Už dávnejšie som čítala v našom školskom časáku jeden extrémne zaujímavý článok. Volal sa, že "Free Hugs" ("Objatie zdarma"....pre menej zdatných anglicky hovoriacich . Napísalo ho jedno dievča....sorry meno mi vypadlo....ale týmto jej vzdávam česť (3-krát hurá pre slečnu XY slight_smile:.


Bol o týpkovi, ktorému bolo veľmi smutno a potreboval objatie ako soľ. Lenže na okolí nebol nikto, kto by ho objal. Tak vzal kus kartónu, napísal naň: Free Hugs a vyšiel do ulíc. Najskôr sa na neho všetci pozerali ako na cvoka, ktorý asi ušiel z najbližšej kliniky. Ale potom sa našla dáka milá osôbka, ktorá ho objala. A celosvetový projekt bol na svete... .


Lebo o tom to celé je. Poslať ďalej kúsok objatia ľuďom, ktorí to práve potrebujú. Veď ľudské objatie je ten najlepší liek (slečna XY tuším v tom článku spomínala, že každí človiečik by sa mal za deň poobjímať aspoň 3-krát... .


A tak som sa rozhodla poslať to ďalej aj ja. Veď celá tá myšlienka je veľmi krásna. Vyjsť do ulíc a objímať sa veselo do umretia... . Ani nevieme ako by to niekomu zmenilo celý zvyšok dňa. A pritom o nič nejde....lem kúsok ľudského tepla.


Ale aká je to škoda, že by takúto akciu tá naša puritánska spoločnosť slovenská asi neprijala. Ale ktovie? Možno raz nadíde čas, keď si skočíme do obchodu a cestou stretneme nejakého týpka...poprípade typaňu... s veľkým nápisom: Objatie zdarma.


P.S. Tak sa vráťme na chvíľu do čias našich milovaných hippies...a LOVE AND PEACE.......LOL

 Blog
Komentuj
 fotka
seagull1  6. 4. 2008 12:30
mna nikto neobjal uz pol roka a aj ja by som to potreboval ako sol a s tymi objatiami je to pravda. Tusim Matkin o tom pisal v jednej svojej knihe. Pisal ze clovek potrebuje aspon jedno objatie denne. Ale kazde dalsie objatie je len prospesne pre zivot. A mne toto chyba... milujem objatia, a neviem bez nich zit. No pol roka som bez nich
 fotka
zabeus  6. 4. 2008 12:33
Seagull tak di za mámou nebo tátou
 fotka
elwinko  6. 4. 2008 12:37
Objatie mamy alebo otca nie je také ako keď Ťa objíme dievča, ktoré Ťa ľúbi a má Ťa rado..

Ja som tiež už pol roka..cca...bez objatia a chýb a mi strašne...:/
 fotka
zabeus  6. 4. 2008 12:41
Aj rodičia ťa lúbia ale hej viem o čom hovoríš..

Niekto na rovnakej vlnovej dĺžke..
 fotka
juliq  6. 4. 2008 12:53
moja, aj ja s mojimi kamoskami sme robili Objatia zadarmo v centre Kosic

ak chces vidieet fotky, pozri na mOj pokec
 fotka
dreamagall  6. 4. 2008 14:53
*hug*
 fotka
ciernaruzicka  6. 4. 2008 16:23
o tom som uz davnejsie pocul,a vyzera to super..
 fotka
sasetka  8. 4. 2008 16:49
to dievča je Dadka, skvelá holka a píše good články...a hej..objímajme sa a objímajme!!!!inak ja som to chcela už dávnejšie vyskúšať, len tak si takú cedulku zavesiť na krk a ísť tak po meste, ale skončilo by to asi dost zle vtom našom tn
10 
 fotka
cotessy  8. 4. 2008 18:57
predo mna sa pondelok ci kedy postavila iva s napisom free hugs...s takou radostou som ju este nikdy neobjala...
11 
 fotka
lianusha  14. 4. 2008 14:04
to bolo aj video o tom, teraz síce neviem aký song ale bolo

a my sa objímame priateľsky vždy keď sa lúčime
Napíš svoj komentár