Plastové dvere je vidieť nielen na novostavbách, ale aj na zrekonštruovaných starších domčekoch či bytoch. Za ich obľúbenosť môžu unikátne vlastnosti, ktorými sú dlhá životnosť a jednoduchá údržba. A práve tej sú venované nasledujúce riadky. Viete, ako sa starať o svoje plastové dvere, aby stále vyzerali ako nové?

Pravidelné umývanie

Plast je odolný proti poveternostným vplyvom aj proti poškodeniu. Žiadnu zvláštnu starostlivosť o plastové povrchy netreba. Stačí len pravidelne umývať. Vyhnite sa, ale použitiu agresívnych chemikálií na plastové okná a dvere. Sledujte či odvodňovacie drážky v plastových profiloch nie sú upchaté a prípadne ich očistite. Plast je pre údržbu nenáročný.

Utiahnite skrutky

Môže sa stať, že sa častým používaním sa dvere ľahko uvoľnia. Jednoducho zložíte plastový kryt a imbusovým kľúčom skrutky ľahko dotiahnete.

Premažte kovanie

Okrem pravidelnej údržby viditeľných povrchov plastových dverí je nutné venovať aspoň raz ročne pozornosť kovaniu a tesneniu.

Silikónovým olejom premažte všetky pohyblivé časti kovania, tesniace gumy na vchodových dverách. Vyčistite odvodňovacie kanáliky od nečistôt.

Opláchnite spodnú časť dverí

Nielen v zimnom období nám od topánok odpadáva blato a ďalšie nečistoty. Raz za čas pozametajte a dôkladne očistite aj spodnú časť dverí.

Pozor na stavebné úpravy

Stavebné úpravy alebo maliarske práce by mohli vaše dvere poškodiť. Preto nikdy nezabudnite na ich ochranu. Môžete použiť plastovú fóliu alebo papierovú maliarsku pásku.

Pokiaľ si zaobstaráte nové plastové dvere, vždy sa zaujímajte aj o ich údržbu a servis. Všetky lepšie oknárske firmy poskytujú istotu špičkovej kvality produktov a perfektných a ľahko dostupných služieb.

 Blog
Komentuj
 fotka
google123  31. 5. 2016 16:25
To si robíš piču
Napíš svoj komentár