ˇCˇo hľadá každý, tam kde je, kde bol a kde bude? Bez rozdielov. V tej hustej, čistej alebo špinavej, plytkej alebo hlbokej rieke menom život? Od narodenia až po smrť? Je to náklonnosť, porozumenie, pochopenie, cit....jedným slovom láska.
Aké krásne je vidieť malé dieťa v náručí rodiča. Ešte krajšie je vidieť staručký pár držiaci sa na ulici za ruky. V prvom či v druhom prípade jeden k tomu druhému niečo cíti.
Mladý človek inštinktývne hľadá svojho partnera medzi ostanými okolo seba. Pláva životom, a dúfa, že niekto bude plávať s ním. Niekto, kto pochopí jeho pocity, jeho myšlienky, jeho rozhodnutia. ˇTˇeší sa zo sveta okolo seba, zo svojho partnera, z lásky ktorú k sebe cítia, z prebúdzania sa jeden vedľa druhého. Hreje ich oheˇnˇ lásky, ktorú k sebe cítia a majú pocit, že život bez toho druhého si už nevedia ani predstaviť.
Nie vždy sa mu to podarí. Nastáva rozchod. Bolestivý, ktorý zanechá hlbokú, krvácajúcu jazvu v jeho srdci. Otrasený a poranený chce plávať dˇalej, ale už nemá s kým. Hľadá útechu v niečom, čo mu robí radosť, zisťuje, že mu to nepomáha. Ostáva mu len nádej, že možno raz sa mu podarí nájsť to, čo hľadá každý. Lásku, ktorá bude hriať jeho srdce.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár