Dobrý,
tak...dnes v radiu, telke a vsade rozpravaju o Vianociach-sviatkoch mieru a pokoja...Tucni ludkovia behaju po obchodoch nech im nahodou cez Vianoce nezaskvrka v brusku a nakechlene panicky zhanaju posledne darceky, nech ich detom nic nechyba, co napisali na polmetrovy zoznam.
Tazko uverit, ze Vianoce su sviatkom pokoja.Ved mamina od rana beha, stresuje, krici az sme z toho v pi*i. Tatko zhana stojan na stromcek, lebo musime mat najkrajsi,najvacsi.
Vianoce, tie uzastne sviatky, ked sme ku sbe dobri- najma ta teta, co mi dnes povedala, ze som kur*a, lebo sa velmi ponahlala cez nemenovany obchodny retazec.Pretvarovanie, vyjadrovanie lasky, na ktoru sme davno zabudli.
Trochu sme zabudli na to podstatnejsie. Teda, som veriaca, ale nehovorim, ze musia teraz vsetci vyznavat Krista. Ale hovorit o Vianociach ako o sviatkoch pokoja a byt pritom odporni ku kazdemu , ku komu nemusime byt mili a cely december a hlavne ten tyzden pred vianocami byt v strese a kazdemui nadavat lebo este nemame darceky...neviem ci to stoji za tie dve minuty ked zozereme rybu, lebo chceme rozbalovat darceky, ktore nam dali ti rodicia ktorym nemame za potrebu pomoct ani dva krat do roka.Alebo prave dva krat?pred Vianocami??? Mam trochu mierny pocit ze vianoce su o dvojminutovej laske a o darcekoch.
Takze "stastne a vesele"

 Recenzia
Komentuj
 fotka
romqaqa  14. 1. 2009 14:04
x) jé toe dobréé aj u náás býva skoro takýto zhon niekedy cez Vianoce.. ale na štedrý deň v roku 2008 to bolo uplne pohode.. a vy staviaťe stromček na Vianoce? my asi 2-3 dni pred.
Napíš svoj komentár