Opäť som sa raz rozhodla podeliť o svoje velkolepé myšlienky s celým svetom (aspoň tým birdzovským ). Mojou dnešnou témou su toalety (alebo aj záchody, hajzle či vécka....doplňte si čo len chcete).


Sú tu od jakživa a pozná ich takmer celé ľudstvo. U niekoho sú to len diery v zemi...u iného zlaté tróny, kde sa dá v pokoji čítať kniha alebo lúštiť krížovka (alebo aj štopkať ponožky či rátať kahličky v kúpeľni.. ). Používame ich denne a pritom si ich vôbec nevšímame. Raz týždenne ich umyjeme (bordelári možno raz za mesiac a prasce možno tak až keď sa im od špiny ubchá odtoková rúra a namiesto toho, aby sa splachlo to všetko vyleze von ) a predsa o nich nič nevieme. A sú to najdôležitejšie veci v dome, samozrejme hneď po telplých nespárených ponožkách (veď poznáte: Duša je niekde pri močovom mechúri...nie? )


A predsa aj hajzle prešli krásnym evolučným vývojom. Na počiatku to boli len miesta niekde pri strome v lese. Potom sa z nich stali miesta niekde za stromom/kríkom v lese (určite ani prvý Homo sapiens si už nechceli ukazovať navzájom svoje holé opičie zadky ). Potom to boli diery, neskôr zastrešené diery. Potom sa technika vyprázdňovania posunula o poriadny krok dopredu a vznikli prvé latríny alebo aj tzv. kadibudky. A hajzlová revolúcia prišla s prvým splachovacím záchodom, ktorý sa stal známkou luxusu.


A čoskoro sa všade začali objavovať tie tajuplné nápisy : "WC". A teraz sa dostávam k jadru veci. K totálnej hĺbke môjho dnešného zamýšĽania sa. Padla niekedy aspoň jednému z váas do hlavy myšlienka, čo tá blbá značka "WC" znamená? Nie, asi vás sklamem, ale werejné cikanie to nieje.
"WC" je skratka "Water Closet"...čiže doslova "vodný záchod"...a začala sa použivať s príchodom prvého splachovacieho záchoda. Takže nám teraz zostáva na zamyslenie už len fakt, ako volali prvý Homo Sapiens vécka????

 Záchod
Komentuj
 fotka
tinka246  2. 9. 2008 21:38
wow



no zaujímavá téma
 fotka
cotessy  2. 9. 2008 22:43
no ako mna nikdy nenapadlo nad tym uvazovat... ze preco WC...
 fotka
johnysheek  3. 9. 2008 01:22
ale ved to je jasne.. prvy homosapiens vecka "nevolali"

jednoducho si odskocili do krikov, ci za strom a bolo..

veď oni už boli natoľko inteligentí, že vedeli že vecko ku nim neprijde..

nie tak ako niektorí ľudia dnes, čo v určitých stavoch nerozlišujú wc, krík, auto, dom, kamaráta, ...
Napíš svoj komentár