Bolo, nebolo a nebolo bolo. Žila raz jedna malá žiarovka v jednom malom meste Mozog, vlastne skôr v mestečku. Mozog nebolo veľké mesto a preto aj žiarovka bolo malá. Vzniklo takmer pred 17 rokmi a celkom dobre sa tam bývalo. Aj keď mohlo byť aj lepšie. Potom nastal obrovský zlom v živote mestečka.Vzala si ho pod ochranu veľká spoločnosť Základná škola a spol. a založila v Mozgu firmu Rozmýšľajme s.r.o. Mestečku sa na dlhý čas zadarilo. Lenže po nejakom čase spoločnosť Základná škola prestala s Mozgom spolupracovať. Našťastie tu bol nadnárodný koncil Gympel a.s., ktorý v mestečku zriadil svoju pobočku. A mestečko sa opäť rozrastalo. Ale len na čas.


Malá žiarovka pracovala vo firme Rozmýšlajte s.r.o. ešte za éry Základnej školy. Firma bola založená na spracovanie informácii nadnárodného významu a ich vykonanie v mestečku. Malá žiarovka predávala správy medzi rozmýšľacím a vykonavácim oddelením. Rozmýšľacie oddelenie všetky informácie zaznamenalo a spracovalo a vykonávacie ich vykonávalo. Žiarovka sa vždy rozblikala ak bolo treba informáciu predať. Rozmýšlacie oddelenie malo niekoľko pododdelení. Logické, rýchle, zaznamenávacie, citové a mnohé ďalšie.


Lenže, keď spoločnosť Základná škola mestečko opustila nastal veľký úpadok. Keby neprišiel Gympel a.s mestečko by sa nikdy nespamätalo. Ale Gympel a.s prišla neskoro a podmienky sa len pomaly zlepšovali. A mestečko chradlo. Obyvatelia mestečko opúšťali a nebolo ľudí na pracovné miesta. Niekoľko pododdelení sa muselo zavrieť a ich prácu prebrali iné pododdelenia, ktoré nemali tú správnu kvalifikáciu a nepracovali správne. Zavrelo sa logické pododdelenie, pododdelenie pre spracovanie depresívnych stavov, ktoré bolo spojené s citovým. A tak nepracovalo správne rozmýšlacie oddelenie a žiarovka prestávala blikať.Nezasvietila keď bol treba a tak všade vládol chaos.Tým pádom ani vykonávacie oddelenie nemohlo správne pracovať.Navyše sa objavil obrovský problém, akurát šitý pre citové pododdelenie. Nemal ho kto vyriešiť.


Takto to trvalo asi rok aj pár mesiacov odkedy Gympel a.s prevzal fimrmu Rozmýšľajte s.r.o a spravil z nej svoju pobočku.Potom však prišla zmena. Bol zvolený nový starosta mestečka Mozog. Pán Flegmatický. Vtedajší starosta, pán Cholerický, sa nevedel poriadne dohodnúť so spoločnosťou Gympel a.s. ani s nikým iným. To len prispievalo k úpadu Mozgu. Pán Flegmatický bol však z iného cesta. Ľahko sa dohovoril s Gymplom a.s. a uzavrel s nimi novú zmluvu, ktorá začala riešiť postupne všetky problémy Mozgu.


Mestečko začalo ožívať. Odstavené pododdelenia sa znova zapĺňali. Citové oddelenie začalo pracovať ako prvé.Bolo doslova zaťažené obrovským problémom, ktorý tam už veľmi dlho čakal na vyriešenie. Ale keďže nebolo kvalifikovaných odborníkov, nemohol sa tento problém riešiť.Teraz je to už iné. Veľký problém citového pododdelenia sa vyriešil a žiarovka zasvietila.BLIK. Predala správu vykonávaciemu oddeleniu, ktoré problém už úplne odstránilo. A malá žiarovka už konečne blikne, keď treba.

 Úvaha
Komentuj
 fotka
filo99  5. 10. 2007 23:22
ehm ako sa k tomu vyjadrit keby tie mozgove bunky zacali blikat skor ako ta ziarofka co svieti iba kedy chce....
 fotka
cotessy  15. 10. 2007 21:13
jj...aj ja by som uz mala uzavriet novu zmluvu....s nejakou inou spolocnostou....bo gympel sro nezvladne len tak hocjaka firma...treba odbornikov...a tych je sakra malo...a potom sa obchody nedaria....mna by len zaujimalo co bol ten citovy problem.? nije,,,nemusis odpovedat...silvia nebude zlaa zvedava,,,
Napíš svoj komentár