Alebo ako pozerať "horror"

Berte to niečo ako recenziu. (na film Antichrist od Triera)

Famózni päťhviezdičkári mi spravili slinu na film, ktorý bol delený na také 3 časti. Dopredu uvádzam, že som ho nevidela komplet, ale preklikávala po niekoľko sekúnd ďalej a ďalej, aby som to už mala za sebou. Ak mi niečo ušlo, proste som sa vrátila.
V prvom rade vysvetlím, prečo som preklikávala:
1. spomalené zábery. Žena kráča lesom v neskutočnom spomalení. Wow. Les. Pomalé približovanie lesa. Wow. Ak by si pán režisér odpustil všetky tieto spomaľovačky, film by mal miesto hodiny a 44 minút možno tak 50 minút. Bolo by menej utrpenia.
2. hnus. Dobre, tak trochu tvrdého péčka v neskorú nočnú hodinu, fajn, ale dostať od manželky klackem do klacku, no proste au, takú manželku by som ja teda nechcela. Vlk, ktorý si požiera vlastné vnútornosti? He?

Celý film by som vedela rozdeliť na 2 polky, do prvej by som poskladala všetko pozerateľné, do druhej všetko už vyššie spomenuté. Preto tento výtvor neviem hneď odsúdiť, bolo tam pár pekných scén, kamera bola celkom svetová, celý ten príbeh vyzeral celkom fajn. Poďme ale pekne po poriadku.

Úplne najvychvaľovanejší bol prológ. Manželia sa vášnivo milujú, pričom ich decko sa dostane von z detskej postieľky a očarené krásou snehových vločiek vyskočí z okna. Na to som sa fakt tešila. Zabudli mi povedať, že komplet celý prológ je spomalený, nelogický, s hudbou, síce krásnou, ale ktorá sa mi do danej situácie vôbec nehodila. Takže z vášnivého sexu nič, z dramatického zasamovraždenia toho decka tiež nič.
Ideme ďalej, film ma začína trochu chytať, rieši sa manželkin smútok, psychologické kecy. Počas celého filmu ale zisťujeme, že jediná vec, ako vie manželka potlačiť svoju bolesť zo straty dieťaťa je uspokojovanie seba/sa. Ja si nie som celkom istá, či ženská, ktorej decko sa zabilo, kým ona sexovala, by po pár mesiacoch netúžila po ničom inom, ako po onom spomínanom sexe. WTF?

Všetko viem ako tak prehltnúť, kým sa nedostaneme do časti, kde pani manželke prepne, rozhodne sa zabiť svojho muža. Dostávame sa do bodu, kde bezbranný chlap dostane polenom do gulí a ešte bude pre istotu priinštalovaný skrz nohu k akémusi "závažiu". Chlap sa odtiahne do líščej nory (sa divím, že z rozdrveným penisom a tou kokotinou v nohe to dokázal viac menej bez problémov), to oživenie havrana, ktorého vyhrabal zo zeme som nepochopila. Ženská si pritiahne muža s5, ešte si trochu pomasturbuje a potom nožničkami nadobro zruší svoje genitálie. Chlap objaví ďalšieho oživeného havrana, zadusí svoju ženičku, a celý ráj je šťastný.

Nepochopila som koniec. Nepochopila som, čo na tomto hnuse tak fascinuje čsfd-árov. Nepochopila som, ako si môžu každú jednu scénu vykladať tak šialene metaforicky.
O čo išlo? Aby film priniesol znechutenie? Prečo máme hľadať satana tam kde nie je? Úplne najviac nechápem (ale je možné, že to vysvetlené bolo, len som to preklikla), prečo ženička dávala decku topánky naopak.
Nie, tento film proste nie. Prepáčte, ja viem že som SUSkárka a na film sa mám pozerať, hodnotiť a kritizovať nejako objektívne, ale toto ma neskutočne vyburcovalo. Alebo bol práve to zámer filmu?

Nuž ja len dodám, že ak si ma raz nejakým omylom havadiak vezme za ženu, nebudem ho skrutkovať nohou k brúsnemu kotúču, ani mu drviť prirodzenie (drevom, alebo hocičím iným), a svoju vagínu tiež nebudem strihať nožničkami. Ak by si moje psy chceli požierať črevá, tak ich rovno utratím, a ak sa na záhrade znovuzrodí nejaký dávno zakopaný vták, tiež to radšej hneď rovno zas zakillujem. Tak prisahám.

Tento film vám neodporúčam, ale ani vám nehovorím nepozerajte ho. Robte si s ním čo chcete. Možno vás facsinuje, možno sa vám zhnusí. Amen.

 Blog
Komentuj
 fotka
adsy  16. 12. 2011 06:53
Znosila si film pod zem
 fotka
thrwtchr  16. 12. 2011 15:50
že, bol to dobrý film... mne sa tiež páčil, keď som na ňom bol tak pred rokom vo fk
 fotka
hovado  26. 12. 2011 14:35
je to hnus, svinstvo a sfilmované šialenstvo. Na jednej strane má ten film umeleckú hodnotu, ktorú sám autor obrazne potrel sračkami a hnojom a tým zas obrazne hádzal perly sviniam, ktoré obrazne vlastne jedli samé seba...



Je zrozumiteľný môj koment? kto ho pochopil hneď ten pochopí ten film, kto nie, nech si ten film ani nepozerá, bude to strata času.



Ešte jedno upozornenie- kto mi navrhne pozrieť si niečo takéto, tak mu jednu utnem, že zuby pozbiera...
 fotka
lojla  26. 12. 2011 17:23
skandinavsky film nie je amerika.
 fotka
soraya  26. 12. 2011 19:55
@lojla kto hovorí o amerike?
 fotka
mcvpn  26. 12. 2011 19:57
@lojla videl som dosť škandinávskych filmov, ale ani jeden nebol takáto ..kotina
 fotka
astaroth27  26. 12. 2011 21:20
mne sa ten film pomerne páčil, mám rada Trierov filmársky štýl. iba pri tom záverečnom gýčovom vynáraní sa duší z lesov a lúk som sa sama seba pýtala, či to je myslené ako vtip alebo ako nejaký ironický happy-end..

nehovorím, že som to pochopila po obsahovej stránke, ešte párkrát si to budem musieť zopakovať..
 fotka
stenatko  12. 12. 2012 18:02
Hm, prečítané.



Pozrela som začiatok, preklikala zbytok filmu a... nič.
Napíš svoj komentár