Neviem, čo je to za sen, ktorý máš.
Nezaujíma ma, aké sklamanie budeš musieť zažiť počas toho, ako budeš pracovať na dosiahnutí tohto sna. Ale ten sen, ktorý máš v tvojej mysli ver tomu, že sa dá uskutočniť!

To ale už niektorí z nás vedia. Že je to ťažké, nie je to ľahké. Je ťažké zmeniť svoj život. Keďže v procese na dosiahnutie svojich snov, si zapríčiníš množstvo sklamaní, veľa neúspechov, veľa bolesti. Budú chvíle, kedy budeš o sebe pochybovať. Povieš si: „Bože, prečo, prečo sa toto deje práve mne? Ja sa len snažím postarať o moje deti a moju matku, neskúšam nikoho okradnúť ani zabiť. Ako sa to môže diať práve mne?“ Ak si už zažil nejaké ťažkosti, nevzdávaj sa svojho sna. Ťažké časy prídu, ale tie neprídu aby zostali, ale prídu aby pominuli! Vznešenosť, nie je nádherná, ezoterická, iluzionistická božská vlastnosť, ktorú spoznajú iba tí výnimoční z pomedzi nás. Je to niečo, čo skutočne existuje vo všetkých z nás. Je veľmi dôležité, aby si veril, že ty si ten pravý.

Väčšina ľudí si zakladá rodinu, zarába na živobytie a potom zomiera. Prestávajú rásť, prestávajú na sebe pracovať, prestávajú sa rozširovať, prestávajú posúvať samých seba vpred. Potom sa tiež množstvo ľudí sťažuje, ale nechcú spraviť nič ohľadne ich situácie. A väčšina ľudí nepracuje na svojich snoch, vieš prečo? Niekto kvôli strachu, strachu zo zlyhania, "Čo ak veci nebudú fungovať ako majú?“, a strach z úspechu, "Čo ak budú fungovať a ja to nebudem zvládať?". To nie sú tí, čo by riskovali. Strávil si tak veľa času s inými ľuďmi, strávil si tak veľa času snažením sa, aby ťa mali ľudia radi, poznáš iných ľudí viac, než poznáš sám seba, pozorne ich skúmaš, poznáš ich, chceš chodiť von ako oni, chceš byť presne ako oni. A vieš čo? Investoval si do nich toľko času, že nevieš kto si. Vyzývam ťa aby si bol nejaký čas osamote. Je nutné, aby si tých chudákov dostal zo svojho života, pokiaľ chceš žiť svoj sen.

Ale pre ľudí, ktorí bežia v ústrety svojim snom, pre nich má život špeciálny význam. Keď sa staneš tou "správnou osobou", to čo začneš robiť je, že sa budeš separovať od iných ľudí, začneš byť jedinečný, pokiaľ budeš nasledovať ostatných ľudí, pokiaľ budeš "imitátor", nikdy nebudeš najlepším "imitátorom" na svete, ale budeš najlepším akým môžeš byť ak budeš tým v čo si bol predurčený. Vyzývam ťa, aby si si určil svoju hodnotu. Tak aby to nikto nevidel, tak aby sa nikto k tebe nepridal, tak aby nikto nemal tú víziu... je nevyhnutné vedieť, že si nezvyčajný jedinec. Je nevyhnutné, aby si sa spoznal s ľuďmi a priťahoval ľudí do tvojho biznisu, ktorí sú hladní po úspechu! Ľudí čo sú nezastaviteľní a neodôvodňujú všetko, ľudí čo vykonávajú zmenu, aby žili život taký aký je a tých čo chcú viac! Ľudí čo žijú svoje sny na strane víťazov. Ľudia čo žijú svoje sny sú tí, ktorí vedia že ak sa má niečo stať, tak je to iba na nich. Ak chceš byť úspešnejší, ak chceš mať a robiť veci, ktoré si predtým nikdy nerobil, žiadam ťa, aby si do seba investoval! Názor niekoho na teba sa nemusí stať realitou. Nemusíš žiť život ako obeť. A napriek tomu, že čelíš sklamaniam, musíš vo svojom vnútri vedieť:

„Ja to môžem dokázať, aj keď to nikto iný vo mne nevidí, ja to musím vidieť sám pre seba. Toto je niečo v čo verím a som ochotný pre to zomrieť. Bodka. Nezáleží na tom, aké zlé to je, alebo aké to bude, Ja to dokážem! Chcem reprezentovať myšlienky. Chcem reprezentovať možnosti.“

Práve teraz chceš postúpiť o úroveň vyššie. Chceš byť politik, inžinier, hasič, doktor, je to jedno. Počúvaj ma: Nemôžeš sa dostať na tú úroveň. Nemôžeš sa dostať na tú úroveň, na ktorej chceš byť, pokiaľ nezačneš investovať do svojej mysle. Nečítaš knihy. Vyzývam ťa, aby si išiel na konferenciu. Vyzývam ťa investovať čas! Vyzývam ťa byť osamote! Vyzývam ťa, aby si obetoval hodinu času, aby si spoznal samého seba. Keď sa staneš tým, kým si, keď sa staneš osobou, akou si bol stvorený, staneš sa tým, akým si bol predurčený byť. keď sa staneš samostatným. To čo spravíš bude: začneš sa separovať od ostatných ľudí. Vyzývam ťa, aby si sa dostal na miesto, kde ťa ľudia nebudú mať radi alebo ťa už ani nebudú vôbec trápiť. Prečo? Pretože ťa nemusí zaujímať, aby si ich robil šťastnými. Pretože sa snažíš rásť, snažíš sa o vyšší level.

Potrebujem, aby si investoval do svojej mysle. Ak trváš na svojom sne. Ak trváš na svojich cieľoch. Ale ešte si nič pre to nespravil. LEN SPRAV PRVÝ KROK! Tvojich rodičov môžeš spraviť hrdými, môžeš spraviť hrdú tvoju školu, osloviť milióny ľudských životov a svet nikdy nebude rovnaký, pretože si išiel touto cestou. Nedovoľ nikomu ukradnúť tvoj sen! Po tom, ako sa stretnem s odmietnutím a s „NIE“, alebo mám stretnutie a nikto sa neukáže, alebo niekto povie, že sa na neho môžem spoľahnúť a nechá ma v štichu.

Čo keby si mal ten druh postoja, ktorý spôsobuje opätovné odmietnutie, nikto ti neverí, si stratený znova a znova a znova! Strácaš nádej, ale ty sa pozeráš na tvoj sen, prehodnocuješ si ho každý deň a vravíš si: NIE JE KONIEC, POKIAĽ NEVYHRÁM! Môžeš žiť svoj sen!

 Úvaha
Komentuj
Napíš svoj komentár