Natália s Martinom tam už boli. Ako som predpokladala. Ako nás Naty uvidela, tak sa k nám rozbehla.
,,No konečne vás vidím. Už som myslela, že ste si to rozmysleli. " privítala nás Naty a objali sme sa. Martin sa tiež postavil a podal Matúšovi ruku. Mňa opatrne objal.
,,Už som ti aj volala. " vraví Naty.
,,Hej viem, ale to už sme boli tu. " odpovedám.
,,Inak už nám chýbajú len dvaja členovia. Neuveríš ked ich uvidíš. " chichotala sa Naty.
,,Pod predstavím ťa. " vraví Martin Matúšovi a tak si ideme sadnúť. Bola tam Majka a Paľo.
,,Takže Majka a Paľo, toto je Matúš Zuzkin priateľ. Ešte nám chýbajú Barbora a Boris. Oni totiž spolu začali chodiť. " pošepkal to Martin, ale ja som to počula.
,,To fakt? A to kedy? No to by som na nich nepovedala. Skôr by som dala Borisa dokopy s Majkou. Obidvaja taký strelený, ale v dobrom to myslím. " usmiala som sa na Majku.
,,No a čo ja? Mňa by si dala dokopy nebodaj s Barborou? Ved ona je taká nevinná. A ja? Taký drsňák. " ukázal svoje svaly. My sme sa začali všetci rehotať. Paľo a drsňák? Haha. Hral sa na takého, ale vo vnútri bol citlivý chalan. Aj ked to dal najavo len občas.
,,Nie, tebe by sa hodila Naty. Tá by ťa už skrotila. " zasmiala som sa a Naty po mne hodila vankúš.
,,Heeeej. Toto si nemala. K tebe sa vždy hodil Martin. Aspoň ta trochu skrotil, že?" vrátila mi to Naty.
,,Preboha ty si musela byť riadna divoška už za mlada čo? " pozrel na mňa Matúš.
,,Už za mlada? To znamená, že aj teraz je? " chytil sa toho Paľo.
,,Tak vieš, Bratislava vie znovu poblázniť ľudí. " rýchlo som zahovorila tému. Nechcela som aby sa Matúš preriekol. Moje tajomstvo musí ostať len medzi nami.
,,Ale inak to máte zle vyriešené. 4 baby a 3 chalani. To ste si ako vedeli podeliť?" zažartoval Matúš. Ale spustil tým tému, ktorú sme už dlho neotvárali.
,,No, myslím, že raz by si si to bol všimnúť. Chodil s nami von ešte jeden náš kamarát. Tomáš sa volal. Ale v 16-tich sa zabil na motorke. Trošku za to môžem aj ja. Súťažili sme a on trochu viac šliapol na plyn. " hovorí Martin a vidím, že už nemôže. Zas to naňho ide. Vždy si to dával za vinu, ale nemohol za to.
,,Martin ty za to nemôžeš. " povedala som.
,,Proste Tomáš bol taký ten macher. Rád sa predvádzal. Ale my sme ho takého brali. Ja aj Martin sme sa s ním poznali už od škôlky. Oni dvaja boli ako bratia. Vtedy tam boli len chalani. Predbiehali sa, že kto je lepší. No a Tomáš sa chcel predviesť aký je v tom dobrý. Začal pridávať plyn. Chalani naňho kričali nech neblázni, ale on ich nepočúval. Na chvíľu sa otočil, aby sa im vyškieral a nevšimol si balvan na ceste. Preletel cez a odhodilo ho to. Bol to silný náraz...a kým prišla záchranka, odišiel. Bol to úžasný chalan. " dokončila rozprávanie Natália.
,,Mrzí ma to. Nechcel som otvoriť tému, ktorá je vám nepríjemná. " Matúš sklopil zrak.
,,V pohode. Aspoň si naňho môžeme pripiť. A vlastne ešte sme si nič neobjednali. Tak čo si dáte?" obzrel sa Paľo po nás a počúval naše želania. Potom sa postavil a išiel ich nám splniť.
,,Muselo to byť pre teba ťažké. Neviem si to ani predstaviť. Musel si byť vtedy silný. " povedal Matúš Martinovi.
,,Hej, to som bol. A to vdaka Zuzke. Keby nebola pri mne, neviem čo by bolo so mnou. Vtedy krotila ona mňa. " pozrel na mňa Martin.
,,Zuzka je fakt úžasná. Ja jej tiež vdačím za to, že dala šancu nášmu vzťahu. " povedal Matúš a pobozkal. V tej chvíli prišiel Paľo aj s táckou a našimi drinkmi a za ním išli celý vysmiaty Boris s Barborou.
,,Vitajte! Už sme sa na vás tešili!" privítala ich Naty a ja som sa k nej pripojila.
,,Teba som už tak dlho nevidela. Tuším už 4-5 rokov že? " spýtala sa Barbora, ked ma objala.
,,Je to možné. Dlho sme sa nevideli. A inak gratulujem vám! Počula som, že tvoríte pár. Ty taká nevinná a Boris taký blázonko. " zasmiala som sa.
,,Ja a nevinná? Už dávno nie. Po strednej sa všetko zmenilo. A ty nás nepredstavíš?" pýta sa Barbora a pozrie na Matúša.
,,Jasné, prepáč. Boris a Barborka, toto je môj priateľ Matúš. " Matúš vstal a podal im obom ruku.
,,No teraz ked všetci stojíte tak si môžme pripiť! Na Tomáša, nech je tam hore šťastný, na našu partiu, ktorá je zas kompletná (pritom žmurkol na mňa) a na dnešný večer! Pripíjam!" zvolal Paľo a tak sme si všetci poštrngali. Pri krátkom pohľade do Martinových očí som cítila niečo zvláštne. Ale bola to len chvíľa, takže to nič neznamenalo. Ja mám Matúša a som šťastná.
,,Tak hovorte čo máte nové v živote. " vraví Boris.
,,No myslím, že vy dvaja by ste mali začať prvý. Ako ste sa spoznali. Kedže som asi posledná ktorá ten príbeh nepočula. A my s Matúšom sme strašne zvedavý, ako ste sa zoznámili. Však?" pozrela som na Matúša.
,,Jasné, chceme to hned vedieť. " žmurkol Matúš.
,,Ale to nie je fér. " povedala Barbora.
,,Ale zlatko, ked to nechceš povedať ty, ja to poviem veľmi rád. Ale vo svojej verzii. " usmial sa.
,,Ale opováž sa niečo vynechať. " pohrozila mu Barbora.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár