Predtým než tu budem písať o výklade 13 kapitoly Zjavenia, chcel by som dať všetkým do pozornosti moju kresťanskú stránku » paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna... na ktorej píšem o veľkých zázrakoch a znameniach ktoré sa dejú v kresťanstve. Budem rád ak stránku navštívite a dáte mi svoj feedback.







ZJAVENIE 13 KAPITOLA


"1 Videl som vystupovať z mora šelmu, ktorá mala desať rohov a sedem hláv; na rohoch desať diadémov a na hlavách rúhavé mená. 2 Šelma, ktorú som videl, podobala sa leopardovi; nohy mala ako medveď a jej tlama bola ako tlama leva. Drak jej dal svoju silu, svoj trón i veľkú moc. 3 Jedna z jej hláv bola akoby smrteľne ranená, ale jej smrteľná rana sa zahojila. Celá zem obdivovala šelmu; 4 klaňali sa drakovi, že dal moc šelme, a klaňali sa aj šelme a volali: "Kto je podobný šelme a kto môže s ňou bojovať?" 5 A dostala tlamu, aby hovorila veľké veci, aby sa rúhala, a dostala moc pôsobiť na štyridsaťdva mesiacov. 6 A aj otvorila tlamu, aby sa rúhala Bohu, aby sa rúhala jeho menu a jeho stánku i tým, čo bývajú v nebi. 7 A bolo jej dovolené viesť vojnu proti svätým a zvíťaziť nad nimi. Dostala moc nad každým kmeňom, ľudom, jazykom a národom. 8 Budú sa jej klaňať všetci, čo obývajú zem, ktorých mená nie sú zapísané od počiatku sveta v knihe života Baránka, ktorý bol zabitý. 9 Kto má uši, nech počúva: 10 "Kto má ísť do zajatia, pôjde do zajatia. Kto má byť zabitý mečom, musí byť mečom, zabitý. V tomto je trpezlivosť a viera svätých." 11 Potom som videl inú šelmu vystupovať zo zeme. Mala dva rohy podobné baránkovým, ale hovorila ako drak. 12 Vykonáva všetku moc prvej šelmy pred jej očami a pôsobí, že sa zem a jej obyvatelia klaňajú prvej šelme, ktorej sa zahojila smrteľná rana. 13 A robí veľké znamenia, ba spôsobuje, že aj oheň z neba pred zrakmi ľudí zostupuje na zem. 14 A zvádza obyvateľov zeme znameniami, ktoré môže konať pred očami šelmy, nahovára obyvateľov zeme, aby urobili obraz šelme, čo má ranu od meča a ožila. 15 A bolo jej dané, aby do obrazu šelmy vložila ducha, aby obraz šelmy aj hovoril a pôsobil, že každý, kto sa nebude klaňať obrazu šelmy, bude usmrtený. 16 A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak, 17 a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. 18 V tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť."

______________________

1 verš :

"ktorá mala desať rohov a sedem hláv; na rohoch desať diadémov a na hlavách rúhavé mená." -

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


sedem hláv je 7 vrchov Ríma 

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


Zjv 17:9 a 10 rohov 10 kráľov Zjv 17:12 s ktorými bola šelma - pápežstvo spojená. 10 Králi sú teda králi Europy, ktorí pomáhali RKC v inkvizícii proti kresťanom. Rúhavé mená sú pápežské tituly. Pápeži zvykli nosiť svoje tituly na hlave - čapka Mitra na ktorej mali vypísané názvy svojich titulov

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


________________________

2 verš :

"podobala sa leopardovi" -

leopard je typický svojimi mnohopočetnými škvrnami ktoré sú rozšírené po celom jeho tele. Skvrny leoparda teda znázornujú rozšírenosť pápežstva po celom svete.

"nohy mala ako medveď" -

čo značí stabilitu. Pápežstvo je naozaj veľmi stabilné. Vo svete existuje už od roku 300 bez toho aby zaniklo, alebo sa výrazne zmenšilo.

"a jej tlama bola ako tlama leva" -

čo značí jej rúhanie ktoré je počuť do celého sveta

"Drak jej dal svoju silu, svoj trón i veľkú moc" -

veľká moc v podobe vládnutia nad miliardami veriacimi i vladármi - hlavne počas stredoveku.

______________________

3 verš:

" Jedna z jej hláv bola akoby smrteľne ranená, ale jej smrteľná rana sa zahojila" -

Može tu ísť o Avignonské zajatie pápežov, alebo o Francúzsku revolúciu, ktorá uštedrila pápežstvu takmer smrteľnú ranu.

"Celá zem obdivovala šelmu" -

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


čo naznačuje že pápežstvo je rozšírené po celej zemi a obľubený, a to platí obzvlášť v dnešnej dobe medzi ekumenickými pápežmi.

______________________

4 verš : "klaňali sa drakovi, že dal moc šelme, a klaňali sa aj šelme a volali: "Kto je podobný šelme a kto môže s ňou bojovať?" -

Aj dnes rímsky katolíci ked im hovoríte že pápež učí herézy namietnu - "si ty azda pápež že ma poučuješ ? Kto si ty že odporuješ rímskemu pápežovi ustanoveného celou cirkvou a Petrom ?

_______________________

verš 5-6 :

rúhanie voči Bohu

_______________________

verš 7 : "A bolo jej dovolené viesť vojnu proti svätým a zvíťaziť nad nimi."

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


Zrejme je tu narážka na stredovekú inkvizíciu, kedy RKC zabíjala kresťanov, vyhosťovala ich z krajiny a zbavovala práv. Fyzicky teda nad nimi skutočne zvíťazila.

_________________________

verš 8-10: "8 Budú sa jej klaňať všetci, čo obývajú zem, ktorých mená nie sú zapísané od počiatku sveta v knihe života Baránka, ktorý bol zabitý. 9 Kto má uši, nech počúva: 10 "Kto má ísť do zajatia, pôjde do zajatia. Kto má byť zabitý mečom, musí byť mečom, zabitý. V tomto je trpezlivosť a viera svätých."

šelmu budú uctievať a uznávať tí ktorí sú nespasení. Niektorí to odmietnu, no za trest pojdu do zajatia (väzenie), alebo budú usmrtení - katolícka inkvizícia

__________________________

11 verš : "11 Potom som videl inú šelmu vystupovať zo zeme." -

ide o vystupovanie z podsvetia, z pekla, a teda ide priamo o satana - tváriaceho sa ako anjela svetla 2 Kor 11:14- falošné zjavenie Márie

"mala dva rohy podobné baránkovým, ale hovorila ako drak"

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


Navonok sa svojim vzhľadom zdala ako Boží služobník, ale z jej slov sa dalo zistiť klamstvo. Takto dnes nejako vyzerajú zjavenia Márie, ktoré opisujú katolíci. Skutočne na základe vonkajšieho výzoru, posobí zjavenie ako Boží služobník, ale je to len zástierka, ked zjavenie začne hovoriť, dá sa zistiť, že ide o prezlečeného satana.

__________________________

12 verš : "Vykonáva všetku moc prvej šelmy pred jej očami" -

je priamo spojená a poverená pápežstvom - šelmy.

"a pôsobí, že sa zem a jej obyvatelia klaňajú prvej šelme, ktorej sa zahojila smrteľná rana." -

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


Svojimi zázrakmi satanské zjavenie Márie sposobuje to, že obyvatelia zeme uznávajú pápežstvo - šelmu. To možme vidieť na Fatime. Falošné zjavenie Márie vykonalo vo Fatime slnečný zázrak, pričom Mariánske zázraky vedú oddanosť katolíkov ku katolíckej cirkvi a teda aj pápežstvu. Mariánske zjavenia vykonali už množstvo zázrakov, dokonca vytvorili aj čarovný obraz z Guadalupe. Tento obraz viedol ku konvertovaniu na katolícku vieru milionov Mexičanov a dodnes vedie mnohých ľudí, ku konvertovaniu na katolícku vieru a teda vieru v pápežstvo.

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


» www.slovoplus.sk/zazracny-obraz-...

_________________________

13 verš : "A robí veľké znamenia, ba spôsobuje, že aj oheň z neba pred zrakmi ľudí zostupuje na zem." -

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


V roku 1917 sa vo Fatime odohral slnečný zázrak, kedy zjavenie Márie vykonalo zázrak "tancujúceho slnka". Prítomní ľudia opisovali slnko ako pohybujúce sa a mnohí opisovali ako keby sa slnko približovalo k Zemi. To by vysvetloval výraz - "ohen z neba (slnko) pred zrakmi ľudí zostupuje na Zem".

» en.wikipedia.org/wiki/Miracle_of...

Zjavenie Jána 19:20

"Ale šelmu zajali a s ňou aj falošného proroka, ktorý pred ňou robil znamenia a zviedol nimi tých, čo prijali znak šelmy a klaňali sa jej obrazu. Oboch hodili za živa do ohnivého jazera, horiaceho sírou."

Písmo označuje šelmu zo zeme tiež ako "falošného proroka". To by veľmi sedelo na satanské zjavenia Márie. Zjavenia Márie totiž u katolíkov vykonávali nielen zázraky, ale zvykli hovoriť aj proroctvá, ktoré sa nesplnili. Najznámejšie takéto proroctvo je Fatimské proroctvo :

"Vtedy nám Panna Mária povedala: «Videli ste peklo, kam sa dostávajú duše úbohých hriešnikov. Aby ich zachránil, chce Boh vo svete zaviesť úctu k môjmu Nepoškvrnenému Srdcu. Ak ľudia urobia, čo vám poviem, veľa duší sa zachráni a bude mier. Vojna sa chýli ku koncu. Ak neprestanú urážať Boha, vypukne za pontifikátu Pia XI. nová, krutejšia vojna. Až uvidíte noc ožiarenú neznámym svetlom, vedzte, že to je veľké znamenie, ktorým Boh dáva najavo, že potrestá svet za jeho zločiny vojnou, hladom, prenasledovaním Cirkvi a Svätého Otca. Aby sa tomu zabránilo, prídem požiadať o zasvätenie Ruska môjmu Nepoškvrnenému Srdcu a o zmierne sväté prijímania počas prvých sobôt v mesiaci. Ak ľudia splnia moje želanie, Rusko sa obráti a bude mier. Ak nie, bude Rusko šíriť svoje bludy po svete a Svätý Otec bude musieť veľa trpieť, rôzne národy budú zničené. Ale nakoniec zvíťazí moje Nepoškvrnené Srdce. Svätý Otec mi zasvätí Rusko, to sa obráti a svetu bude dopriaty na nejakú dobu mier. Portugalsko si zachová svoju vieru."

» www.maria.sk/zjavenia-panny-...

V tomto proroctve sa nesplnilo viacero vecí :

",vypukne za pontifikátu Pia XI. nová, krutejšia vojna"

Druhá svetová vojna však vypukla pol roka PO skončení pontifikátu Pia.

"Až uvidíte noc ožiarenú neznámym svetlom"

V roku 1938 vznikla silná geomagnetická búrka. Nešlo však o "neznáme svetlo", kedže ho vedci dokázali identifikovať ako polárnu žiaru.

» en.wikipedia.org/wiki/January_19...

"Ak ľudia splnia moje želanie, Rusko sa obráti a bude mier"

Pápež JP2 zasvätil Rusko v roku 2000, Rusko sa však neobrátilo. Počet katolíkov je v Rusku ani nie pod 3%. Dominujú pravoslávny, ktorí pápeža a RKC odmietajú.

____________________________

14 verš : "A zvádza obyvateľov zeme znameniami, ktoré môže konať pred očami šelmy" -

ide tu o viacero falošných zázrakov zjavenia Márie. Ci už išlo o mariánsky obraz z guadalupe, zázračne vyzdravenie v lurdoch, či slnečný zázrak vo Fatime. Výraz "pred očami šelmy" znamená to, že šelma, pápežstvo pozná Mariánske zázraky.

"nahovára obyvateľov zeme, aby urobili obraz šelme, čo má ranu od meča a ožila." -

Urobiť niekomu obraz znamená uctievať ho. Skrze obrazy sa v 1 storočí zvykli uctievať bohovia. Mariánske zjavenia vedú katolíkov k uctievaniu pápežstva ako sme si už hovorili.

____________________________

15 verš : "A bolo jej dané, aby do obrazu šelmy vložila ducha, aby obraz šelmy aj hovoril a pôsobil, že každý, kto sa nebude klaňať obrazu šelmy, bude usmrtený." -

Obraz šelmy je pápežstvo ktoré vyžaduje uctievanie. Kto odmieta uctievať pápežstvo je usmrtený - katolícka inkvizícia

______________________________________________________________

16 verš : "16 A pôsobí, že všetci, malí i veľkí, bohatí i chudobní, slobodní aj otroci, prijímajú na pravú ruku alebo na čelo znak"

Pravá ruka v jazyku Písma, ak je použitá obrazne, predstavuje fyzickú moc osoby, o ktorej sa hovorí; a keď sa použije na Boha, označuje signálny prejav Božskej moci proti jeho nepriateľom a v mene jeho ľudu. Pozri Žalm 17: 7; Žalm 20: 6; Žalm 21: 8; Žalm 45: 3, Žalm 45: 4 atď. Prijatie známky v pravej ruke musí preto znamenať, že všetci, ktorí ju prijímajú, venujú celú moc svojej mysle a tela propagovaniu obrazu šelmy - pápežstva. Rovnako takto to platí aj so znakom na čelo Zjavenie 9: 4; Zjavenie 14: 1; Zjavenie 22: 4.

___________________________________________________________

17 verš : "a že nik nemôže kupovať alebo predávať, iba ten, kto má znak: meno šelmy alebo číslo jej mena. 18 " -

za čias inkvizície bolo bežné, že "heretici" čo neuznávali pápežstvo boli prakticky vyhostení z krajiny, alebo ostatní katolíci sa s nimi nemohli stretávať a s nimi obchodovať. Znak a číslo mena znamená oddanosť pápežstvu. Takže obchodovať možu len tí čo sú katolíci. - katolícka inkvizícia

______________________________________________

18 verš : "tomto je múdrosť: Kto má rozum, nech spočíta číslo šelmy; je to číslo človeka a jeho číslo je šesťstošesťdesiatšesť." -

» d6scj24zvfbbo.cloudfront.net/acdc6a5f8ffe9c9...


Selma predstavuje pápežstvo. Jeden z pápežských titulov je VICARIVS FILLI DEI - Staviteľ mostov. V latinskej abecede dáva tento názov hodnotu 666




PRE VIAC INFO O ZJAVENIE JANA A O ZAZRAKOCH A ZNAMENIACH V KRESTANSTVE POZRITE MOJU STRANKU 

» paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna...

 Blog
Komentuj
 fotka
tomas55555  20. 2. 2022 17:40
V prehladnejšej forme s obrázkami + 17 kapitola mám na svojej stránke

» www.vedeckeokienko.sk/zjavenie-jana-1...
 fotka
thunderstorm  20. 2. 2022 19:39
@1 čo má spoločné názov stránky s jeho obsahom?
 fotka
james98  20. 2. 2022 22:39
@thunderstorm Z militantného ateistu sa stal za 2 týždne radikálny kresťan. Nebol čas meniť stránku, tak použil starú. To je bežná vec.
 fotka
cltr0n  21. 2. 2022 13:27
@thunderstorm nevyzbieral peneží na novú doménu
 fotka
thunderstorm  21. 2. 2022 14:13
@james98 no on tuším najprv bol radikálny kresťan, potom žid, potom ateista a teraz je zase kresťan. takže keď sa mu ten svetonázor takto cyklicky mení, možno by bolo výhodnejšie mať tri stránky - a keď príde zmena svetonázoru, blog bude už nachystaný a nebude treba nič prerábať a prepisovať alebo trebárs zvoliť nejakú neutrálnejšiu doménu
 fotka
tequila  21. 2. 2022 17:35
Kedy už budeš konečne moslim?
 fotka
darksider96  25. 2. 2022 13:40
@tequila Včera mi dal v TS link na stránku takého moslima, ktorý pičuje na Védy
Napíš svoj komentár