Najprv Danae, potom Európa, neskôr Semelé, Alkména zarovno s nimi a potom sa ten nenažraný kanec pustil i do Lédy.


Čo je to láska?

Je to struna na gitare, ktorú si prehýbaš a zvučíš podľa svojej vôle, alebo je to plachý náčrt pouličného maliara, ktorý naniesol nežnú tvár svojej slečny pár nánosmi maliarskej štetky na zošúverený pergamen? Ale to je leda tak umenie. To je iná láska.

Kde je láska ukrytá?

V plechovke od fanty, ktorú pokrkvanú a špinavú nechali uprostred ulice, nech si na ňu sadajú azúrové a smaragdové muchy? Ak sa pozriem do vnútra plechovky cez ten malý otvor na vrchu, uvidím niečo? Leda tak plechové dno a kandizovanú cukornatú pomarančovú šťavu.

Dá sa láska chytiť?

Do zaváracieho pohára od babičkiných uhoriek, hermeticky zazátkovaná, bez prístupu vzduchu a slnečného žiarenia? Dá sa nosiť vo vrecku od bundy, alebo zavesená na kľúčenke pri trieštení troch kľúčoch od bytu a jedného od školskej skrinky? Leda tak vo sne, smíšku.

Vynájdu sa pilulky obsahujúce lásku?

Hlavné liečivo jedna celá dva gramu lásky, tri gramy ľudského šťastia, jeden mužský chlp, výťažok zo ženského posexuálneho potu, progesterón, estrogén, za hrśtka endorfínov, extrakt z lesknúco sa šťastných očí a to všetko vylúhované za splnu mesiaca v esencií zázvoru a iného afrodiziaka? Pilulka obsahujúca stopy plesní a kôrovcov? Leda tak, ak sa farmaceutickej spoločnosti zmocní vatovo sladká Evitapress.

Ako vyzerá láska?

Je to tá najnádhernejšia pódiová modelka s rukavičkami od Coco Chanel, šatmi zvrásnenými od kvetnatého hippies, s tetovaním peace and love nad prsníkom a kozačkami nad kotníky, či je to ten nechutný pižmovo páchnuci bezdomovec, pozerajúci na nás s ostrašujúcimi žltačkovými očami a polámanými čiernymi nechtami? Leda je to ten dohárajúci špak od camelky na zemi. Fuj, ďaľšie cigaretové klišé!

Má rada láska klišé?

Sedí na hŕbe kníh od Rosamunde Pilcherovej ako na tróne, hojdá nohami vo vzduchu a bláznivo sa pri tom smeje na ľudskej bizarnosti? Číta Nicholasa Sparksa a sleduje Šeheredzádu o ôsmej večer na markíze? Smeje sa, plače, alebo jednoducho to ľuďom dopraje? Leda ak vôbec existuje.

A Léda rozostrela labutie krídla a odletela si džavotať na Olymp. Od Dia teraz vymáha výživné na Helenu.

 Blog
Komentuj
 fotka
lenuska175  13. 5. 2011 18:03
Klišé, neklišé.

Zbožňujem čítať ťa.
 fotka
omnia  14. 5. 2011 09:12
dobréee
Napíš svoj komentár