. Hoc kedy som si mohla zobrať jedno z nich. Ale nie ja som utekala za tou mojou mačkou!

Nevzdávala som sa! Utekala som. Počula som nejaký psí brechot. Utekala som ďalej. Chcela utiecť po schodoch, kadiaľ chodím každé ráno na autobusovú zastávku. Bola tam pri nej sa mi zdá, že ešte nejaká iná mačka..Mne sa podarilo tú moju chytiť za nohu aj keď ma mačka hneď hryzla do ruky, ja som ju nepustila a pritiahla si ju k sebe. Zdá sa mi, že som ju nakoniec chytila a odniesla si ju horko-ťažko domov.

To je ale blbosť, že?

Aj Tebe sa snívajú podobné veci? Ja si myslím, že mám fakt čudné sny niekedy.

Jeden starší ujo - môj sused - ma naučil vykladať sny. Tak tu je výklad pre mňa:
Mám niečo cenné, no je to ďalej odomňa a musím sa "načahovať" aby som to mohla mať pri sebe. Niekedy sa pozriem, či je tá "vec" v poriadku. Iný mi môžu pomôcť, dostať tú "vec do rúk", ale ja som príliš tvrdohlavá a chcem si to zobrať sama a preto pohorím. Aj napriek tomu, že si tú "vec" zoberiem nesprávne, na prvý pohľad sa zdá, že sa jej nič nestalo. No tá "vec", ktorá mi behá po rozume je občas niečo iné (bábo sa zmenilo na mačku) a snaží sa mi uniknúť rovno pred očami a ja musím o ňu bojovať aby som ju nestratila. Občas sa naskytne podobná vec, ktorá sa mi ponúka, no ja chcem stále len tú moju - pretože je moja. Horko-ťažko o ňu bojujem, ale podarí sa mi ju opäť dostať aj keď nie veľmi príjemnou cestou. Postavy, ktoré boli v mojom sne sú postavy, ktoré sa objavujú v mojom živote a momentálne mi behajú mysľou. Mama - lebo ju vidím každý deň, otec, lebo som s ním naposledy volala a písala si na skype, mačka - MOŽNO preto, že som dnes pozerala seriál Priatelia a bola tam reč o mačke (ktorú si chce kúpiť Ross spolu s priateľkou..a Rachel bola z toho smutná a žiarlila..) ale mám rada mačky a sama som mala kedysi také čierne a bábo - no tak toto fakt neviem prečo to bábo..

Ale nevadí, napísala som to sem a je mi lepšie.

 Blog
Komentuj
 fotka
luc.ka  2. 12. 2010 18:22
no to je úžasný návod na vykladanie snov, fakt. akože nič mi to nedalo.
 fotka
zeriavka  2. 12. 2010 18:31
@luc.ka to je mi ľúto
Napíš svoj komentár