ON...

Ničomu som nerozumel. Nechápal som to. Prečo by mi niečo také tajila? Má k tomu nejaký dôvod? Ozvali sa v nej staré city? Mal som šťastie, že im to povedal aspoň jej brat. Inak by som sa na tom stretnutí dosť divil. Je pravda, že sa poznáme málo a na také rozhovory ešte máme čas. Ale ked stretneme jej bývalého a k tomu ešte prvú lásku, tak je jej povinnosťou povedať mi to. Ved sa mohla kľudne aj tá jej kamarátka prekecnúť. Určite si vtedy vydýchla.
Potreboval som si vyčistiť hlavu. Musel som odísť na čerstvý vzduch. Ešteže tu majú ten altánok. Potreboval som sa porozprávať s kamarátom. Zavolám asi Mirovi. Alebo Ivanovi? Len Johnymu radšej nie, lebo si viem predstaviť čo by mi rozprával. A to by mi teraz nepomohlo. Našiel som si číslo a už som ho vytáčal.
,,Prosím?" ozval sa Miro.
,,Ahoj, to som ja Matúš, neruším?" spýtal som sa.
,,Nie, v pohode. " odpovedal.
,,Kde si teraz? Si sám?" spýtal som sa ho.
,,No som teraz u Mii, ale presuniem sa do izby, aby sme sa mohli porozprávať. " povedal a počul som ako zatváral dvere.
,,Dúfam, že som vás nevyrušil. Potreboval som sa len porozprávať. " povedal som.
,,Nie, nevyrušil. Pozerali sme telku. A čo sa stalo? Ste sa pohádali so Suzie?" spýtal sa ma.
,,Asi tak nejako. Ja už totiž ničomu nerozumiem. Stretli sme jej bývalého a ona mi to ani nemala v úmysle povedať. " povedal som.
,,A čo je na tom zlé? Ved na čo ti to mala hovoriť?" opýtal sa, lebo nechápal.
,,No lebo to bola jej prvá láska, a neskôr nás jej kamarátka pozvala na stretnutie ich starej partie, kde bude aj on. A to už by som sa ako cítil, keby sa to dozviem až tam? Hm? Nakoniec to na ňu vyzradil jej brat. A ja teraz neviem prečo mi nič nepovedala. Prebudili sa v nej city? Alebo čo?" bol som z toho stále rozrušený.
,,Aha, tak to je iné. To ti mala povedať. Možno sa len bála, ako budeš reagovať. Možno nechcela aby si si práve toto myslel. Pozri Suzie ťa má rada a nemyslím, že by ťa vymenila za bývalú lásku. Ved ich nespája nič, len minulosť. A on asi žije tam nie? " spýtal sa ma.
,,Hej, chodí do školy do Prešova či do Košíc. Ani neviem. " odpovedal som.
,,No vidíš. Tak to už ich nič nespája. Má teba a myslím, že potom vašom komplikovanom vzťahu, kým ste sa dali dokopy, by jej nestálo za to zničiť to. Ver mi braček. " povedal Miro.
,,Asi máš pravdu. Ale aj tak sa bojím. Som rád, že som ti zavolal. Vedel som, že mi poradíš a povieš svoj názor. A inak ako vám to ide s Miou?" spýtala som ho. Chcel som zmeniť tému.
,,Zatiaľ v pohode. Neponáhľame sa. Som rád, že som ju spoznal. " povedal šťastne.
,,Som rád, že si šťastný. Nech ti to dlho vydrží. " poprial som mu.
,,Dakujem. Inak Mia odkazuje, že máš pozdraviť Suzie. " povedal Miro.
,,Pozdravím. " povedal som.
,,A čo jej rodina vlastne? Nič si mi o nich nepovedal. A jej brat? Sú si aspoň podobný?" vyzvedal.
,,No je to taká zvláštna rodina. S bratom si nie sú vôbec podobný. Stále si len robia zle. Teda hlavne jej brat si ju stále doberá. A ich otec je z toho nešťastný. Dobre, budem končiť. Inak ma pôjde Zuzka hľadať. Tak sa maj a pozdravuj chalanov. " povedal som na koniec.
,,Pozdravím neboj. Maj sa. " pozdravil a zložil.
Ten telefonát mi trochu pomohol. Mal by som sa ale vrátiť, lebo ma vážne príde hľadať. V tej chvíli mi zavibroval mobil. Zuzka. Asi na mňa tiež myslela. Zobral som telefón, vstal a išiel po schodoch za ňou.
,,Kde si bol tak dlho? Už som sa bála, či si sa mi niekde nezatúlal. " povedala.
,,Neboj, bol som len v altánku. Volal som s Mirom. Mia ťa pozdravuje. Mohla si prísť za mnou. " dodal som.
,,Chcela som ťa nechať samého. Viem, že si to potreboval. " povedala.
,,Máš pravdu, potreboval. Ale už to je v pohode. Verím ti. Ale nabudúce mi takú vec povedz. Potom to vyzerá divne. " povedal som jej a chytil ju za ruku.
,,Poviem, sľubujem. Matúš, ľúbim ťa. " povedala a pozerala sa mi do očí.
,,Aj ja teba ľúbim. " povedal som a dal som jej pusu. Kríza bola zažehnaná. Nateraz či navždy?

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár