Je naozaj zvláštne ako dokáže hudba niekedy ovplyvniť život. Myslím že veľa ľudí ktorí sa hudbe pravidelne venujú vedia o čom hovorím. Ja som začal v tretej triede chodiť do zušky na gitaru len kvôli tomu že tam chodilo dievča ktoré sa mi páčilo, samozrejme že to pominulo ale gitara zostala.


Postupne som chodil na vianočné besiedky, vianočné koncerty a podobné veci. Po troch rokoch čo som chodil na gitaru mi riaditeľ tejto zušky navrhol či by som nechcel ísť do školskej kapely, kedže mu to navrhol môj učitel gitary. Samozrejme som to vtedy s obrovskou radosťou prijal a bol som z toho ohromne šťastný. Ako postupne išiel čas tak som sa v tom postupne zlepšoval, pretože nie je nič lepšie ako keď človek hrá v kapele lebo je to všetko omnoho plnšie a veselšie ako keď hrá sám. Keď sme sa trochu oťukali mávali sme rôzne malé koncerty a naozaj som miloval keď sme chodili na chatu na sústredenia (na ktoré chodíme dodnes). Skvelé zážitky, opekanie, ponocovanie do tretej, proste všetky super veci. A už minulé leto sa jeden človek dopočul že som v hraní na gitaru celkom dobrý tak mi ponúkol či nechcem hrať v jeho kapele sólovú gitaru. Samozrejme bolo to pre mňa niečo úplne nové a neznáme, pretože dovtedy som hral len doprovody a občas nejaké to malé sóličko. A teraz som mal byť jednou z ústredných postáv celej kapely, ale prijal som to a pustil som sa do toho pohlave. Začiatky boli ťažké ako pri všetkom ale za ten pól rok čo som v kapele som so sebou viac menej spokojný ale stále som len v polovičke cesty, pretože do jari musím zvládnuť asi 20 pesničiek čo majú v repertoári a nebude to ľahká úloha. Ale už som sa dostal priďaleko na to aby som to teraz vzdal.


Čo také ešte dodať? Asi to že pokiaľ by sa niekto z vás tiež rád začal venovať hudbe, určite chodte do toho, pretože je to vážne skvelá vec a je to niečo pri čom keď vydržíte už vás to len velmi ťažko pustí, proste sa to stane vašou neodmysliteľnou súčasťou, teda u mňa to tak bolo a neustále je, nehovoriac o tom že som spoznal neskutočne skvelých ľudí a tá eufória ked hráte a vidíte že ludom sa to páči je neskutočná.

 Blog
Komentuj
 fotka
basso  21. 1. 2015 22:12
,,A teraz som mal byť jednou z ústredných postáv celej kapely" to si ako myslel?
 fotka
skyrunner  21. 1. 2015 22:46
No keď hráš sólovú gitaru tak veľa krát proste valíš ako to dá a nie je tam priestor pre žiadne chyby takže si v kapele ako sólový gitarista ústrednou postavou.
 fotka
basso  22. 1. 2015 01:12
ked hras tak priestor pre chyby nieje nikde..mozno si to myslel inak ale na mna to zaposobilo ako keby si bol nieco viac ako ostatne nastroje
 fotka
skyrunner  22. 1. 2015 18:52
nie to určite nie bola by absolútna blbosť si myslieť že niekto v kapele je dôležitejší ako ostatný, áno sú tam nástroje ako napríklad bicie ktoré musia držať rytmus ale všetky nástroje dohromady tvoria skvelú súhru
 fotka
basso  22. 1. 2015 22:31
tak som potom rad ze som to pochopil zle
 fotka
skyrunner  24. 1. 2015 17:55
V pohode Ako dlho hrávaš ty ?
Napíš svoj komentár