Zo sna zacítila teplý dych na svojom krku.
„Och, Gina zlez z tej postele.“ Jej slová nasledovalo žuchnutie Giny na podlahu. Na hodinkách, pri posteli svietilo 7:15. Kde sú tie časy, keď som vyspávala do 12-tej. Vstala z postele a vykukla von oknom. Celá ulica bola zasnežená. Neznášala zimu, prebúdzala v nej priveľa spomienok z jej minulosti a hlavne spomienok na Olivera. Dnes to boli presne 3 mesiace, kedy ho videla naposledy. Ak neráta ten moment, keď ho s plným košíkom zazrela pred mesiacom, ako si vykračuje s nejakou blondínou o uličku ďalej. Najskôr bol doma na sviatky. Ani netreba vravieť, že v ten večer jedla len suchý chlieb, lebo celý nákup nechala v obchode tam, kde stála a utekala von. Nevedela či to bolo milenka, sesternica či známa ale nedokázala by vidieť ako bozkáva inú. Ne to ešte nebola pripravená, ani z ďaleka.

Z myšlienok ju vyrušilo zvonenie. No jasne Lucy, kto iný.
„Lucy, čo blázniš volať mi o takejto hodine?“- naoko nazlostene povedala Sue.
„Ale prosím Ťa viem, že nespíš. Počúvaj mám plán. Dnes večer ideme žiť. Budem u Teba o deviatej láskavo nech si nachystaná! “- zavelila Lucy.
„Lucyyyy, mne sa nechce nikde ísť mám nejakú robotu...“-zaklamala.
„Sue, netrep hlúposti! Je piatok! Akú už len môžeš mať robotu? Sedieť pri filme a trýzniť sa spomienkami na Olivera? Památaš si čo Ti povedal! Rob čo chceš, spi s kým chceš! Už spolu proste nechodíte, tak sa na neho vykašli nestojí Ti za to. Viem, že Ťa to trápi, no vysedávaním a premýšlaním, čo by bolo ak, Ti nijako nepomôže,“ rozčúlila sa Lucy.
„Ale kdeže vôbec na neho už nemyslím, je mi ukradnutý, naozaj,“ klamala ďalej Sue.
„Môžeš hrať divadlo na koho chceš poznám Ťa už skoro 20 rokov. Vieš dobre, že toho viem o Tebe viac než si sama priznáš.“
„Ale Lucy nepreháňaj, čo také vieš čo ja nie?“ zadivila sa Sue.
„Že Ťa Oliver zlomil najviac zo všetkých chlapov či kamarátov. Že v Tebe naštŕbil kompletne sebavedomie a myslíš, že si nezaslúžiš byť ľúbená. Že by si mu tú bolesť najradšej celú nejako vrátila ale nie si taká zákerná a v kútiku si myslíš, že si si to zaslúžila. Čo je totálna hlúposť. Každá žena za život stretne jedného hajzla bez chrbtovej kosti. Keď má také šťastie ako ja tak aj viacej.“ Ach Lucy, tá, že by raz nevidela až do môjho žalúdka.
„Ok, ok. Mýliš sa ale von pôjdem, nejak si tú robotu zariadim. Ale musím už končiť, lebo Gina na mňa začína potmehútsky zazerať,“ odpovedala zarazená Sue.
„Jasné choď, nech Ti náhodou niečo neočúra. Vidíme sa večer, Ty jedna robota.“- povedala a položila.
Sue sa pozrela do veselých hnedých očí: „Tak poď Krásavica vybehneme do toho hnusného snehu.“

Po byte sa rozliehalo zúrive zvonenie. „Už bežím!“- kričala Sue s uterákom na hlave bežiac k dverám.
„Ahoj ochechuľa!“-vletela Lucy do izby ako výchor so šampusom v ruke.
„Lucy veď je ešte len pol!“-zamračila sa.
„Hej ja viem,“-uškrnula sa Lucy-„no bála som sa, že to zase na poslednú chvíľu odvoláš. A plus som doniesla šampus pre lepší štart,“ uškrnula sa Lucy.
„Tak fajn, vieš kde sú poháre. Idem si vyfúkať vlasy.“
„Vyfúkaj si ich poriadne, dnes začne lov.“- zasmiala sa.
„Čo začne???“
„No lov, musím Ťa dostať zase do hry. Pozri Oliver je späť v Rakúsku. Stretnúť ho nestretneš. A treba Ti už aj poriadneho chlapa, aby Ti pozametal pavučinky.“-smiala sa Lucy ďalej.
„Lucy, nie je to skoro? Veď som s ním chodila 3 roky. A ubehli ešte len 3 mesiace.“
„Áno chodila si s ním 3 strašné roky, plné hádok, výčitok a nervou. Plus za tie tri mesiace si tak schudla, že lepšiu postavu už mať nebudeš a chlapy sa na Teba pohrnú ako včely na med.“ Zase raz mala pravdu, pomyslela si Lucy. Za tri mesiace schudla 10 kíl. Tých vysnených 52 kíl mala naposledy v prvom ročníku na Gymnáziu. A aj, keď sa to snažila nevšímať, chlapi sa za ňou začali dosť obzerať.
„Tak dobre teda. Dnes pôjdeme na lov ale dopredu vravím, že dnes chcem len flirtovať nič vážne ok? Žiadne čísla, žiadne mená!“
Lucy dala ruku na srdce :„Sľubujem, jedine ak Ty budeš chcieť, ja iniciátor nebudem.“
„Neverím Ti ale dobre,“ uškrnula sa Sue a podali si ruku.

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár