Chlapi sa občas správajú ako ženské. Niečo ako "Ak nejde Katka, nejdem ani ja!" Dnes večer sedím doma, hoci 200 metrom odo mňa sa koná fašiangový bál. Pred 2 týždňami ma naň pozval kamarát, ktorý ma ráno vozí autom do práce. Je to môj bývalý spolužiak z gympla a veľmi dobrý kamarát môjho bratranca a všetci sme z rovnakej dediny. Povedal, že aj bratranec pôjde, môj ďalší bratranec, môj brat sa tiež pridal, zavoláme ešte aj ostatných a po rokoch sa zabavíme ako partia. Všetci radi tancujeme, rozumieme si, vyrastali sme spolu, takže sa to zdalo ako skvelý nápad. Ja som sa tešila obzvlášť, lebo som už dávno nebola na zábave a naozaj rada tancujem. Chcela som sa pekne obliecť, nahodiť štekle, kašľať na to, že vyzerám ako zápalka, proste si to užiť. Týždeň pred bálom som sa dozvedela, že bratranec s frajerkou nejdú. Keď som to povedala kamarátovi, zháčil sa. Snažila som sa to zachrániť, bolo mi tak trocha do plaču, lebo som mala zlú predtuchu. Povedala som mu, že môžeme zavolať jednu z mojich najlepších kamarátok, ktorá je zasnúbená s jeho dobrým priateľom. Sľúbil, že mu zavolá a spýta sa ho. O pár dní sme šli spolu do práce, cestovala s nami aj jedna holka z dediny. Pýtala sa nás, či ideme na zábavu a on suverénne povedal, že nie, bo nejde nikto s kým by si rozumel. Vtipné na tom je, že súčasne s ním som ja odpovedala, že ešte nevieme. Krása.

Sedím doma a som smutná. Kvôli tej zábave prišiel domov z Blavy môj druhý bratranec s priateľkou a jej kolegyňou s kolegom. Priateľka Francúzska, kolegyňa Španielka, kolega Holanďan. Prišli pozdraviť babku a nás, asi sme ich opili a holky sľúbili, že sa prídu pred ôsmou ukázať. Nedávno dorazila aj bratova kamarátka a vyzerala skvele. Vystresovaná, že meškala a že nevie dobre po anglicky, ale pekná a šťastná, že sa zabaví. A ja som celý týždeň (a hlavne celý dnešok) musela čeliť pripomienkam.

Nie je to nič veľké, ale naozaj sa cítim pod psa. Viem, že som si mohla zavolať niekoho iného, ale naozaj neviem koho. Tí, ktorých by som chcela, nie sú na východe. Je to ako nepodarený film niekde na začiatku, ktorý nemá pokračovanie. Asi musím niečo zmeniť a hlavne vypadnúť. Chýbajú mi priatelia, pri ktorých som sa takto nikdy necítila. Fuh, horší výlev v sobotu večer som asi ešte nenapísala.

 Záchod
Komentuj
 fotka
anzu  22. 2. 2014 21:15
Takéto situácie poznám pridobre :/ Človek si myslí, že dokelu, prečo je to tak ťažké, zohnať niekoho na obyčajnú akciu? Ale tak, nemôže ani všetko vyjsť.
 fotka
titusik  22. 2. 2014 21:26
@anzu nabudúce (dúfam, že žiadne nebude, ale pre istotu) sa pochlapím a vyseriem sa na dotyčného a urobím všetko preto, aby som netrčala doma. Inokedy mi to nevadí, ale toto mohla byť naozaj zábava. Mohla som sa pripiť a aj angličtina by mi šla lepšie
 fotka
grey  23. 2. 2014 01:50
mohla si sa skúsiť ozvať
 fotka
titusik  23. 2. 2014 16:14
@grey myslela som na teba. Veď si predsa povedal, že ti nie som ľahká! Ale asi som si ešte myslela, že sa to zmení a nebudem musieť vymýšľať plán B. Ale nemysli si, že to neľutujem
Napíš svoj komentár