Minule som bol na stanici. práve dorazil vlak, ale všeobecne bolo na stanici prázdno, rušňovodič oddychoval a rozprával sa s kolegami na okraji nástupišťa, neskôr sa k ným pridružil aj starší výpravca. Je jedno čo hovorili, ale ako som ich nejakých 10-15 minút pozoroval ostal som ohúrení tou náladou na pracovisku, ich vzájomnými vzťahmi.
Myslím, že toto by im mohlo závidieť kvantum iných ľudí, ktorým sa do práce chodiť nechce, či sú moc vyťažení, depresívni a podobne, aj keď zarábajú oveľa viac.
Totižto všimol som si ako sa rozprávali, ako stále žartovali a furt sa smiali, super nálada, pripomenulo mi to náladu, keď sme s kamarátmi a stále sa smejeme, proste super....a toto zažívať v práci...myslím že žiadny stres u nich neexistuje, majú krásnu prácu, prostredie a kolektív, a ak je tam stále tak veselo, tak do tej práce určite chodia s radosťou každodenne. práca je v podstate zmyslom živote, robiť niečo, ak je to niečo na čo sa človek teší a je tam šťastní, tak má vyhraté, a nemusí zarábať majland, ale je šťastný s tým čo má, a v tomto prípade toho nemá málo, hlavne po tej ľudskej stránke.
Môj blog je asi trocha nezrozumiteľní, chcel som len napísať, že musí byť krásne mať prácu, kde sa chodí s radosťou a je v nej veselo, a nemusí ísť o manažérov v oblekoch, že šťastie nie je len o extra vysokom plate za hrozne stresujúcu prácu, že dobrá nálada v nestresujúcej a oblúbenej práci je k nezaplateniu, keď si aj zoberieme fakt, že práca je pre mnohých jediné vytrhnutie zo stereotypu a veľa záleží od toho ako v nej je.....

 Úvaha
Komentuj
 fotka
zuzushiq  25. 8. 2009 21:15
čistá pravda kolektív urobí vela preto ma tak bavi pracovat
 fotka
teny555  25. 8. 2009 21:16
@1 turecké medy sú na svetovom trhu nenahraditelné
 fotka
yolis  25. 8. 2009 22:01
tá tvoja posadnutosť železnicami
 fotka
lesnamacicka  26. 8. 2009 14:24
Úplne s tebou súhlasím aj ja by som raz chcela takú prácu. Myslím tým takú, ktorú budem robiť preto, že ma bude napĺňať a nie pre kopu "prachov".
Napíš svoj komentár