Tomas5555555
používateľ
najnedávnejšie lognutie
dnes 14:43
415 dní na BIRDZi
regnutý od 20. marca 2024
V kinder čokoláde sa nachádza hmyz ! ..... koment
29 komentov
2
Neuveriteľné, takže už aj v Europe, hoci nejeme hmyz samotný, jeme jeho výlučky
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný
Nuž toto sme dosiahli tým naším preludnením.... a ked už teraz jeme výlučky hmyzu, už je to len krok od toho aby sme začali jesť hmyz samotný
6
@y4nn4 @3
Prečo sa nepoužije namiesto toho nejaká umelá náhrada ? Nuž je to preto, lebo táto umelá náhrada sa dá vyrábať len v obmedzenom množstve, a nie v takej miere aby dokázala zásobiť 8 miliárd ľudí, takže ak by sa vyrábala bola by veľmi drahá.... ak by bolo na Zemi málo ľudí, bolo by jej dostatok aj pre ľudí, a nebola by drahá a mohla sa používať...
Prečo sa nepoužije namiesto toho nejaká umelá náhrada ? Nuž je to preto, lebo táto umelá náhrada sa dá vyrábať len v obmedzenom množstve, a nie v takej miere aby dokázala zásobiť 8 miliárd ľudí, takže ak by sa vyrábala bola by veľmi drahá.... ak by bolo na Zemi málo ľudí, bolo by jej dostatok aj pre ľudí, a nebola by drahá a mohla sa používať...
7
Kinder čokolády milujem. Z toho vyplýva že ten hmyz musí byť veľmi chutný.
8
@tomas5555555 @6 stále si mi neodpovedal na to,že v NY sa vyjadzujú denne tony potravín a na celom svete sa organizujú súťaže "zjedz čo najviac". Preľudnená planéta v súčastnosti je mýtus
11
@y4nn4 @8
aký zmysel má spomínať tú pár sútaží, ktoré majú na celkovej spotrebe jedla vplyv ani nie jednu miliontinu percenta ? Iba to my vysvetli.
Potom prejdeme k vyhadzovaniu jedla.
aký zmysel má spomínať tú pár sútaží, ktoré majú na celkovej spotrebe jedla vplyv ani nie jednu miliontinu percenta ? Iba to my vysvetli.
Potom prejdeme k vyhadzovaniu jedla.
12
Teach me master. Daj mi recept na domaci chlieb s kvalitnou hydrataciou. Prosim aj s poctom prekladani aj casmi kedy si mam urobit kvasok a kedy ho mam vlozit do osatky a na akych stupnoch piect. Poprosim presne casy aj autolyzu a fermentolyzu. Dak.
13
@tomas5555555 @11 že ak by nebolo na svete nedostatok jedla tak by sa neorganizovali takéto súťaže
14
@y4nn4 @13
na tých sutažiach sa minie len minimum jedla v porovnaní s celkovým množstva jedla, čiže to nijako významne neovplyvní množstvo jedlo, navyše to jedlo sa na tých sutažiach nevyhadzuje ale aj zje... čiže preto sa tie súťaže konajú lebo jedlo sa tam nevyhadzuje, a nemá to žiaden vplyv na množstvo jedlo vo svete.
na tých sutažiach sa minie len minimum jedla v porovnaní s celkovým množstva jedla, čiže to nijako významne neovplyvní množstvo jedlo, navyše to jedlo sa na tých sutažiach nevyhadzuje ale aj zje... čiže preto sa tie súťaže konajú lebo jedlo sa tam nevyhadzuje, a nemá to žiaden vplyv na množstvo jedlo vo svete.
15
@y4nn4 @8
Ja si nepredstavujem dostatok jedla tak, že ľudia budú mať 50 kíl a jesť piliny s vodou s hmyzou nátierkou. Ja si dostatok jedla predstavujem tak, že všetci ľudia na planéte budú jesť normálne jedlo, čo znamená dostatok mesa, dostatok syrov, ovocia, zeleniny, mlieka, živočísnych produktov, čokolády. A ked hovorím o dostatku tak myslím naozajstný dostatok, teda tolko jedla a tak kvalitné jedlo ako si možu dovoliť Europania s Američanmi.
Lenže tak kvalitné jedlo v dostatočnom množstve ako EuroAmerika si dnes može dovoliť len 1 miliarda ľudí. Zvyšných 7 miliárd sa stravuje tak, že len prežíva, to nie je život čo oni jedia... a na tomto nič nezmení ani to, kebyže sa nejaké tie chleby nevyhodia do kontajneru....
Suma sumárov, ak máme prežívať na pilinách, potom je jedla dostatok aj pre 8 miliárd. Ale ak máme žiť plnohodnotne, potom je jedla akútny nedostatok,
Ja si nepredstavujem dostatok jedla tak, že ľudia budú mať 50 kíl a jesť piliny s vodou s hmyzou nátierkou. Ja si dostatok jedla predstavujem tak, že všetci ľudia na planéte budú jesť normálne jedlo, čo znamená dostatok mesa, dostatok syrov, ovocia, zeleniny, mlieka, živočísnych produktov, čokolády. A ked hovorím o dostatku tak myslím naozajstný dostatok, teda tolko jedla a tak kvalitné jedlo ako si možu dovoliť Europania s Američanmi.
Lenže tak kvalitné jedlo v dostatočnom množstve ako EuroAmerika si dnes može dovoliť len 1 miliarda ľudí. Zvyšných 7 miliárd sa stravuje tak, že len prežíva, to nie je život čo oni jedia... a na tomto nič nezmení ani to, kebyže sa nejaké tie chleby nevyhodia do kontajneru....
Suma sumárov, ak máme prežívať na pilinách, potom je jedla dostatok aj pre 8 miliárd. Ale ak máme žiť plnohodnotne, potom je jedla akútny nedostatok,
16
@tomas5555555 @15 Tak rieš afriku a Indiu...v Indií existuje len veľmi bohatý jedinec a veľmi chudobný jedinec. Ja neviem...skús v afrike začať farmárčiť a učiť ich číťať a počítať...
17
Mne sa neraz stalo že som išla z obchodu a videla som ako sa niekto šmátra v kontajneri a vyberá odtiaľ fľašku v ktorej bolo asi poldeci oleja...prišla som za takým človekom a napríklad z tašky mu dala dva rožky a jogurt... rovnako aj v mekáči som videla ako chlapík tam vyjedal z tých táciek na tých regáloch...ja som vtedy mala menučku a aj tak som bola sýta...dala som mu ten hamburger. Aj na univerzite ak mal niekto daleko do výplaty z brigády som sa podelila o jedlo... cent som za to nechcela. A to nepochádzam z majetných a ani vplyvných pomerov.
18
@y4nn4 @16
Tam už sa nedá čo riešiť, nemajú tam dostatok zdrojov na to aby zvýšili množstvo jedla, tam už idú na maximum... jediné možné riešenie je znižovanie populácie, to je jediná možnosť ako sa tam može zlepšiť množstvo jedla...
Tam už sa nedá čo riešiť, nemajú tam dostatok zdrojov na to aby zvýšili množstvo jedla, tam už idú na maximum... jediné možné riešenie je znižovanie populácie, to je jediná možnosť ako sa tam može zlepšiť množstvo jedla...
19
A mne co neodpisujes, Tomas? Minule si sa zasadzoval ze kazdy ma piect chleba doma sam. Ktora muka je najvhodnejsia? Trenciaka, babickyna alebo Kuchenmeister? Ja mam skusenost s pernerkou ze je fajn, co ty?
20
@skvrnka @19
Podla mna o to nemáš záujem, len to predstieraš... ak máš záujem o domáci chlieb, tak googli, máš tam milion návodov ktoré ti vysvetlia lepšie ako ja, ako piecť domáci chlieb.
Podla mna o to nemáš záujem, len to predstieraš... ak máš záujem o domáci chlieb, tak googli, máš tam milion návodov ktoré ti vysvetlia lepšie ako ja, ako piecť domáci chlieb.
21
@tomas5555555 @20 no tak ty si to nejak skokotene pochopil, pretoze ja sa snazim piect chlieb. Ja sa pytam vazne a ty si tu minule pisal ze vramci setrenia ma kazdy prejst na domace vypekanie. Tak neviem naco taras take kokotiny, ked ani poradit nevies a v zivote si evidentne chlieb nepiekol. Ta ked nevies poradit a odkazujes ma na googel (inak googlit viem aj ja, ale ja sa pytam na tvoje rady ako specialistu so zjavnymi skusenostami), tak to je hruby kokotizmus.
22
@skvrnka @21
Ty mna nepovažuješ za špecialistu, nikdy si na moje rady ktoré som na birdz písal nereagovala a neocenila ich, a dával som tu už stovky rád....
Ide ty teraz len o to, nájsť v mojom domácom pečení chleba nejakú trhlinku, a tým odsúdiť pečenie chleba ako celok,
Ty mna nepovažuješ za špecialistu, nikdy si na moje rady ktoré som na birdz písal nereagovala a neocenila ich, a dával som tu už stovky rád....
Ide ty teraz len o to, nájsť v mojom domácom pečení chleba nejakú trhlinku, a tým odsúdiť pečenie chleba ako celok,
23
A na toto fora ani nie su, mna zaujima tvoja skusenost. Takzw ktora muka? Trencianska, babickyna alebo Kuchenmeister alebo Pernerka? Ako sa chovali tie muky tebe? Robis aj autolyzu?
24
@tomas5555555 @20 Ale ako doslova tu píšeš pomaly akademické práce o všetkom možnom...a tu sa ťa niekto pýta niečo praktické čo sa dá vysvetliť do troch riadkov tak nereaguješ.
25
@y4nn4 @24
u nej je zrejmé že nepíše to preto že by ju to zaujímalo, len hladá dovod ako si pichnuť, dovod som už uviedol
u nej je zrejmé že nepíše to preto že by ju to zaujímalo, len hladá dovod ako si pichnuť, dovod som už uviedol
27
@y4nn4 @26
ja pečem ten chlieb šlendriansky, jej by to nechutilo, a kebyže tu napíšem ten postup tak by sa do toho obula, a na základe mojho pečenia znegovala celú ideu domáceho pečenia chleba.
ja pečem ten chlieb šlendriansky, jej by to nechutilo, a kebyže tu napíšem ten postup tak by sa do toho obula, a na základe mojho pečenia znegovala celú ideu domáceho pečenia chleba.

Napíš svoj komentár
- 1 Teal: Fico na vojenskej prehliadke v Moskve je zatiaľ najväčšia medzinárodná hanba, akú Slovensko...
- 2 Azizi: Tak máme nového pápeža.
- 3 Lytaryta: chod si kreslit Rici - ale na kurz, abo sa prihlas extern na...
- 4 Lytaryta: Lisa (BlackPink) & Maroon5 ~ Priceless
- 5 Lytaryta: ja mám tiez symptómy ZSZ, vzdy ked som v meste, prechádzam sa...
- 1 Mytickaentita: zisťujem, že alkohol mi zhoršuje symptómy bpd, ktoré už teraz bežne za...
- 2 Domek: @Yourtime myslíš si, že keď mi zakážeš komentovanie na tvojich falusových príspevkoch, ...
- 3 Domek: Dnes ma fakt baví reagovať na statusy a fóra, dajte pls ešte niečo...
- 4 Teal: Fico na vojenskej prehliadke v Moskve je zatiaľ najväčšia medzinárodná hanba, akú Slovensko...
- 5 Hovado: Hej hou! BZ stretko? Je tu vôbec niekto, kto by sa chcel stretávať?
- 6 Azizi: Vždy som nenávidela ružovú farbu, ale naopak fialovú milujem najviac. Lenže niektoré fialové...
- 7 Lytaryta: Keď mi ju nedáte Pôjdem do mesta Tam sa mi...
- 8 Raketak: novy papez z U.S.A to uz skoro...
- 9 Azizi: Tak máme nového pápeža.
- 10 Lytaryta: chod si kreslit Rici - ale na kurz, abo sa prihlas extern na...
- 1 Mytickaentita: to, že tento týždeň nebude Ruža pre nevestu kvôli hokeju je čistá zrada....
- 2 Lytaryta: som velice zvedav co som komu z vas spravil ze na mna takto furt...
- 3 Mytickaentita: zisťujem, že alkohol mi zhoršuje symptómy bpd, ktoré už teraz bežne za...
- 4 Teal: Som za občiansku iniciatívu "farbami proti kokotnej chamradi"
- 5 Domek: Ked uz tu davate tolko falusov, tak prosim aspon prestante davat tieto average...
- 6 Lytaryta: "..Platila som 35€/hod (v 2021-23 na SR, súkromná) a bolo by to 70€...
- 7 Mytickaentita: moja láska k Denisovi Bangovi a jeho umeniu je nekonečná
- 8 Lejla32: Pica suseda o 6:20 posuva nabytok... tu nie je problem dieta, ale rodicia!!...
- 9 Domek: Môžete tu prosím prestať pridávať tie dickpicky? Fakt je to už trápne...
- 10 Azizi: Určite si mnohí pamätáte, ako som roky intenzívne sledovala politiku a zakladala o...
Doveryhodný zdroj Reuters uvádza, že hoci sa v kinder schokobons nenachádza hmyzie telo, predsa sa v nom nachádza látka "šelak" čo je jedlá živica vylučovaná hmyzom, konkrétne plošticami. šelak bol použitý v Schoko-Bons, aby bola čokoláda lesklá a aby sa zabránilo jej roztápaniu. Selak, sa tiež bežne používa v rôznych potravinách, ako je jemné pečenie, cukrovinky, kávové zrná, cereálie, potravinové doplnky a polevy na ovocie.
» www.reuters.com/fact-check/form...