Počas roku 2014 vedci spustili projekt pod názvom “SKRATKA“, ktorý sa zaoberal teóriou portálov. Snažili sa o vytvorenie stabilného portálu na planétu vzdialenú 20 svetelných rokov, ktorá je podobná zemi. Glies 581g. Avšak pokus bol neúspešný. Portál bol síce stabilný ale prechodný bol len z jednej strany. Na rovinu povedané portál bol funkčný a stabilný len pri prechode na Glies. Pri opačnom prechode sa okamžite zrúti a nikto nevie čo by sa mohlo stať.

18:48 stredoeurópskeho času. Posádka Destiny bola usadená na svojich miestach a pripravená na štart. Z reproduktora zaznelo odpočítavanie. Desať sekúnd a ukazovateľ náboju usmerňovača bol už takmer na 100%. Päť sekúnd a udržovacie pole bolo stabilné, lokalita výstupu bola zameraná s maximálnou odchýlkou 0° 22‘.
Zrazu sa posádke Destiny naskytol pohľad, ktorý bol až nadpozemsky krásny. Zhruba 10 metrov od lode sa vytvorila kruhová stena slabo modrej farby a uprostred nej sa pomaly zväčšoval obraz akejsi pustatiny. Keď už bola Destiny pripravená na spustenie do portálu zrazu sa stalo niečo čo nikto nečakal.

Zvláštne stvorenie sa objavilo na planine a rozbehlo sa priamo do portálu. Vbehlo dnu no na druhej strane sa neobjavilo. Ozvala sa mohutná rana a z portálu vytryskol prúd nestabilnej energie, ktorý pohltil Destiny aj s posádkou. Portál sa uzavrel, no to čo nasledovalo nemohol nikto zvrátiť. Celú noc prichádzali hlásenia z celého sveta, že videli divné tvory ktoré na nich útočili a dokonca aj zabíjali.

Ľudstvo sa zabarikádovalo v mestách a ohraničili ich. Vzniklo nové vojsko ochrany ktoré lovilo tieto monštrá a strážili okraje miest pred útokmi.
Táto kniha je príbeh 24 ročného chlapca Kamerona Bendyho, ktorý sa pridal do tejto armády aby pomohol v boji s týmito stvoreniami. Bol priradený k podpornej jednotke, ktorá poskytovala vojsko do jednotiek v ktorých to bolo treba. Takýchto oddielov bolo dosť veľa.


Tak čo? Chceli by ste sa dozvedieť viac o knihe? Napíšte my mail na wojager596@azet.sk ... alebo stačí keď ohodnotíte tento blog pár hviezdičkami

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár