Ako každý mladý človek, aj ja mám svoje sny a plány do budúcnosti. Alebo skôr mala som. No život si pre mňa prichystal niečo úplne iné.

Ešte pred nástupom na strednú školu som chcela študovať psychológiu. Neskôr sa k tomu pridal aj záujem o sociálnu prácu. Som taký materinský typ, možno to bude teda tým. Nepodarilo sa mi ale dostať na žiadnu školu s takýmto zameraním a skončila som na dopravnej škole. Dnes som v maturitnom ročníku a nesťažujem si. Je to fajn škola, no môj sen vo mne neumrel a plánovala som si vysokú školu s odborom sociálna práca psychológia. Mala som šťastie, lebo takúto školu máme hneď vo vedľajšom meste a tak by som to ani nemala ďaleko.

Všetci boli nadšení tým, aká som cieľavedomá a snaživá. Proste, že je vidieť, že to chcem niekam v živote dotiahnuť. Nie som človek, ktorý dokáže sedieť doma nečinne na riti. Musím vedieť, že môj život má zmysel, a že žiadny deň som neprežila nadarmo.

Plány ktoré som mala sa ale netýkali len školy. Som síce mladá ale môžem tvrdiť, že som mala už vážnu známosť s ktorou som chcela prežiť celý život. Mala som super holku s ktorou sme boli spolu takmer 4 roky a mysleli sme, že v živote nás už nič nemôže prekvapiť, lebo sme toho prekonali viac než ktokoľvek iný. Ale život to chcel asi inak.

Toto leto som sa na prvý pohľad zamilovala do jedného chalana a stal sa stredom môjho vesmíru. Bolo to pre mňa až nepochopiteľné, lebo som bola v tom, že vo svojom živote mám úplne jasno. Nie však. Opustila som priateľku a dala som sa dokopy s mojím terajším priateľom.

Všetci o mne hovoria, aká som inteligentná a dobrá a normálne odomňa nikto nečaká nič, čo by nespadalo do normálneho života niekoho, kto chce byť v živote úspešný. Tiež som si to o sebe myslela, a tiež som bola v tom, že so svojou opatrnosťou a vedomosťami sa mi predsa nemôže nič stať. Tak som sa mýlila. Život mal pre mňa prichystané ešte niečo viac.

Týždeň po svojich 19nástich narodeninách som sa na 100% presvedčila o svojom tehotenstve. Môj život sa teda od základov zmení. Všetky plány do budúcnosti, čo som mala sú už minulosťou. Možno si niekto pomyslíte, že som si pekne pokazila život. Ja to však vnímam inak . Milujem svoje dieťaťko už teraz neuveriteľnou láskou. Nemyslím, že preto, že nebudem mať svoj vysnívaný život to nebude v budúcnosti dobré. Myslím, že to môže byť dokonca ešte lepšie.

Drže mi prosím palce.

 Blog
Komentuj
 fotka
xdjkennyx  15. 10. 2008 16:05
komentik
 fotka
d170  16. 10. 2008 19:18
No určite to nebude jednoduché, ale lepšie, ako ísť na potrat a celý život si to vyčítať.

A 19 rokov nie je v podstate tak málo
 fotka
minussska  14. 1. 2009 09:28
vzdy budem pri tebe micik,nech sa deje cokolvek.....si pre mna velmi dolezita a ta najlepsia osobka aku som v zivote stretla a velmi ti dakujem za to ze ta mam.....a to male bude nadhernee.....a uzasnee..ako jeho maminka.....looobim ta...kiss
Napíš svoj komentár