Toto je veľmi, naozaj veľmi subjektívne písaný blog. Veď čo bude robiť človek, keď má za dva dni skúšku, Skoro nič nevie a nechce sa mu učiť....

Blíži sa polnoc. Nespím, nechatujem s kamošmi, nepozerám filmy a ani nie som v bare či na nejakom inom mieste, kde sa dá baviť. Sedím doma. A "učím sa". Popravde, keď tento blog dopíšem, tak tie úvodzovky nebudú na mieste, lebo sa naozaj BUDEM učiť! A tou vetou nechcem presvedčiť len seba o pravdivosti tohto faktu, presviedčam aj vás.

Ale nadpis prezrádza, že sa bude jednať o nejaké znaky, symboly alebo charakteristiky toho, že sa začalo skúškové. Tak skúsim uviesť aspoň tie u mňa najbadateľnejšie.

-začínam neznášať svoju izbu
Prečo?
Otvorím dvere a ovalí ma zápach kávy, do očí udrie kopa materiálov porozkladaných od stola, cez posteľ, polepených na stenách či na rámoch okien...Okrem toho sa tu cítim ako v base. Moja denná dávka pohybu spočíva v trase na záchod a pre ďalšiu šálku kávy.

-nespím
Prečo?
Mám týždeň alebo častokrát aj menej času na prebranie si kvánt materálov. Pri niektorých skúškach si gratulujem, že som vôbec stihla prečítať všetko, nieto ešte naučiť sa to. Za normálnych okolností by som spala krásnych 6-12 hodín. Koľko by okolnosti a mamina dovolili. Ale to je až 360-720 minút!!! Neverili by ste koľko sa dá za ten čas stihnúť!

-klasické nápoje vyšachoval z môjho pitného režimu energetický nápoj, káva, či prelúhovaný zelený čaj
Dobre. Zelený čaj pijem rada. Ale vychutnávam si ho iba ak nie je polokašovitej konzistencie. V skúškoidnom období nepijem čaj v pravom slova zmysle ale tmavohnedý blen. Je to nechutné ale preberie to aj mrtvolu. Kávu neznášam. Energeťáky mi prídu ako lepidlo na zuby. No napriek tomu ich pijem na hektolitre.Prečo? Mám šťastie, že som z tej skupiny vyvolených, ktorí sa môžu pýšiť tým, že kofeín u nich zaberá. Vyzerám a pôsobím ako nadrogovaná fretka, ale udrží ma to hore a to je pri krkolomných deadlinoch na nezaplatenie.

-miesto knihy na stole (a aj na iných miestach v izbe) objavíte kopu papierov s poznámkami, povytláčaných skrípt či iných učebných pomôcok
Veď z čoho iného by som sa učila. V noťasi mám také materiály, ktoré som si nestihla dať vytlačiť. Skriptá, poznámky. To je moje. sú to moje studnice poznania a aj kvalitné vankúše.

-krízové stavy - minimálne dva denne
So skracujúcim sa časom do skúšky sa frekvencia zvyšuje. Vety typu nestíham, nezvládnem či "bude to FX" sú také časté ako potrebujem kávu či dajte mi pokoj. Okrem toho, neviete si predstaviť aké desivé zvuky je schopné vydať také krehké stvorenie ako som ja, keď mu dopíšu zvýrazňovačky! Nežartujem.

-nejem
Jednak na to nemám čas, jednak káva a energetické nápoje urobia svoje a jednak predstava opravného termínu spôsobuje scvrknutie žalúdka a pri pohľade na tie pošahané latinské názvy opisujúce ovariálny a uterinný cyklus ma chuť do jedla opúšťa svetelnou rýchlosťou.

-nekomunikujem s okolím a ak som prinútená ku komunikácií tak som stručná a veľmi, veľmi nepríjemná
Komunikácia spočíva vo vetách typu - nie mami, nebudem jesť! Andrej dones mi kávu! Marcel vypadni! Alebo hysterčení, čiže vetách ako: nezvládnem to!

-ohryzené nechty, mastné vlasy, kruhy pod očami
Nervozita, nedostakok času spravia svoje. Lochneska by sa pri pohľade na môj momentálny look pravdepodobne posrala od strachu.
-iné

Toto je len ukážka tých indícií, ktoré ma momentálne napadli. Ak by sa mi chcelo zamyslieť, tak ich nájdem aj viac. Popravde, mám chuť myslieť. A preto tento blog ukončujem tak narýchlo. Kým mám chuť do práce s mozgom, tak sa vrhnem na skriptá z embryológie. Nech dá táto prebdená noc aspon nejaké ovocie.

 Blog
Komentuj
 fotka
eleanor  19. 5. 2010 09:04
mojaaaaaaaa ja tam k vám vletím a prefackám ťa , ale poriadne......!!!!!!!!!!! dáš to a hotovo a keď toho kreténa čo i len na minutu napadne že Fx tak vletím na neho...a to tak lahko nepredýcha ...veď ma poznáš mimochodom nie je nič lepšie ako keď si na obed zaleješ liter dračej studne , potom ťa zavolajú a piješ ju o 9tej večer...mňamkaaaaaaaaaa
 fotka
johnysheek  19. 5. 2010 10:08
nastastie patrim medzi stastlivovcov na ktorych kofein zaberat nemusi..
 fotka
athelasil  19. 5. 2010 10:16
ach...asi tak!!...a tie zvyraznovacky...som na nich zavisla!!!!!!!!
 fotka
mielikki  19. 5. 2010 10:52
Uf... som rada, že som na filologickom odbore... (a to som ešte závidela spolubývajúcej z pedagogickej F)

Ale hysterčiť začnem, až sa konečne zaborím do dejín a prídem na to, že to nestíham..
 fotka
eli19  19. 5. 2010 12:47
hm, ja mam podobny pocit teraz a práve dnes kedže zajtra maturujem a polku odborných predmetov som ešte ani nevidela, a o gramatike a nemine ani nehovorím,polku akademického som zabila len učením sa literatúry,..
 fotka
nicmanenapada  19. 5. 2010 14:09
Tá lochneska



Ale ty nepatríš medzi tých, čo by mali stresovať, tak si prosím ťa nenamýšľaj



Ale ako tak poznám seba, za nejaký mesiac to už príde aj na mňa
 fotka
alysia  20. 5. 2010 22:10
napriek obsahu forma ako vzdy pobavila

a teraz si zelam len jedno: NECH UZ DO PRDELE SKONCI TO TVOJE PRI.... skuskove!!!!! samozjreme s dobrymi pismenkami to je jasne lebo nechcem vidiet mrtvolu ziadnu!!! ale zive krasne poblaznene stvorenie plne zivota!!!
Napíš svoj komentár