Tak dneska už druhá úvaha. Tentokrát kratšia a takisto aj podla literárnych bla bla bla to nie je úvaha


Každé dieťa, ktoré sa narodí je výnimočné a časom keď sa vyvíja jeho autorita prostredníctvom výchovy tak sa stáva ešte jedinečnejšie.
Veľa ľudí sa však „opičí“ po svojom idole. Či už spevák, herec alebo športovec. Chcú byť vo všetkom rovnaký. Oblečenie, pózy, účesy. Niekde som počul príslovie: „Nechoď tam kde už niekto bol pred tebou ale choď tam kde ešte nikto nebol aby tam druhý videli len odtlačky tvojich nôh.“
Prečo je také ťažké ostať sám sebou? Mňa sa nepýtajte. Mám na to svojho dobrého kamaráta Pána Psychológa.
Pozrieme sa teda na tú otázku. Je to spôsobené tým, že človek si pripadá menej cenení zatiaľ čo jeho idol je obliehaní hordami fanúšikov. Zaručene by chcel dosiahnuť to čo on ale ľudia sú v dnešnej dobe leniví už natoľko, že sa im nechce hľadať svoju vlastnú cestu a preto opakujú po svojich idoloch .
Ďakujem za rozobratie tejto otázky.
Sú však rozdiely v takýchto veciach. Je rozdiel mať niekoho ako vzor a po niekom opakovať každé jeho gesto alebo čo práve povedal.
Ako vraví tatko Rytmus: „Som zabil starý!“. Rozdiel je tu ten, že si môžem v pohode povedať: „Chcem byť úspešní ako Rytmus a nahrať vlastný album aby ma ľudia uznávali.“. Treba si však vymyslieť niečo originálne. Ľudia by si mali uvedomiť, že už nie je komunizmus a že ľudia si konečne môžu dovoliť vytrčiť ušká zo zástupu ľudí. Spraviť niečo originálne, kreatívne. Nemusíte to spraviť pred divákmi. Skúste napríklad poslať svojej polovičke zamilovanú SMS, ktorú sami vymyslíte. Je to kreatívne a už len to vás spraví v jej očiach jedinečnejším ako keď budete ostrihaný ako jeden nemenovaní spevák. A moje motto znie: Radšej budem najhorší originál seba samého ako najlepšia kópia niekoho iného.

 Blog
Komentuj
 fotka
veroniques  13. 4. 2012 22:19
Posledná veta geniálna
 fotka
etelnair  13. 4. 2012 22:26
dvojicky si povedia len DAMN
Napíš svoj komentár