Včera som bola s kamarátkou na love. Svadobných šiat. Ešte aj teraz sa dokážem zasmiať a povedať, že je to "krejzy". Kedy sme sa sem dostali? Do salónov, kde nevstupujeme ako levice (ok, blbý príklad), ale ako ovečky s úškrnmi na tvárach a šťastným (možno naivným) výrazom. Vyberali sme svadobné šaty! KREJZY!

V poslednom svadobnom salóne som podotkla, že mne sa páčia tie smaragdovozelené (spoločenské šaty). Lenka ma "zotrela" tým, že kým sa budem vydávať ja, možno prídu do módy. Fajn, berie to realisticky.

Ale ona vyzerala ako Princezná a ja som bola šťastná aj za ňu. Bola to taká chvíľka, keď sa cynizmus trocha vytratil z ovzdušia a ja som sa mohla nadýchnuť (beloby a tylu a spodničiek). Trocha mi to pripadalo ako sen, z ktorého sa zobudíme alebo ako americký film, ktorý o chvíľu preruší 20-minútová reklama a ja stratím trpezlivosť a radšej si film stiahnem z ulozto. Krejzy.

Bolo to také "dospelácke" a také odlišné od vysokoškolských posedov v čajovni. Akoby som prepla z Disney Channel na National Geographic a bavilo ma to. Dobre, možno NG pre mladých, ale i tak. Ja sa už pár rokov nehnem z miesta alebo len minimálne, ale svet okolo mňa sa mení a všímam si to práve cez mojich ľudí. Naberá to spád, prechádzame z jedného pásma do druhého, nepríde nám vtipné, keď sa niektorá z nás potkne, ale keď vypúli oči nad výplatnou páskou, rozoberáme divadelné predstavenia a varíme si kafé v práci. Ako pôjde v svadobných šatách na záchod? Dostaneme inštrukcie? Svet si nasadil závoj, verte mi!

Nie, nechcem si ešte vyberať šaty na svadbu, ale.... pár sa so mnou už skamarátilo

 Úvaha
Komentuj
 fotka
peculiar  6. 2. 2014 19:38
mne pride samotna svadba strasne precenovana. akurat vcera sme sa bavili s priatelom, ze nam to pripada podobne ako promocie - akcia pre pribuznych a znamych /aspon ja som to tak mala; najlepsi pocit bol tesne po poslednej statnici, promocie som nijak zvlast neprezivala/.

kludne by som podpisala akykolvek papier, ze s nim budem do konca zivota, aj to poviem nahlas. kazdopadne je to pre mna intimna zalezitost tykajuca sa nas dvoch a nemam nejak potrebu vykrikovat to do sveta a vsetkym to dokazovat. ale chapem, ze je to tradicia a robi sa to tak. ako posvatny akt to velmi nevnimam. nemyslim si, ze laska ma byt o nejakom jednom okamihu. clovek by o tom hlavne mal byt sam vnutorne presvedceny.

cize ziadne biele saty ani 300 hosti. radsej maximalna diskretnost a jednoduchost.

ale zas nikomu to neberiem. ak ma z toho dobry pocit, preco nie len si myslim, ze hlavne pre niektore zeny to byva akasi podvedoma istota, ze si toho chlapa priputali, co bohuzial nebyva vzdy pravda.
 fotka
titusik  6. 2. 2014 19:46
@peculiar Rozumiem ti, každý má svoj názor a my sme toto v podstate ani neriešili. A dokonca ona je ten typ, čo to berie dosť prakticky. Nechce do toho vraziť veľa, veď je to len jeden deň a nemieni po tom rok živoriť. Obe sme učiteľky, takže peniaze 3x prepočítame Ale tie pocity si nás nejak vzali a zrejme na tom nie je nič zlé
 fotka
peculiar  6. 2. 2014 19:52
@titusik hej, je mi to jasne asi sa vo mne ozval hlboko zakoreneny odpor voci konvenciam
 fotka
myschka  7. 2. 2014 01:35
@1 plne suhlasim ! moja predstava svatby je tiež čisto formálna, skromná a hlavne RÝCHLA ! Ak pozveme dvadsať ľudí, bude to až-až.
Aj to na obrad, hostinu nech si spravia doma sami. Meh.

Ale šaty by som si predsalen obliekla biele. Takéto



 fotka
antifunebracka  7. 2. 2014 21:56
@peculiar mas nazory uplne ako ja! isto si aj ty super clovek ako ja!
 fotka
james98  7. 2. 2014 22:01
@antifunebracka Ešteže mám dobrú pamäť, niečo podobné si pred časom písal aj mne /: A áno, aj s týmto sa stotožňujem
 fotka
topanocka  7. 2. 2014 22:05
@peculiar presne nejde o to koľko si tam pozveš hostí ani o honosnosť či velkoleposť, ale podla mna je to pekné gesto ktrorým dokazuješ tomu druuhému že to myslíš s ním vážne a že ho v živote chceš, aspon by to tak malo byť
 fotka
antifunebracka  7. 2. 2014 22:44
@james98 ved ja si za tym stale stojim a tiez si na to pamatam a stale to plati ale zas nemoes byt jediny, s kym furt suhlasim
 fotka
luxie  7. 2. 2014 22:53
Ďakujem ti, mám po tomto blogu k slovu "krejzy" ešte väčšiu averziu.
10 
 fotka
titusik  7. 2. 2014 22:57
@luxie aj nabudúce.
11 
 fotka
james98  7. 2. 2014 23:01
@antifunebracka Nie som žiarlivý
12 
 fotka
peculiar  8. 2. 2014 10:39
@antifunebracka samozrejme ze som az mam pocit, ze dvoch takych ludi tato planeta ani neunesie...
13 
 fotka
luc.ka  8. 2. 2014 21:21
Napíš svoj komentár