Predtým než tu budem písať o tom či veriť v evolúciu alebo stvorenie, chcel by som dať všetkým do pozornosti moju kresťanskú stránku » paranormalnejavy1.webnode.sk/1-zazraky-a-zna... na ktorej píšem o veľkých zázrakoch a znameniach ktoré sa dejú v kresťanstve. Budem rád ak stránku navštívite a dáte feedback.


1 : Kedže v dávnej minulosti nikto z nás nežil, a neexistovali fotoaparáty, kamery, neexistuje jediný očitý, kamerový, či fotografický dokaz že v dávnej minulosti dochádzalo k evolúcii

2 : Ak by evolúcia bola pravdivá, videli by sme dnes prechodné vyvíjajúce sa druhy k inému druhu. Dnes by sme videli poloopice, rozne vtákojaštery atd... Nič takého dnes nevidíme...

3 : Ak by evolúcia bola pravdivá, všetko by bolo zložené z niečoho až donekonečna. To sa však nedeje. Najmenšie častice neživej hmoty sú kvarky, a tie už nie sú vytvorené z ničoho ! V živej hmote je najmenšia častica bunka, tá sa potom ešte skladá so zopár menších častíc, ale nejde to takto donekonečna, tiež to má svoj limit. To teda podporuje stvorenie a vyvracia evolúciu. Ak by bola evolúcia pravdivá nemohli by najmenšie častice živej a neživej hmoty vzniknúť z NICOHO, ale postupne sa dlho vyvíjať z NIECOHO....

4 : Ak by evolúcia bola pravdivá potom by dochádzalo k veľmi pomalej premene z jedného druhu na druhý. Takže by existovali jednotlivé 1/2 druhy, 1/3 druhy, 1/4 druhy atd... To by však bolo pre vyvíjajúceho sa živočícha nevýhodou, pretože buď je živočích dokonale prispôsobený prostrediu, alebo vymrie. Zivočích ktorý by bol spolku vták a spolku plaz, by nemal dominanciu ani v plazoch, ani vo vtáctve, takže by vymrel.

5 : Evolúcia učí že vtáci sa vyvinuli tak, že zemské zvieratá začali skákať zo stromov až im časom narástli krídla. Ok, že jednému zvieraťu zrazu zašibalo a pravidelne skákalo zo stromu je jedná vec, je však pravdepodobné, že tisícka generácii tohto zvieraťa robila túto nezmyselnú vec stále dookola ? No nie je.

6 : Ak by evolúcia bola pravdivá, potom by sa z ryby vyvinul postupom času Tyranousarus Rex či Bronchosaurus.. To je naozaj myšlienka, ktorá sa nedá ani len hypoteticky v mysli predstaviť. A mucha vznikla ako ? Z mravca ???

7 : Ak je evolúcia pravdivá, prečo nachádzame dinosaurie kosti na zemskom povrchu a často krát vo veľmi dobrom stave ? Prečo sa nenachádzajú dinosaurie kosti kilometre hlboko ?

8 : Ak by dochádzalo k pomalej evolúcii na Zemi, nutne by muselo dochádzať k pomalej evolúcii aj vo vesmíre. Lenže dnešné overené pozorovania vyvracajú vesmírnu evolúciu – Veľký tresk, o čom som podrobne písal v tomto článku


» vedeckeokienko.blog.pravda.sk/2022/07/23/co-b...


_______________________________

ARGUMENTY EVOLUCIONISTOV :

1 : Zakrpatené orgány ako slepé črevo, kostrč, mandle atd... podporujú evolúciu. Tieto orgány dakedy plnili funkciu, ale vplyvom evolučnej zmeny ich nahradili novšie orgány, a tieto staré zanikli. Podobne je to aj s odpadovou junk DNA kde 98% DNA neplní žiadnu funkciu. V prírode pozorujeme často krát nanič dizajn, ľudské telo a zvieracie telá sú veľmi zraniteľne voči roznym ochoreniam a zraneniam, navyše sa v nich pravidelne vyskytujú rozne DNA vady a genetické choroby. To je skor znakom tvorby nedokonalej prírody než znakom tvorby Boha.

Komentár : Toto všetko je dosledkom Adamovho hriechu. V rajskej záhrade pred hriechom, mala DNA 100% funkciu, neexistovali vtedy nepotrebné zakrpatené orgány, ani choroby či genetické poruchy. Ludské a zvieracie telá boli vtedy dokonalé. Po Adamovom hriechu však prišla na svet smrť a tým pádom i celá deštrukcia DNA a rozne nedokonalosti do sveta.

______________

2 : 96% Zhoda v DNA medzi človekom a šimpanzom je dokazom, že človek sa vyvinul zo šimpanza.





Komentár : Nie je to dokaz. S mačkou máme totiž až 90% zhodu v DNA.. Znamená to teda, že opica sa hned vyvinula z mačky ? No asi sotva.... s banánom máme až 60% zhodu v DNA, s muchou 61%, s kravou 80%, s myšou až 85% ! Aby sa z myši stal človek, musela by sa myš transformovať desiatky krát cez rozne druhy. Ako je teda možné že s človekom zdiela až 85% DNA ? To by budilo dojem, že sa myš stačí jeden krát transformovať cez jeden dva druhy a už bude ako človek.... krava detto.

Proste a jednoducho, ak by evolúcia bola pravdivá, tak medzi jednotlivými zvieratami a človekom by bolo oveľa vyššie rozdiely v DNA. Deje sa však presný opak, čo je skor dokazom stvorenia než evolúcie. Paradoxne, argument ktorý používajú evolucionisti je dokazom stvorenia a nie evolúcie.

_____________________

3 : Skameneliny dokazujú, že v minulosti prebiehalo k evolúcii

Komentár : Tu je približný obrázok ako to vyzerá s tými skamenelinami. Približný je preto, lebo v skutočnosti to nie je takto pekne postupne, ale je to medzi sebou viac premiešané. Zvieratá v jednotlivých obdobiach sa nachádzajú aj v iných obdobiach, v ktorých by sa nachádzať nemali.





Ako vidíme, skameneliny nepodporujú evolúciu, kedže v mezoiku vidíme veľké a vyvinuté zvieratá, no v cenozoiku sú zase menšie a menej vyvinutejšie zvieratá, a nie stále väčšie a vyvinutejšie ako by to teoria evolúcie vyžadovala. Evolucionisti v snahe zachrániť tento paradox siahajú po neoveriteľných hypotézach typu "padol meteorit, a všetci zahynuli a život išiel oznovu. Lenže dinosauri sa nevyskytujú len v mezoicu, ale aj v cenozoiku a dodnes ich vidno na zemskom povrchu a ich kosti nachádzame vo veľmi dobrom stave !!! To globálne vymretie dinosaurov pred 65 milionmi rokov akosi moc nepodporuje...

Dalej, v Protozeraicu a Archeanu okrem pár rias nevidíme žiadne živočíchy, kým v Cambrianu sa zničoho nič objavujú vysoko komplikované tvory ako trilobyty, a hlavonožce, rozne druhy rýb a prhlivce. Niektoré z týchto tvorov boli vyvinutejšie než dnešné morské živočíchy ! To teda skor podporuje Stvorenie, než pomalú evolúciu...

» www.deviantart.com/mickeyrayrex/ar...

Daľšími kvázi dokazmi evolucionistov sú údajne skameneliny poloopíc ktoré ukazujú v múzeach.





Tieto skameneliny síce pripomínajú kosti poloopíc, lenže kde máte záruku že tieto kosti nie sú podvod ? Zijeme v 21 storočí, a je najlahšie dnes vytvoriť kosti ktoré budú pripomínať poloopičie kosti a dať ich do múzea. Len človek ktorý má slepú vieru v nejakú inštitúciu može naivne veriť, že ked niečo predostrie nejaká inštitúcia, takže je to aj pravda.

_________________

4 : Zem má miliardy rokov, a dlhé veky podporujú evolúciu a nie stvorenie.

Komentár : Odkiaľ vieme že Zem má miliardy rokov ? No podľa zisťovania množstva vlákien DNA ktoré sa nájdu v živočísnej hmote, a podľa počtu radioaktívnych izotopov v horninách. Problém je však zase ten istý, že bežný človek si nemá ako overiť, ako sa merali výsledky a čo sa vo výsledkoch našlo. Ked vám poviem že som pod mikroskopom našiel bránu do iných svetov, uveríte mi ? Nie, tak neverte ani im.

________________

5 : Nedokazuje azda mikroevolúcia evolúciu ?

Komentár : Je pravda, že k mikroevolúcii v prírode preukázateľne dochádza. Zvieratá sa pred chladom zasrsťujú, človeku po opálení stmavne pokožka, baktérie vyvíjajúce rezistenciu voči antibiotikám, molice vyvíjajúce sa odolnosť voči pesticídom, stvrdnutie a zväčšenie zobáku Galapágskych piniek, atd… Znamená to však nevyhnutne to, že ak dochádza k mikroevolúcii bude dochádzať postupom času aj k makroevolúcii ? Nie nevyhnutne. Naša DNA totiž môže obsahovať „zákony“, ktoré povoľujú len mikroevolúciu, nie však makroevolúciu.

Zoberme si to na príklade trička. Tričko sa môže skrčiť, roztrhnúť, zmeniť jeho farba, premoknúť, čo by sme mohli označiť tieto deje do mikroevolúcie, no nemôže sa z trička stať nohavice (makroevolúcia), pretože to jednoducho fyzikálne zákony nedovoľujú. V tomto prípade by teda fyzikálne zákony povoľovali len tričkovú mikroevolúciu, nie však jeho makroevolúciu. Podobne tak tomu kľudne môže byť aj v prípade živočíchov.

No keby aj teoreticky mikroevolučné zmeny viedli k makroevolučným zmenám, to by ešte neznamenalo, že k makroevolúcii dochádzalo aj v dávnej minulosti. Dalo by sa totiž uvažovať, že evolúcia začala platiť až po Adamovom hriechu. To by teda znamenalo že pred Adamovým hriechom Boh stvoril všetky stvorenia stvorením bez evolúcie. Po Adamovom hriechu však prišla na svet smrť a tým pádom aj evolúcia. Stvorené zvieratá a človek boli vyhnaní z raja, a začali podliehať smrteľným evolučným zmenám.

_________________________________

Gulatá Zem, hviezdy vzdialené miliardy svetelných rokov od Zeme, slnko väčšie ako Zem, pohybujúca sa Zem, Zem otáčajúca sa okolo slnka, evolúcia, miliardy rokov stará Zem to sú všetko diablove výmysly v rozpore s učením Biblie. Je to tkzv. falošná veda o ktorej hovorí Písmo :

1. list Timotejovi 6:20

"Timotej, opatruj, čo ti bolo zverené, a vyhýbaj sa svetským prázdnym rečiam a protikladným tvrdeniam falošnej vedy, veď niektorí, čo sa k nej hlásili, zblúdili od viery. Milosť s vami!"

PS : VIAC O VYVRACANI EVOLUCIE A AJ O ZAZRAKOCH A ZNAMENIACH V KRESTANSTVE PISEM NA MOJEJ KRESTANSKEJ STRANKE

» paranormalnejavy1.webnode.sk/...

 Blog
Komentuj
 fotka
johnysheek  29. 8. 2022 08:15
mace.. a ty si presiel zakladnou aj strednou skolou s maturitou?
 fotka
lukaso121  29. 8. 2022 09:30
Nemame kamerovy zaznam evolucie , ale hlavne ze sme mali 100% funkciu DNA pred hriechom , ktory potom spachal Adam.
 fotka
tomas55555  29. 8. 2022 09:51
@johnysheek

Vieš čo, ušetri ma láskavo týchto výkrikov do tmy, bud máš niečo rozumné k téme, alebo radšej mlč
 fotka
johnysheek  29. 8. 2022 10:08
@tomas55555 hned potom ako ty svet usetris svojich hlupych myslienok a nelogickych spojeni..


ps: ked budes mat nieco rozumne k teme ty, potom to ziadaj aj od ostatnych
 fotka
tomas55555  29. 8. 2022 10:22
 fotka
tomas55555  29. 8. 2022 12:04
@johnysheek

Len taká otázka, takže veríš evolúcii... takže veríš aj tomu, že Boh miliony rokov vytváral živočíchy až k dinosaurom, a potom na tých dinosauroch len tak z ničoho nič poslal meteorit, vyhubil ich a následne začal celý vytvárací proces evolúcie ODZNOVU až k človeku ???

Ako sa toto dá zladiť s existenciou kresťanského Boha a s bibliou ?
 fotka
johnysheek  29. 8. 2022 12:43
@tomas55555 co som si posledne studoval, tak evolucia a krestanstvo sa nevylucuju.. a bude to stare uz niekolko dlzok tvojho zivota...
jeden by cakal ze tak vzdelany a rozhladeny clovek ako ty to bude vediet... az som z toho skoro zostal prekvapeny, ze nevies..

a velmi zalezi, co si ty predstavujes pod "Boh miliony rokov vytvaral zivocichy.."
lebo Boh vytvara kazdy zivot, ale nefu nguje ako tesar co sekundu co sekundu tne do dreva, aby nieco vytvoril...

a to ze potom prisiel meteorit a bum...

zas sa snazis pochopit Bozie umysly a dovody? malo to nejaky zmysel, to ze mu nerozumiem nedokazuje opak...

ale ano.. nie som cisty "kreacionista"
 fotka
tomas55555  29. 8. 2022 17:36
@johnysheek

"zas sa snazis pochopit Bozie umysly a dovody? malo to nejaky zmysel, to ze mu nerozumiem nedokazuje opak..."

Hmm ok, ked sa človek nemá orientovať podla nejakého racia, tak podla čoho ? Má si hádzať korunou ?
Každopádne je veľmi zaujímavé u teba, že niektoré veci v kresťanstve sa snažíš presadzovať a veriť v to, pretože tam vidíš racio, rozum. Ale akonáhle sa vyskytne v krestanstve niečo čo je proti raciu, tak v tom prípade už začínaš písať "neriad sa raciom, nepoznáš Božie cesty...."
 fotka
johnysheek  29. 8. 2022 17:50
@tomas55555 a zase typicky tomas.. prekrucas a skrucas a domyslas si a vymyslas..
nic z toho, co si napisal som ani len nenaznacil, toboz vyjadril ci povedal..

pre zaciatok by si sa tym raciom mal zacat riadit ty, lebo argument typu "nemame ziadne videozaznamy o tom, ze to tak bolo znamena, ze to nebolo" je proste ubohy.. len podciarkuje to, ako rozumies.. ehm.. vede..

co sa racia a Boha tyka.. ano skumame a postupne objavujeme, ale nemam vedomost, ze by dnes obsiahli vsetky tajomstva, ktore Boh dal co i len na zem, toboz do vesmiru.. znamena to teda, ze .. co to teda znamena?

takisto aj s tymto.. to ze neviem preco padol meteorit na zem neznamena, ze to tak nemohlo byt.. a dovod pozna len Boh.. mozno ho casom spozname i my, takisto ako sme casom spoznali fyzikalne, chemicke ci gravitacne zakony.. pred rokmi sme ani o tych nevedeli.. a dnes ich pozname a vieme i vyuzivat..

takze ano.. ty si v pohode hadz korunou, tvoje domnienky a zavery tomu beztak nasvedcuju, ze to je tvoje (vedecka) metoda skumania.. my ostatni zostaneme verni vede a nebudeme zbytocne domyslat, co sa asi preco stalo.. toboz ak sa to tyka Boha a jeho usporiadania sveta ci planu.. ale ty urcite presne vies, preco to tak Boh spravil.. resp staci, ze to nevies a automaticky je teda pravdive, ze to proste BOH spravit nemohol ze?

.. co sa JA snazim presadzovat v krestanstve? nebud smiesny.. maximalne sa ti snazim poukazovat na tvoju obmedzenost..

.. u mna je cosi zaujimave? u mna je pre teba uplne vsetko zaujimave, lebo na rozdiel od teba to co mam v hlave nemam len kvoli tomu, aby mi neodpadli usi.. ((narazka na velmi znamy vtip nie je nahodna)
10 
 fotka
lostinthedark  29. 8. 2022 18:21
Stary dobry kreacionista Tomas je spat <3
Preco inak je pre teba evolucia ako taka nejakym protipolom k Bohu? Nedava vacsi zmysel, ze by vsemocny Boh nastavil system, ktory sa vyvija sam tak, aby do neho uz nemusel zasahovat, miesto tupeho vytvarania novych druhov?
11 
 fotka
swamper  29. 8. 2022 18:28
Tri vety a už prvá kokotina
» sk.wikipedia.org/wiki/Poloopice...
Bravo maestro
12 
 fotka
hellium  30. 8. 2022 02:35
13 
 fotka
tequila  30. 8. 2022 10:25
preco zatváraš oci pred tym, ze svet stvoril satan, hoci je to ovela logickejsie a je to naznacene aj v biblii?
14 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 11:41
@swamper

V čom je okál poloopica ? To sa tam nejako moc nepíše....

Ked som hovoril o tej poloopici, mal som na mysli niečo takéto

» encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:AN...
15 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 11:43
@lostinthedark

nedáva zmysel to že Boh vytváral život miliony rokov, len preto aby ho následne zničil meteoritom, a po zničení života začal vytvárať život odznovu až k človekovi
16 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 12:01
@johnysheek

To bol len jeden z mnohých argumentov pokiaľ si si nevšimol, nie argument jediný, je smutné že dospelí človek nedokáže ani len čítač s elementárnym porozumením

Ok, zas tu tvrdíš to isté... zas ten istý fanatický prístup... ak by veda potvrdzovala Boha, tak jej dokonale chápame, no ak veda vyvracia Boha, tak je to len preto že tomu ešte dostatočne nechápeme.... nech je tak či onak, akékolvek vedecké zistenie by si si obrátil tak aby to hoc i násilne pasovalo do tvojej teorie

Inak prečo nie si budhistom ? Ak je to proti tvojmu raciu, tak potlač racio, a povedz si že konáš správne, i ked tomu v súčastnosti nerozumieš, no porozumieš tomu až v budúcnosti.... prečo tak nespravíš ? Vyberáš si kedy budeš tak stvárať, podla toho ako ti to vyhovuje ? To je dosť farizejské

A ked sa chceš držať vedy, prečo potom nepriznáš že Boh neexistuje, vesmír vznikol z ničoho a nie Bohom, duša neexistuje, nebo peklo neexistuje,atd ? Ved to je to čo dnes veda učí.... alebo si už niekedy na vedeckej univerzite či na školách počul že by sa tam spomenul výraz "Boh to vytvoril" ??
17 
 fotka
johnysheek  30. 8. 2022 12:43
@tomas55555 prepáč, ale po celý čas z nás dvoch nechápe len jeden.. je smutné, že si myslíš, že som to ja.. ale ja to znesiem.. buď v pohode..

ale je vtipné ako mi dokážeš do úst vkladať slová, ktoré potom sám neguješ a pýtaš sa prčo nehovorím iné.. jeden by si myslel, že sa vyjadrujem nekonzistentne.. čo je nanajvýš smiešne, keďže moje vyjadrovanie je posledných 20 rokov stále rovnaké..

čo potom nasvedčuje jediné, že nekonzistentné sú domnienky a závery toho, kto ich interpretuje.. a teda ten by sa mal nad sebou zamyslieť.. ak je toho vôbec schopný..

maj krásny deň.. a ak ti je fakt na , porozmýšľať, či stojí za to tie tvoje písať na web.. či na birdz či kdekoľvek..

.. stále platí to už otrepané.. kedysi vedeli len blízki, že je človek blbec.. potom však prišiel internet
18 
 fotka
lostinthedark  30. 8. 2022 14:38
Čo? Aké zničenie života? Meteorit nezabil predsa komplet všetko živé, ale to je jedno.
Však ale to, čo si napísal, nedáva zmysel viac v prípade kreacionizmu. Zabil väčšinu druhov a potom ich pracne každý jeden vytváral zas až k človeku vs. nastavil to tak, aby sa druhy vyvíjali a prispôsobovali prostrediu a sem tam im tam hodil nejaký meteorit keď sa nudil, však veď oni to nejak dajú a prispôsobia sa. Akože mne jednoznačne ako sofistikovanejší prístup príde evolúcia, ale samozrejme ver čomu chceš.

"Ved to je to čo dnes veda učí.... alebo si už niekedy na vedeckej univerzite či na školách počul že by sa tam spomenul výraz "Boh to vytvoril" ??"

Zvykom je to nekomentovať. Nepočul som "Boh to vytvoril", ale ani "Boh to nevytvoril". Kopa vedcov je zároveň veriacich, to sa nijak nevylučuje.
19 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 16:30
@johnysheek

Myslím že už som ťa raz požiadal o to, že ak nemáš čo k téme, a ak nie si schopný odpovedať na oponentove otázky, tak aby si radšej držal jazyk za zubami ?
20 
 fotka
johnysheek  30. 8. 2022 17:49
@tomas55555 ale ja mám k téme čo povedať, sú to žvásty a drýsty, ktoré nemajú žiaden racionálny základ
21 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 18:30
@johnysheek

racionálny základ ??? Zrazu ??? Zaujímavé, zrazu hladáš racionálny základ, prečo sa neorientuješ tvojim heslom "ked sa nám niečo nezdá racionálne, pochopíme to neskor" ? Asi chápem, využívaš ten racionálny základ len vtedy ked sa ti to aktuálne hodí, dosť farizejské, nemyslíš ?
22 
 fotka
johnysheek  30. 8. 2022 19:34
@tomas55555 opat dokazujes, ze ti nic nehovori kontext a chapanie veci v ramci neho... vytrhavas slova, keby aspon veci, ale len slova, z viet a stavias si z nich zamok vlastnych predstav..

takze nie.. nechapes.. cokolvek si myslis, ze chapes.. nechapes to proste.. nemozes.. nemas na to kapacitu, ani snahu.. a mrzi ma, ale zjavne ani schopnosti ci danosti
23 
 fotka
tomas55555  30. 8. 2022 20:26
@johnysheek

Už 500tí tvoj komentár hodný tvojho intelektu = iba výkriky do tmy, bez kvapky rozmýšlania
24 
 fotka
johnysheek  30. 8. 2022 21:10
25 
 fotka
tomas55555  31. 8. 2022 11:21
@lostinthedark

"Zabil väčšinu druhov a potom ich pracne každý jeden vytváral zas až k človeku vs. nastavil to tak, aby sa druhy vyvíjali a prispôsobovali prostrediu a sem tam im tam hodil nejaký meteorit keď sa nudil, však veď oni to nejak dajú a prispôsobia sa. Akože mne jednoznačne ako sofistikovanejší prístup príde evolúcia, ale samozrejme ver čomu chceš."

Boh žiaden meteorit na dinosaury neposlal, takže sa nestalo žeby len tak z ničoho nič zo dna na den vyhubil 80% živočíchov.... o tom je krecionistická viera
26 
 fotka
lostinthedark  31. 8. 2022 14:57
@tomas55555 Meteorit nemeteorit, to nijak nevylučuje, že je to sofistikovanejšie.
Takže čo teda s nimi urobil? Či nikdy neexistovali?
27 
 fotka
tomas55555  31. 8. 2022 14:58
@lostinthedark

dinosaury existovali, avšak vymreli, prirodzeným pomalým sposobom. Po Adamovom hriechu začala na Zemi platiť evolúcia a smrť, a prežili len tí ktorí boli lepšie adaptovaní na prostredie
28 
 fotka
lostinthedark  31. 8. 2022 15:14
@tomas55555 Tak si vyber. Je evolúcia nezmysel a rozprávka alebo začala platiť po Adamovom hriechu?
29 
 fotka
tomas55555  31. 8. 2022 15:25
@lostinthedark

Pokial si si nevšimol, tak priamo v úvodnom príspevku som napísal

"No keby aj teoreticky mikroevolučné zmeny viedli k makroevolučným zmenám, to by ešte neznamenalo, že k makroevolúcii dochádzalo aj v dávnej minulosti. Dalo by sa totiž uvažovať, že evolúcia začala platiť až po Adamovom hriechu. To by teda znamenalo že pred Adamovým hriechom Boh stvoril všetky stvorenia stvorením bez evolúcie. Po Adamovom hriechu však prišla na svet smrť a tým pádom aj evolúcia. Stvorené zvieratá a človek boli vyhnaní z raja, a začali podliehať smrteľným evolučným zmenám."


Takže skús si nabudúce aj prečítať článok, a až potom hodnotiť... lebo ty si článok neprečítaš a hodnotíš.... a potom nečudo že nemáš páru o čom je reč, a dávaš otázky ktoré už boli zodpovedané
30 
 fotka
lostinthedark  31. 8. 2022 15:48
@tomas55555 Je pravda, že som to nečítal, ale v tom prípade máš zlý nadpis. Evolučná teória, pokiaľ viem, sa nijak nesnaží vyvrátiť existenciu Boha. Zvyšok toho, čo píšeš, je potom nekonzistentný s touto vetou. Buď je evolúcia rozprávka alebo platí po Adamovom hriechu. Načo sa ju potom snažíš vyvrátiť, vravíš o kreacionizme, keď nakoniec napíšeš, že platí, ale až po Adamovom hriechu? Kreacionizmus predsa odmieta evolúciu úplne.
31 
 fotka
tomas55555  31. 8. 2022 16:38
@lostinthedark

Evolúcia je rozprávka v zmysle evolucie v MINULOSTI, PRED ADAMOM,... netreba o tom napísať v nadpise, stačí si prečítať celý článok a človek pochopí....

Ja som sa snažil vyvrátiť iba evoluciu pred Adamovým hriechom. A ano, nie je to konzistentné s kreacionizmom, na druhej strane je viacej prúdov kreacionizmu, a moje chápanie evolúcie je len jeden z viacerých prúdov kreacionizmu, nie však ten hlavný...
To máš ako protestantizmus, máš hlavný prud, a potom máš malé vedlajšie prúdy
32 
 fotka
hellium  1. 9. 2022 14:41
Takže všetci ľudia sú potomkovia Adama a Evy?
Napíš svoj komentár