Nemám extrémne rád zimu. Dokonca ma už ani sneh nenapĺňa detskou radosťou, ako tomu bývalo keď som bol malý. No dnes ráno mi toto sneženie za oknami vôbec nevadilo, práve naopak. Veď, ako mi môže vadiť niečo čo tak dokonalo vystihuje môj momentálny myšlienkový stav?
Horká káva sa mieša so sladkým medom v malom zelenom kalíšku. Ráno ako ktorékoľvek za posledných pár dní. Málo povinností, málo ľudského kontaktu a mnoho času osve s vlastnými úvahami. Nie zrovna najlepší stav v akom sa sám človek môže nachádzať. Cvičenie to na čas zaženie, ale nestlmí. Možno preto som si dnes naordinoval prechádzku. Ako malú zmenu programu.
Sneh bodal do očí a vietor šklbal okrajom môjho kabátu. Podrážky vŕzgali na udupanej brečke, a ľudia sa náhlili čo najskôr preč z vyvádzania živlov. Autá sa sunuli pomaly. Svet sa noril do ticha, aké je prítomné keď sneh padá a tlmí zvuky. A ten park vyzeral vskutku nádherne.
Naposledy som tam bol v lete, keď som tade bežal v rámci ranného cvičenia. V bezstarostnejšom období. To miesto ma vždy tak trochu ukľudní a nie je tomu ani teraz inak. Dodá mi energiu a utrasie pár vecí v mojej mysli. Vietor hádže zimu navôkol a ako tam tak stojím, jediný čierny bod uprostred bielej oblohy, zasnežených stromov a bledej krajiny, mám pocit že zapádam do toho melancholického obrazu zimy.
Čas ísť domov.

Dvere sa zabuchnú a premočené veci môžem konečne strhnúť zo seba dole. Horká káva sa mieša s medom- zas raz. Telom sa rynie mravčivý pocit tepla, sneh sa topí, a steká po líci.
Vždy je sneh slaný?

Prevetrať hlavu pomohlo, rovnako ako napísať tieto riadky. Bude sa ľahšie spať. A možno sa aj nezabudnem pretočiť na druhú, studenú stranu.

Už dlho tam aj tak nik neleží.

 Blog
Komentuj
 fotka
lenuska175  9. 2. 2015 19:22
ja mávam sneh tak dosladka

veľmi sa mi toto príjemne čítalo (sčasti asi lebo mávam podobné myšlienky, resp. sa podobne cítim) - a najviac oceňujem ako používaš slová, také, nevšedné, úsmev vyčarilo, dobrý blog som si takto na večer vybrala
 fotka
ygor  9. 2. 2015 20:04
@lenuska175 tak to ma veľmi teší, že sa páčilo
Napíš svoj komentár