Odpratala som si kreslo. Aby som konečne mala kde sedieť. Problém nastal, keď sa vrátila domov sestra. "A kde akože podľa teba teraz mám mať kabelky?" Znudene som jej odpovedala, že na kresle určite nie. Zaštekala na mňa, nech jej teda vypracem skrinku. Zaškúlila som na skriňu plnú kníh, vlastne takú malú knižničku a zamyslela som sa, prečo by mali sestrine kabelky nahradiť dobrú stovku, ak nie dve, kníh.

Sestra má milión päť kabeliek, a stále si kupuje ďalšie. Má ich na kresle v našej izbe (teda odtiaľ som ich odpratala), v obývačke na gauči, na kuchynskej lavici, všade samé kabelky. A v taburetke odložené ďalšie, ktoré sú zrejme mimo sezóny. Ja nemám kabelku žiadnu. Mám jednu malú kapsičku, a zopár ruksakov, nenápadne uskladnených na vysokej skrini. Neviem pochopiť tú jej mániu. Samozrejme má aj veľa topánok, ja mám číny, kanady a botasky. Toď všio. Ale jej počet topánok mi nevadí, ale tie kabelky....

Načo sú ženám toľké kabelky? Pochopím počet kabeliek tak päť na jednu ženu. Možno jednu malú na mobil a peňaženku, dajme tomu čiernu, elegantnú, to si môže zobrať ku všetkému. A jednu takú veľkú, do ktorej sa vojde všetko to, čo mne do ruksaku. Tá by mohla byť snáď dáka farebná. Ale načo je tých ďalších 18? Nechápem.

Kabelky zaberajú množstvo životného priestoru, duplom ak sú po okraj naplnené všetkým možným aj nemožným. Človek si nemá doma kde sadnúť, pretože mu miesto obsadia kabelky. Ak si daný človek dovolí presunúť jednu kabelku z gauča k druhej kabelke na kreslo, má veľký prúser (lebo čo ak sa tie dve kabelky nemajú rady).

A preto sa pýtam: ako vyriešiť problém premnožených kabeliek? Bojím sa, že o chvíľu sa nasťahujú aj do mojej postele =/ Mala by som riešenie, spáliť ich všetky do jednej, ale to by som asi bola vyhostená z domu a vydedená....

....fuck of kabelky.... raz ma dostanú do hrobu

 Blog
Komentuj
Napíš svoj komentár