Pred aprílom 1954, tu bola spoločná, všeobecná viera, pretože sa o to ľudia pokúšali znova a znova a znova, a stále zlyhávali. Táto viera hovorila o tom, že človek nie je fyzický schopný, prekonať 4 minútovú bariéru, že nemohol zabehnúť míľu, za menej ako 4 minúty. Keď sa im niečo stalo, tak verili, že to tak má byť. Takto to vždy bolo... a nemohli vidieť tú možnosť, že by to mohlo byť inak. Prišiel Roger Bannister ... prelomil 4 minútovou bariéru! Od tej chvíle, až do dneška cez 20 000 ľudí to tiež zvládlo... vrátane stredoškolákov!
Dvadsať tisíc ľudí! Čo sa zmenilo? Poviem Vám čo sa stalo keď sa postavili na trať:
Vedeli, že už to niekto dokázal pred nimi! A pretože vedeli, že sa to už stalo, bola tu nová viera!
O tejto bariére, ktorá bola "neprekonateľná". A tých dvadsať tisíc ľudí, sa rozbehli do závodu veriac, uvedomujúc si toho, že to niekto už dokázal. Že je to možné, že to môžu dokázať.
Keď sa niečí sen, mohol stať realitou, tak sa aj TVOJ sen môže stať realitou.
Zrak a myseľ... zrak súdi podľa toho čo vidí... súdi podľa vzhľadu... ale myseľ je to, ako si vyložíme to čo vidíme.
Jeden muž povedal, "Je to nemožné, je koniec, už nemôžem! Nedokážem to, nezvládnem to!" a vzdal sa! "Čelil som odmietnutiu znova a znova, už ďalej nejdem! Nie je tu žiadna práca!"
Ale iný muž cítil napriek slovu "nie" a odmietaniu, napriek tomu, ako je ekonomika zlá, napriek tomu, čo hovoria noviny... že to možné je. Že "niekto, niekde, mi dá prácu". Pokračoval ďalej! Myslel na to, že je to možné. A hádajte čo dámy a páni? To je to, čo musíme urobiť s našimi snami. Pretože každému z nás sa v živote dejú veci, ktoré nemôžeme nikdy predvídať. A niekoľkokrát, keď sa to stane, sa chceme vzdať!
Jednoducho to nejde. Je ťažké žiť. Život je ťažký...je to ťažké, keď je ti 49 a v práci si pracoval 17 rokov... prídu za tebou, povedia ti že si skončil a dajú ti týždenné odstupné. A musíš začať znova od začiatku. Je ťažké zvládať tie tragédie života. Je to ťažké... Keď na niečom drieš a dávaš do toho všetko čo máš... a nefunguje to. Stratíš svoje peniaze a peniaze iných ľudí. Vieš čo som zistil? Keď drieš na svojom sne, niekto povie: "čím ťažšia je bitka, tým sladšie je VÍŤAZSTVO!"
Je to dobré pre všetkých - prečo? Pozri... tým kým sa staneš pri tom, je oveľa dôležitejšie ako ten sen! Je to oveľa dôležitejšie!
Druh človeka, ktorým sa staneš, charakter ktorý si vybuduješ, odvaha ktorú rozvinieš a viera, ktorú prejavuješ! je to niečo ako... keď vstaneš, pozrieš sa na seba do zrkadla a si iný druh človeka, máš rozdielny druh ducha. Musíš mať ten druh odvahy, ten typ rozhodnutia, ak chceš aby sa to stalo.
To si ty. Musíš prevziať osobnú zodpovednosť, aby si to dokázal. Musíš mať vieru! Musíš veriť sám v SEBA! Musíš veriť SVOJÍM schopnostiam, musíš veriť vo svoju službu, svoju spoločnosť, svoje nápady!
Nespochybniteľne! Musíš mať vieru, a tá viera ti dá trpezlivosť! Ale to sa nestane tak rýchlo, ako by si chcel, aby sa to stalo! Je to tvoj sen a ak chceš aby sa ti splnil, vstaň a splň ho! Ak chceš, aby sa to stalo povstaň a bojuj! Vyzývam ťa, aby si nešiel spať! Vyzývam ťa aby si vstal! A vyzývam ťa aby si prenasledoval svoje sny! Je možné že môžeš vyhrať! Čokoľvek sa ti postaví do cesty, neutekaj od toho. Neskúšaj uhnúť, ako to robia iní... bež tomu naproti! Chceš aby sa tvoje sny stali skutočnosťou? Musíš zostať sústredený! Niektorí sa radšej pomstia, než aby išli ďalej! Musíš sa sústrediť na to, kam chceš ísť! Ver!
Musím veriť tomu, že keď sú veci zlé, môžem ich zmeniť.

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár