Ludia a ich myslenie je jednou z nevysvetlitelnych zahad ktore je nemozne zovseobecnit. To je jasne. Ale su tu vzdy fakty vdaka ktorym myslime a casto byva nutne ich opisat.

Mame tu teda 3 faktory ktore podmienuju samotnu komunikaciu ludi a to: Fakt( objekt, emocia, situacia) dalej Opis a Chapanie(vnimanie objektu, subjektu)

Fakt je ta cast ktora byva nemenna konkretna. Ako som spominal moze ist o hmotu, emociu, situaciu- najcastejsie vo vztahoch. Dalo by sa povedat ze sa to da opisat len jednym sposobom ALE....

Staci pouzit ine slova podobne trocha zmenit slovosled a jednoznacne sa dostanu minimalne dva opisy. Niektore situacie sa najdu take , ktore sa ani opisat nedaju, ako ked sa povie ze: na to nenachadzam slov. To by malo byt velmi dolezite pre posledny faktor.

Chapanie. Zakladnym prikladom by bolo medzi muzom a zenou. Okrem toho kazdy jednotlivec vnima realitu uplne odlisne. Tu sa dostavame k tomu, ze niektori su dostatocne slovne a filozoficky podkuty ze FAKT dokazu OPISAT a inym chyba bud dostatok vedomosti alebo slovnej zasoby.
Ak to teda zhrnieme dostali sme 1 fakt, minimalne 2 opisy a x-te mnozstvo pochopeni.

A potom sa ludia cuduju kolko vznika nedorozumeni a HLUPYCH sporov. Empatia nie je vobec zlozita a predsa mnohym ludom chyba. Bude to tym ze jednotlivci krat chapanie vznikne obrovske mnozstvo kombinaci. Z toho dovodu sa neda konkretne uvazovat ani o "spolocnom vedomi".

(dalo by sa viac, ale amaterizmus z nudy)

 Blog
Komentuj
 fotka
tequila  20. 3. 2022 16:16
no ved... hej
Napíš svoj komentár