Ahoj,

už je to nejaká doba, že?
Neboj sa, nechystám sa prísť, len som Ti chcel napísať. Naposledy. Toto bude môj posledný list, sľubujem. Potom sa už nikdy viac neozvem, niet prečo, všetko Ti totiž napíšem sem.

Viem, že nechceš, aby som sa k Tebe viac približoval. Moja prítomnosť Ťa vždy rozruší a ja som si sľúbil, že už Ti nikdy viac neublížim. I keby to znamenalo, že už Ťa nikdy neuvidím a nikdy neobjímem a nezovriem v náručí. Sľubujem, že urobím všetko preto, aby si mi odpustila. Ale to všetko asi nestačí, že? Nie teraz.

Už je príliš neskoro, tak príliš neskoro, na zachránenie nášho vzťahu. Už je asi len slovom.
Rád by som Ťa navštívil a porozprával sa s Tebou osobne. Ale ako Ťa poznám, nedovolila by si to. Keby som sa zjavil na prahu a zazvonil, zatresla by si mi dvere pred nosom. Čoby. Ty by si mi ani neotvorila. Boh vie, že Ti to nezazlievam.

Bola si vždy tvrdohlavá. Mrzí ma, že kvôli mne si prestala dôverovať ľuďom, lebo na svete je veľa nádherných ľudí, ktorí Ti za tú dôveru stoja. Neboj sa ľudí. Neublížia Ti. Nie sú ako ja. A ak by aj boli zlí, už si veľká a vieš sa ubrániť. Si silná. Silnejšia ako ja, silnejšia ako ktokoľvek, kto má zlé spráchnivené srdce rozleptané zlosťou a nevďačnosťou.
Nevšímaj si hlúpych, ktorí tvrdia, že si zlý človek. Nepoznajú Ťa. Ja viem, že neubližuješ a ani nikdy nebudeš. Je to jedna z vecí, ktoré som ťa nechtiac, ale dokonale naučil.

Nebuď smutná. Keby som mohol vymazať spomienky na mňa, urobil by som to. I keby si nevedela kto som a ako veľmi som Ťa mal rád. Myslím, že by sa Ti žilo ľahšie, keby som pre Teba neexistoval. Keby som bol pre Teba len cudzím človekom a nemá tvár v pouličnom dave.
Ak môžeš, ak by Ti to pomohlo, zabudni na mňa. Nenahnevám sa. Nemám na to právo.

Chápem. Nebol som na Teba dobrý. Viac než to. Bol som zlý.

Ale chcem, aby si čosi vedela.
Nie je pravda, že Ťa nenávidím. Vravel som to často, to áno, ale nie je to pravda. A dúfam, že si tomu nikdy, ani len na jednu sekundu, neuverila. Ľudia v afekte občas hovoria veci, ktoré nemyslia vážne. Toto je jedna z mnohých. Nebola pravdivá, nech už som ju hovoril akokoľvek vážne.
Viem však, že Ty si to myslela vážne a o to viac ma to mrzí.

Mohla by si mi niekedy odpustiť?
Viem, že nie.

Nebola to Tvoja vina. To ja som zlyhal. Ty za nič nemôžeš a nemusíš mať výčitky, že to čo sa stalo, patrí pod Tvoju zodpovednosť. Nevyčítaj si, že si. Nevyčítaj si, že si neurobila viac. Nemohla si.
Nikdy si nemala byť toho súčasťou a mrzí ma to. To všetko. Od počiatku až po koniec. Mrzí ma, čím si si prešla a čo všetko si si musela pri mne vytrpieť.
Nemalo to tak byť.

Nikdy som nechcel, aby to takto skončilo. Nikdy som nechcel o Teba prísť.

Dúfam, že si teraz šťastná. Som rád, že si to takto zvládla. Už som Ti hovoril, že si silná? Lebo si. A nikdy nedovoľ, aby si uverila niečomu inému. Lebo si, si, si, si.
Skús veriť sama sebe. Dosiaľ si sa nemýlila.

Mám ťa rád.

(autor nepodpísaný)

 Blog
Komentuj
 fotka
hawran  22. 4. 2013 21:09
Mau.
 fotka
skippik  22. 4. 2013 21:12
Krásne.
 fotka
dadenka  22. 4. 2013 21:15
hmm krásne
 fotka
stenatko  22. 4. 2013 21:16
@skippik @dadenka ďakujem
 fotka
18miki18  22. 4. 2013 21:22
Hmm.
 fotka
l1me  22. 4. 2013 21:37
ou wow...
 fotka
aero  23. 4. 2013 12:47
iba keby .. mi toto napíše, by som odpustila, ale iba odpustila.
 fotka
faktdivnykvietok  23. 4. 2013 18:33
krásne...
 fotka
willbebetter  23. 4. 2013 19:25
never came and won´t come.



"learn to accept an apology you´ve never got."
10 
 fotka
onaj123  23. 4. 2013 20:14
Vidíš básne krajšie píšeš ako máš vedomosti o pštrosoch páči sa mito !
Napíš svoj komentár