Čakatelia na jazdu stoja v budove autoškoly na poschodí a sledujú netrpezlivo kedy, nevedno odkiaľ prifrčí červená autoškolová Fabia Combi.
Už je tu, vidieť v nej uja inštruktora, starší, opálenejší pán s väčším nosom a svojským výrazom.
Zväčša chodia jazdiť dvaja alebo aj traja, tak sa ujo opýta kto čaká na motorku a potom si už posadajú do auta, a vyráža sa.
Počas cesty sa ešte starý pýta, kto už kolko jazdil, na akú skupinu robí a podobne, asi o 10 minút sme v Lužiankach, pri dome majiteľa autoškoly, kde sú motorky odparkované.
Ujo zaparkuje Fábiu a pošle nás už pomaly k dráhe, je to taký malý hrbolatý okruh pri rieke, tam čakáme, rozprávame sa, a o pár minút starý prifrčí na motorke či už 50tke alebo 125ke, podla skupiny, na jazdách sú väčšinou kombinovaný frekventanti, takže, potom sa zas vráti pre ďalšiu , ale ten dom je naozaj len pár metrov.
Keď niekto robí na 50tku a už mu ju ujo ako prvú priviezol tak už sa môže (samozrejme bez prilby) voziť kam chce, chodíme asi 700 metrov do zadu do nedohľadna po poľnej ceste, k tomu okruhu, kde čakajú tí čo nás striedajú aj inštruktor sa vraciame vždy tou isto cesto , dokopy asi 1, 5 km, ale inštruktor na nás už po asi 100 metroch nevidí a očividne je mu to jedno.

A tak sa buď striedame, alebo máme teda každý svoju ak sme na rôzne skupiny, tým lepšie, a vozíme sa.
A ujo si lahne do trávy, zavrie oči, a chrápe, alebo odíde za obzor a telefonuje, alebo sa prechádza občas sa vyzlečie do pol pása, alebo až do treniek, ak je moc teplo, . Jednoducho nesleduje čo sa deje.
Proste takto tam asi 45 minút leňoší, váľa sa v tráve, cucá steblá, a tak, občas sa trochu rozkrikuje keď niekto spraví niečo zle, ale to len pri prvých jazdách zväčša, aj to len na tom malom okruhu, alebo pri pohýnaní sa potom mu motorku dáme, on ju zavezie do garáže, mi ideme pomaly k autu, a vezie nás k autoškole do mesta, to je koniec.

A on tam zase zoberie ďalších, a zas sa to opakuje, a potom zas a zas, a to je jeho práca, odviezť na aute tam a naspäť frekventantov autoškoly, vytiahnuť a potom uložiť motorky, prípadne doliať benzín, a poopravovať ich..........

 Skutočný príbeh
Komentuj
 fotka
mernose  9. 6. 2009 12:20
tak potom je to pekný debil, v autoškole má inštruktor sedieť na motorke pri všetkých jazdách za tebou, nielen na cvičisku, ale aj pri jazdách v meste...

navyše by mal byť prvým človekom, ktorý dbá na nosenie prilby, alebo aj rukavíc a iných ochranných prostriedkov, ktoré sú na motorke životne dôležité... pretože motorka nie je auto, tu môže byť aj menšia nehoda fatálna...

a inštruktor, ktorí sa venuje viacerým motorkárom naraz musí byť iný frajer...
 fotka
leiasolo  9. 6. 2009 14:47
Jeden motorkár mi poslednú dobu vrcholne lezie na nervy! Každý deň sa aspoň raz preženie po našej ulici (a inde tiež)a naschvál pridáva aby si ho každý všimol alebo čo... Nejaký brzdoško čo sa asi cíti byť dôležitý.

Minule ho aj polícia naháňala. Dúfam, že ho chytili.
 fotka
johnysheek  9. 6. 2009 17:13
@mernose suhlasim s tebou.. je to smutne ak to robi

@leiasolo no raz si ho mozno niekto vsimne az privelmi, a mozno sa dotycny neudrzi na motorke a uz sa prehanat nebude..

ale nic zle mu neprajem, len aby dostal rozum
 fotka
bluepanter  9. 6. 2009 18:40
Čo si čakal?

toto je realita, u nás platí, že autoškola nie je na naučenie sa jazdiť, ale je to len formalita. A ak chceš vodičák, tak musíš vedieť jazdiť ešte pred autoškolou
Napíš svoj komentár