Práve som rozliala posledné zvyšky svojho vína. Plazí sa po stole a vsiaka do papierov ktoré sú na ňom rozhádzané. Chytajú ľahký červenkastý nádych. Márne som sa pokúšala niečo napísať. Už aj moja múza si zbalila kufre a odišla. Nevydržala to.
Vonku šuští lístie. Ulica pred domom je úplne tmavá. Lampy tu už roky nesvietia a nikto nenachádza odvahu aby do týchto končín zašiel a opravil ich.
Znovu sa rozpršalo. Tento týždeň už asi piaty krát. Dažďové kvapky rytmicky klepkajú na parapetu. Klop...klop.....klop...klop....chvíľku načúvam tejto nádhernej symfónii prírody. Silný, tichý dážď, šušťanie lístia na stromoch v pozadí mohutné hromy. Otvorila som okno a vietor sfúkol poslednú horiacu sviečku. Blesk osvietil moju tvár. Pre niekoho kto by to z vonku videl by to mohol byť priam hororový záber. Už vyzerám len ako kostra oblepená ľudskou kožou. Ale tam vonku samozrejme nikto nie je, ani nikdy nebol.
Myslím že sa mi točí hlava. Tentokrát som to s tým vínom asi naozaj prehnala.
Len si tu nachvíľku ľahnem. Tá zem je tak príjemne chladná. Búrka už asi prestala, nič nepočujem. Je mi tak ľahko a teplo.
Aha! Pred mojím domom po rokoch vyšlo slnko! Nie je nádherné?

 Vymyslený príbeh
Komentuj
 fotka
shroomy  13. 7. 2008 11:51
ohovaraj svoju muzu castejsie pekne to je
 fotka
kemuro  13. 7. 2008 12:28
moja múza je na E50-ke,pohadzuje vlasmi a čaká:_) sme sa pohádali
 fotka
galinka  14. 7. 2008 01:26
Ešte kým som čítala Shroomyho komentár, tak som mala taký fajnový umelecký dojem po prečítaní, ale Kemuro mi to úplne pokazil



Inak naozaj, pokiaľ ohováranie múzy vedie k takémuto niečomu, tak ju ohováraj častejšie
 fotka
veltira  14. 7. 2008 11:34
mna bezne kope do hlavy...muza samozrejme...lenze kope a koep a kope az ma dokope do bezvedomia a nic nevznikne...



si na tom lepsie.. ...aspon nieco vziko... je to fajne... kratke pochmurne ako sama pises horrorove.. ..paci sa mi to... hlavne tie smyboli kostri, vina, burky a dazda... dalo by sa s toho spravit nieco rozsiahlejsie az ma to inspirovalo...
Napíš svoj komentár