Ráno ťa nájde spiacu a zachumlanú v tenkých prikrývkach. Lúče Slnka na drevenom stolíku kreslia prúžky skrz zle zastreté žaluzie. Prach na parapete a vysušená ruža vo váze, tlmene znejú zvuky ulice spoza polootvorenej vetračky. Smartfón ťa obľúbenou zvučkou prinúti posadiť sa, otvoriť oči. A ramienko nočnej košele ti skĺzne po mäkkej pokožke neposlušne dole.


To ráno voňalo po orgovánoch.

***

Ale, prečo vlastne hovorím o tebe?

Vlastne ani neviem- dlho si nechodila po rozume. A mal som za to, že ani dlho nebudeš. No mal som s tým počítať že to príde. Pamätám si ten parfém. A ešte vždy keď ho ucítim, otočím pohľad v nádeji, že tam si. No nie si. 

Či?

 A tie orgovány nie sú z fľaštičky, ale je ich plná alej.

Krokom prechádzam po aleji a tá sa ťahá do diaľky. Nad hlavou sa deň zúrivo strieda s nocou, víriace hviezdy čmáraju stuhy svetla po tmavej oblohe a prechádzajú do krvavého východu. Slnečný kotúč chvíľu visí nado mňou, a potom sa natiahnem a schovám ho do vačku.

Svet sa prepadne do tmy.

Tá mi vyhovuje viac. Stojíme tam sami. Ja a ty. Jeden skutočný, so Slnkom vo vrecku. Tá druhá v predstavách a vôni orgovánu.

Je čudné že si ešte stále pamätám na tvoju blízkosť? Ten pocit dotyku? Tvrdíš že nie, ale aj ilúzie môže klamať. Mýliť nie, lebo mýliť sa je ľudské, a ty tu nie si.

Či?

***

Noc ma nájde ležiaceho so skopanou prikrývkou pri nohách. Svetlá z neónov tíško bzučia a otvoreným oknom prúdi do miestnosti občasný zvuk auta po ceste. Na parapete pohár nedopitej vody, na doškrabanom stole pohárik niečoho ostrejšieho. Pohľad na môj starý mobil ma prinúti oči zavrieť. A sen, z ktorého som sa tak nečakane prebral, sa znova neposlušne pripomenie.

A tá noc? Nuž, moji milí, tá voňala po magnóliach.

 Blog
Komentuj
 fotka
otvoreneokno  2. 6. 2016 23:18
magnólie v noci intenzívne zapáchajú. tak až príliš sladko. úplne ináč ako cez deň.

a "či" je druh energie.

a raz príde ten moment, keď si nebudeš vedieť vybaviť ten pocit dotyku. len teraz neviem, či je to lepšie alebo horšie. lebo tak veľmi chceš a zrazu sa nedá, keď predtým sa dalo a muselo. a teraz si sám a smutno ti je.
 fotka
ygor  2. 6. 2016 23:30
@otvoreneokno Uhol pohľadu pri tej magnólií.

A „či,“ je hlavne veľmi pekná slovenská častica.
 fotka
otvoreneokno  3. 6. 2016 10:32
nie, fakt, v noci voňajú úplne ináč ako cez deň.
 fotka
ygor  3. 6. 2016 10:56
@otvoreneokno Ale veď ja sa nehádam!
 fotka
otvoreneokno  3. 6. 2016 11:10
ani ja. ja sa hľadám tak max.
 fotka
ygor  3. 6. 2016 13:38
@otvoreneokno držím palce k skorému nájdeniu sa teda!
Napíš svoj komentár